top of page

Kielletyt sanat

Suomella on surullinen maahanmuuttokriittisyyden historia. Kaikkien rakastama Kari Suomalainen näki heti Moskovan junan tuotua Suomeen uusia vieraita vuonna 1990, ettei tästä hyvää seuraa. Hänen oivaltavat piirroksensa johtivat potkuihin Helsingin Sanomista.


Tasavallan presidentti Mauno Koivisto oli haluton ottamaan tulijoita Moskovasta. Hänet hiljennettiin ja suvakit kävelivät presidentin yli.


Moni on saanut totuuden puhumisistaan tuomiot käräjillä. Tunnetuin oikeusmurhan kokenut on Jussi Halla-aho, jota media ja oikeuslaitos vainosi vuosia. Vieläkään hän ei ole saanut oikeutta, mutta ylenmääräinen melu Halla-ahon ympärillä on hiljentynyt merkittävästi.

Tuomiot ovat olleet naurettavia. Kansanedustaja Hakkarainen tuomittiin kirjoitettuaan, että ”kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja”. Oikeus luki sanan ”kaikki” tarkoittavan jokaista sataprosenttisesti. Sana kaikki ei suomen arkikielessä tarkoita jokaista vaan se on ilmaisujen ”suurin osa” tai ”melkein kaikki” kansanomainen muoto.


Aina vihapuhevahdit eivät onnistu. Kansanedustaja Mäenpään sanat vieraslajeista olisi viety käräjille, mutta kokoomuksen tuesta huolimatta valtakunnansyyttäjä ei saanut tarpeeksi kansanedustajia taakseen.


Oma sananvapauteni

Vantaan Sanomat teki kirjoituksestani 2016 monen palstan jutun kuvan kera. Kun rikosilmoitus todettiin perättömäksi, käytettiin tilaa vain pikkuriikkisen uutisen korjaamiseen.


Vuosina 2012-17 olin valtuutettuna Vantaalla. Valtuustoon oli tuotu pitkä esitys kaikesta kivasta uudessa maahanmuutto-ohjelmassa. Pidin puheenvuoron siitä, ettei kymmenien ja kymmenien kivojen toimenpiteiden ohella ohjelmassa ollut yhtään eurolukua. Esitin ohjelman palauttamista valmisteluun, jossa toimenpiteisiin merkitään hintalappu. Sain valtavan julkisen solvausryöpyn siitä kuinka kamala rasisti olen tällaisen esittämisestä. Solvaamiseen osallistui koko vihervasemmisto. Se katkaisi innostukseni valtuustotyöhön – ei tällaisen porukan kanssa kannata keskustella mistään asiasta. En asettunut ehdolle enää minnekään.


Sananvapauden kieltäjät kuitenkin luulivat, että olisin vielä kiinnostunut politiikasta. Siksi jouduin 2017 Facebookissa valtaisan bannauksen kohteeksi. Kun yksi banni loppui, alkoi seuraava jostain vuosia vanhasta kirjoituksesta. Kun suvaitsevaisto tajusi, etten enää osallistu politiikkaan sain olla vuosia rauhassa.


Tosin Iltalehti poisti kaikki 188 kirjoitustani, jotka olin kirjoittanut vuosien 2010-19 aikana, vaikka silloinen päätoimittaja nimenomaisesti vakuutti, että kirjoitukset säilytetään julkisena. Olihan siellä monia ajattomia selvityksiä kuten Maahanmuuton hinta, jota laskin ja kirjoitin kolme viikkoa. Suomesta on tullut valehteluyhteiskunta, jossa kenenkään sanaan ei enää voinut luottaa. Ei edes ”luotettavan” median päätoimittajan. Tämä valehtelija oli nainen, jos sillä mitään merkitystä asiassa on. Alan kertoman mukaan erittäin maahanmuuttomyönteinen.


Aloitin oman blogin pitämisen, koska sen sensurointiin pystyy vain käräjäoikeus poliisin ja syyttäjän toimeksiannosta. Facebook on ollut minulle tärkeä mielipidefoorumi vuodesta 2010. Minulla on siellä melkein maksimi 5000 kaveria ja parituhatta seuraajaa päälle. Blogin kirjoittamiseen menee päiviä, mutta FB-kirjoituksen tekee parhaimmillaan vartissa jostain ajankohtaisesta aiheesta.


Eduskuntavaalit lähestyvät ja kaikki nykymenoa kritisoivat mielipiteet halutaan poistaa somesta. Sain olla viisi vuotta rauhassa, mutta tänä vuonna olen saanut jo kaksi varoitusta vihapuheesta. Ensimmäinen tuli kirjoituksesta Suomesta Ruotsin tiellä ja 23.1.23 sain varoituksen ottaessani kantaa YLEn säälikirjoitukseen karkotettavasta gambialaisesta rikollisesta.


Ei kaksi ilman kolmatta ja sen jälkeen Facebook voi hävittää kaikki kirjoitukseni ikuisiksi ajoiksi. Mielenkiintoa ei ole kakkureseptien kirjoittamiseen. Jos kirjoittaa ajankohtaisista asioista kriittisesti on Suomessa luopio, jolla ei ole sanansijaa. Vain nykymenoa ylistävät tekstit ovat takuuvarmasti yhteiskunnan sananvapauden piirissä.


Vaikka vankilaan laittaisivat nykyistä hallitusta en tule ylistämään. Niin paljon se on tuhonnut Suomea vuosikymmenten ajaksi.


Vihapuheena poistettu Facebook päivitys

Ylen kirjoitus karkotettavasta gambialaisesta. Yli kaksi vuotta vankilassa tarkoittaa noin 5 vuoden tuomiota. Ei mitään grammabisnestä. Yle oli jättänyt mainitsematta muita pahimpia rikoksia, jotka on mainittu oikeuden pöytäkirjoissa.

Poistettu teksti:

FB narraa. En saanut viime vuonna mitään varoitusta.

//Yle pitää kaksin käsin kiinni jokaisesta ulkomaalaisesta. On hän työhaluton tai pahimman lajin rikollinen, tänne pitää saada jäädä. Kun Migri ei helly, on aina jäljellä YLEn naistoimittajat, jotka kirjoittavat itkua tuhertavan uutisen siitä, kuinka väärin on karkottaa huumerikollinen kotimaahansa.


Yle ei koskaan selvitä, mistä maahanmuutossa on kyse. Gambia on rauhallinen maa, jossa ainoa turvallisuusriski on joutua eurooppalaisen iäkkään naisen elättämäksi. Minulla oli viime vuonna maksettu lippu Kap Verdeltä Gambiaan, mutta sitten tajusin, ettei ole malarialääkitystä mukana, enkä uskaltanut mennä.


Viime vuonna Migri teki 18 turvapaikkapäätöstä gambialaisille ja vain yksi sai luvan jäädä muulla syyllä (arvatenkin homous). Turvapaikan hakijoita oli 23.


Oleskelulupapäätöksiä tehtiin 240, joista 186 myönteistä. Työn perässä heistä tuli 8, opiskelemaan 4 ja perhesyyllä 62, joista 41 suomalaiselle puolisolle. Oleskeluluvan jatkon sai 70. Pysyvän oleskeluluvan sai 42. Suomen kansalaisuuden sai 13 gambialaista. Gambian turistimatkojen tuliaisia, jotka Suomi elättää.


Migri: ”Voit saada pysyvän oleskeluluvan, kun olet asunut Suomessa yhtäjaksoisesti neljä vuotta jatkuvalla oleskeluluvalla (A-lupa).” Siis, mitä helvettiä. (Kaksois)kansalaisuuden saa turvapaikan hakija myös 4 vuoden jälkeen. Kun tulee ikänaisen perään Suomeen, saa olla niin kauan kuin naisen tarpeet kestävät.


Tuon Ylen sääliä saaneen miehen isän ja lastensa jääminen Suomeen on ollut perusteetonta ja selkeä huijaus. Oikea toimittaja olisi selvittänyt, mitä isälle ja veljeksille kuuluu.


Gambia on muslimivaltio, jossa on 2,6 miljoonaa asukasta. Puolet asukkaista on alle 15-vuotiaita. ÅO on afrikkalainen, 60.//


Mikä tuossa on vihapuhetta

FB-kommenttini ei ollut faktojen vastainen vaan poliittis-uskonnollisen epistolan vastainen. Syyllistyin vihafaktojen käyttöön.


Robotit eivät ole voineet osata lukea gambialaisten älykkyysosamäärää, koska siinä on kirjoitusvirhe: ÅO, oikea lyhenne on ÄO. Tuskin robotti osaa ruotsalaista oota lukea vihapuheena. Eli tietyn maailmanhalausunelman omaavat ihmiset ovat tämän varoituksen takana.

Ikänaisten seksimatkoista Gambiaan on kirjoitettu vuosia. Heidän tuliaisiaan näkee Suomessa esimerkiksi terveyskeskuksissa. Naisten olisi toki viisainta muuttaa Gambiaan rakkautensa perään, mutta siellä ei ole suomalaisille ilmaisia terveyspalveluja, joita ilman ikänaiset eivät voi olla.


Vihainen varmaan olin kirjoittaessani. Olin vihainen siitä, että YLE sortuu tällaiseen säälipornoon. Ja että asiaa kaunistellaan ja jopa valehdellaan. Blogisti YrjöPerskeles kirjoitti YLEn uutisesta


Vihakirjoittamiseni syyt

Perusteluni maahanmuuttokriittisyyteeni vuoden 2017 kirjoituksessani Iltalehden blogissa:

  1. Jo nyt Suomessa elää lapsia, jotka tulevat näkemään Suomen, jossa kantaväestö on vähemmistönä omassa maassaan.

  2. Suomen talous ei kestä humanitääristä maahanmuuttoa

  3. Maahanmuuttajien työttömyys on ja tulee olemaan järkyttävän suuri

  4. Naisten aseman heikentyminen

  5. Koulutuksen romahtaminen

  6. Suomalaisen luottamusyhteiskunnan romahdus

  7. Rikollisuus ja oikeuslaitoksen ylikuormitus

  8. Maahanmuuttajien mukana tulevien sairauksien ja tautien leviäminen sekä hoitokustannusten merkittävä kasvu

Nuo asiat ovat edelleen täysimääräisinä voimassa. Humanitäärisen maahanmuuton vuosikustannuksiksi laskin 2019 3,2 miljardia euroa. Tänä vuonna ei neljä miljardia riitä. Menot kasvavat vuosi vuodelta uusien tulijoiden ja palvelujen lisäämisen myötä.


Maahanmuuttajien työttömyysluvut ovat kammottavan huonot edelleen yli 30 vuotta sitten alkaneen vyöryn jälkeen.


Koulutuksen rappio nähdään kaikkialla ja siitä uskalletaan jo puhua.


Rikollisuus on lisääntynyt ja uutena ilmiönä katujengit ja lapsi-ikäisten tekemä väkivalta. Sitä ennen julkisuuteen tulivat grooming-miehet, jotka kohtelivat väkivaltaisesti nuoria tyttöjä.


Uusista HIV-tapauksista 73 % tuli vuonna 2021 maahanmuuttajien mukana.


Kuusi vuotta sitten en kirjoittanut älykkyysosamääristä, koska se ei olisi ollut soveliasta Iltalehdessä. Mutta jonkun on nostettava kissa pöydälle. Gambialaisten ÄO on 60 eli samaa tasoa kuin yleensä mustassa Afrikassa. Vaikka kaikki Suomen rahat laitettaisiin afrikkalaisten kouluttamiseen, ei siitä sen kummempaa tulisi. Koska noilla ÄO-tasoilla ei yksinkertaisesti voi pärjätä eurooppalaisissa yhteiskunnissa. ÄO on periytyvä geneettinen erityispiirre, eikä sitä juurikaan voi lisätä.


Vai vihapuherasisti sitä ollaan

Olen kulkenut Afrikkaa ristiin rastiin, asunut ihmisten kodeissa, ollut savanneilla moniavioisten perheiden vieraana, viettänyt päivän 170 lapsen isän kanssa jne jne. Viihdyn afrikkalaisten kanssa hyvin. He pärjäävät omissa maissaan omillaan, jos kehitysaputyöntekijät eivät käy pilaamassa heidän elämäänsä näyttämällä hyvätuloisen länsimaalaisen hulppeaa elämää. Olen nähnyt paikan päällä kuinka kehitysapurahat menevät hukkaan, jopa tuhoten paikallisten elämää.

Afrikkalaisilla on aika, eurooppalaisilla kello.


En halua, että afrikkalaiset muuttavat Eurooppaan. Korkeintaan opiskelemaan Eurooppaan ehdolla, että palaavat takaisin käyttämään oppimaansa. Enkä halua eurooppalaisten vievän kulutustottumuksiaan ja elämäntapaansa Afrikkaan.


Afrikan suurin ongelma on väestöräjähdys, jota kehitysapu vauhdittaa. Paikalliset naiset ovat useassa maassa kertoneet, että Afrikan suurin ongelma on afrikkalainen mies. Samasta asiasta on kyse. Mitalin kaksi puolta.


Avoin kirje Facebookille 2017

Facebookista on tullut tärkeä osa suomalaisten elämää. Kuukausitasolla Facebookilla on Suomessa 2,4 miljoonaa käyttäjää (huhtikuu 2015). Yli puolet suomalaisista aikuisista on Facebookin käyttäjiä. Puolet maailman internet-käyttäjistä on Facebookissa. Näillä määrillä voitaisiin sanoa, että Facebook on ihmisoikeus ja tasa-arvoisen yhteiskunnan olennainen osa.


Valtio-omisteisen Yleisradion lukuisissa ohjelmissa viitataan tai kommentoidaan Facebookin kautta, mikä tekee FB:n roolin Suomessa julkiseksi. Äsken pidetyissä kuntavaaleissa Facebook oli tärkeässä roolissa kansalaisten tehdessä äänestyspäätöstään.


Facebookia voi pitää julkisena tilana. Sellaiseksi katsotaan mm. kauppakeskukset. Kenenkään mieleenkään tuskin tulee, että kauppakeskuksesta poistettaisiin ihmisiä siksi, että he ajattelevat asioista eri tavalla kuin enemmistö. Sitä paitsi EU:n tekemien tutkimusten mukaan yli puolet tutkimusmaiden kansalaisista ei halua enää lisää maahanmuuttoa Eurooppaan. Tämä osoittaa, että humanitääristä maahanmuuttoa kannattavien määrä on jo vähemmistö. Näin todennäköisesti on myös FB-käyttäjien joukossa. Enemmistöläiset eivät bannaa humanitäärisen maahanmuuton kannattajia pois Facebookista.


Facebookin kautta tapahtuu uutisten seuraaminen, yhteydenpito ystäviin, yhteisöihin ja moniin harrasteryhmiin, urheiluseuroihin, kulttuuriseurantaan, opiskeluun, ammatillisiin yhteisöihin. Monella suomalaisella on oman elämänsä ja lähipiirinsä elämän historia yli 10 vuoden ajalta Facebookissa. On valokuvia, matkakirjoituksia, perhejuhlia.


Käyttö on ilmaista, mutta käyttäjien jättämien tietojen avulla Facebook on luonut menestyksellisen markkinointia edistävän liiketoiminnan.


Siksi Facebookista käyttöoikeuden poistaminen ei voi tapahtua vain sen takia, etteivät jotkut ihmiset ole samaa mieltä toisen FB-käyttäjän kanssa.


Mitä tehdä?

Suomessa on varsin vähän yhteiskuntakriittisiä kirjoittajia, jotka uskaltavat esittää omalla nimellään tosiasioita yhteiskuntamme isoista ongelmista. Media Yle ja Helsingin Sanomat etujoukoissa ovat varsin hampaattomia ja toimittajien idealismin sokaisemia.


Minulla on ollut ilo olla yksi näistä harvoista. Iltalehdessä tavoitin parhaimmillaan yli 150.000 lukijaa. Maahanmuuton hinta-kirjoituksilla oli yli 90.000 lukijaa. Kirjoitukseni kirvoittivat väittelyä eduskuntaa myöten.


Omalla blogilla on vaikeaa tavoittaa lukijoita. VTV-kirjoitukseni herätti toimittajat selvittämään Yli-Viikarin tekemisiä. Se tavoitti 22.300 lukijaa. Viimeisin Kemijoen sähköä käsittelevä kirjoitus ylittää näinä päivinä 20.000 lukijan rajan. Olen tehnyt useita selvityksiä, jotka kuuluisivat virkamiehille ja medialle, mutta joita kukaan muu Suomessa ei tee.


Facebook ei kerro lukijamääriä. Tykkäyksistä voi jotain päätellä. Marraskuussa sain 12.900 tykkäystä (2100 kommenttia), joulukuussa 6100/1000 ja tammikuussa 23.1.23 mennessä 6500/1100. Vaatimattomia lukuja kun vertaa poliittisen eliitin lukuja, mutta heillä onkin puoluekoneistot takanaan tykkäämässä.


Itsellenikin oli yllätys, että työikäisistä äidinkieleltään englanninkielisistä vain 42 % on töissä; etenkin kun tiedämme kuinka heppoisin perustein työssä olevaksi Suomessa merkitään. Jos yritysjohtajien haikailemat 1,3 miljoonaa ulkomaalaista työntekijää vuoteen 2050 mennessä toteutuu, noilla luvuilla Suomeen tulisi 5 miljoonaa ulkomaalaista aviopuolisot ja lapset mukaan lukien ja heidän lisäkseen humanitaariset maahanmuuttajat perheineen.


Joudun siis jatkamaan, kun kukaan muu tällaisia asioita ei selvitä. Facebookin sensurointi ehkä helpottaa eduskuntavaalien jälkeen, jos minua ei siihen mennessä kokonaan poisteta palvelusta. Tiedostan surullisen hyvin, ettei mitään korjausliikettä Suomessa tapahdu ennen kuin tulee iso romahdus. Vasta se pakottaa median ja poliittiset päättäjät tekemään täyskäännöksen nykyiseen menoon.


コメント


bottom of page