top of page

Uussuomalaiset asuntomarkkinat

Keskusrikospoliisi on huumerikosten tutkinnan yhteydessä paljastanut laajan asumistukien petossarjan. Kelan mukaan laajat etuuksien väärinkäytökset ovat harvinaisia. Niinkö?


Kirjoitin 10 vuotta sitten (ennen maahanmuuttajien vyöryä 2015) suurista maahanmuuttajien tekemistä asuntohuijauksista. Kirjoitin 2014 Iltalehdessä "Tämä verorahojen varastaminen olisi helppo saada kuriin tarkastamalla säännöllisesti kuka näissä asunnoissa todellisuudessa asuu.” Kela ei ole tehnyt mitään asumishuijausten vähentämiseksi.


Julkaisen kirjoitukseni uudestaan, koska se kertoo tarkoin, miten asumistukihuijaukset tehdään. Huumekauppa on tuonut omat lisäyksensä huijauksiin. Sen takia kirjoitukseni sanoma voidaan muuttaa tähän päivään kertomalla esitykseni viesti piin likiarvolla 3,14.


Suomeen on syntynyt sosiaaliturvalla maksettujen asuntojen pimeät vuokramarkkinat. Uussuomalaiset ansaitsevat näillä markkinoilla hyvät pimeät tulot, jotka saadaan sosiaaliturvan päälle. Uussuomalainen voi asua kotimaassaan pitkiä aikoja, vuokrata Suomen asuntonsa ja elää pimeillä tuloilla hulppeaa elämää. Suomessa saatu 100 euroa voi vastata kotimaassa tuhatta euroa. Kyse on rahan arvosta, siitä samasta, jolla suomalainen voi lomillaan elää reteesti köyhissä maissa.


Hulppeaa elämää voi viettää myös Suomessa. Maahanmuuttajan kokonaistulot voivat ylittää reippaasti hyväpalkkaisen työssä käyvän suomalaisen nettopalkan. Jos ammatinvalinnassa pitäisi nuoren valita hyvätuloinen ammatti, niin kärkijoukossa olisi maahanmuuttajan ammatti.


Kaikki tämä on mahdollista, koska maahanmuuton ihanuudesta ei saa sanoa poikkipuolista sanaa. On irvokasta, että jotkut maahanmuuttajat tulevat Suomeen turvaan, ja kiitokseksi kusettavat yhteiskuntaamme mennen tullen. Viranomaiset katsovat petokset läpi sormien, koska pelkäävät rasismin leimaa. Kun mistään ei ole seurauksia, vaikka jäisi kiinni, ovat maahanmuuttajat tulossa röyhkeiksi. He valittavat rasismista ja huonosta kohtelusta, vaikka heitä paapotaan ja passataan enemmän kuin olisi kohtuullista. Auttaminen tekee avuttomaksi ja röyhkeäksi.


Tämä verorahojen varastaminen olisi helppo saada kuriin tarkastamalla säännöllisesti kuka näissä asunnoissa todellisuudessa asuu. Mutta se olisi vastoin ihmisoikeuksia. On ihmisoikeus varastaa yhteisistä verorahoista, joten meidän pitää elää tämänkin asian kanssa. Ja olla hiljaa.


Suomessa satsataan resursseja talousrikosten torjuntaan ja selvittämiseen. Yrittäjät saavat rangaistusmaksuja pelkästään siitä, että merkitsevät veron määrään vaikuttamattoman tiedon väärään lokeroon veroilmoituksessa. Maahanmuuttajien tekemisiä ei kuitenkaan selvitetä, koska he ovat kaiken epäilyn yläpuolella.


Uussuomalaiset vuokranantajat

Pimeät markkinat toimivat siten, että KELA ja sosiaalitoimisto maksavat uussuomalaisen asunnon vuokran. Koko asunto tai osa asunnosta on tyhjillään, koska vuokranantajat asuvat ”avopuolisoidensa” kanssa muualla tai viettävät pitkiä aikoja omassa kotimaassaan. Moniavioisessa suhteessa elävät maahanmuuttajat saavat jokainen oman asunnon yksinhuoltajuuden perusteella ja lisäksi monen vaimon mies saa oman asuntonsa. Näitä asuntoja tai yksittäisiä huoneita vuokrataan edelleen.


Useat vuokrattavat asunnot ovat isoja, jolloin niistä voidaan vuokrata kukin huone erikseen. Näin pimeä tulo saadaan suuremmaksi. Vuokranantaja voi itse asua yhdessä huoneessa ja vuokrata muut huoneet.


Asunnot voivat sijaita keskeisillä paikoilla ja lähellä julkista liikennettä. Osa asunnoista on melko uusia. Uussuomalaiset osaavat vaatia itselleen parempia asuntoja hyviltä paikoilta.


Yhden huoneen hinta isommasta asunnosta on 300-500 euroa kuukaudessa asukasmäärästä riippuen. Verottomat lisätulot sosiaalitukien päälle ovat hulppeat. Suurin osa suomalaisista ansaitsee työnteolla vähemmän.


Kotimaassaan uussuomalaiset ovat tottuneet asumaan ahtaasti. Olin joulu-tammikuussa (2013-14) reppumatkalla Afrikassa.  Minut kutsuttiin vierailulle Addis Ababassa kolmen sisaruksen kotiin, joka oli 8 neliömetrin suuruinen. Jos nämä sisarukset tulisivat Suomeen, he saisivat ilmaiseksi kukin oman asunnon ja asuinpinta-alaa yhteensä sadan neliön verran.


Vuokranantajina olevat uussuomalaiset ovat maailman eri kolkilta.

Asuntokeplottelun tunnistaa mm. siitä, että asuntoilmoituksissa sanotaan suoraan, ettei vuokralleottaja voi tehdä asuntoon muuttoilmoitusta (ks. kuva). Kun sovitaan vuokrasta, sitä ei voi maksaa tilille vaan maksu on tehtävä käteisellä. Näin viranomaisille ei jää mitään asiakirjaa petoksen selvittämiseksi.

Vain typerykset laittavat tunnistetiedot ilmoituksiin. Fiksut hoitavat asiat prepaid-liittymillä ja kaunistelemalla tilannetta. Totuus paljastuu kun soittaa ilmoituksen perään tai viimeistään kun menee paikalle sopimaan vuokrauksesta.


Vuokralleottajasiirtolaiset

Kolme venäjänkielistä vuokrausilmoitusta. Ilmoituksessa sanotaan, ettei muuttoilmoitusta voi tehdä. Kuva AK.

Asuntoja vuokraavat työn perässä Suomeen tulleet EU-kansalaiset, etenkin he, jotka työskentelevät rakennus- ja siivousalalla. Myös hyväpalkkaiset siirtolaiset turvautuvat näihin asuntoihin alkuvaiheessa, ennenkuin saavat hankittua oman asunnon. Myös paperittomille kelpaavat tällaiset asunnot, jos ei huvita asua telttaleireissä.


Asuntoja on paljon tarjolla. Ne ovat kalustettuja, joten niihin voi muuttaa heti. Maahanmuuttajat saavat asuntoihinsa myös kalusteet sosiaalitoimistosta, joten verorahoilla tuetaan tätä pimeää liiketoimintaa oikein olan takaa.

Vuokralleottajat vaihtuvat tiheästi, koska tänne tulleet siirtolaiset tarvitsevat oman asunnon ennenkuin he saavat asunnon kaupungilta.

Markkinoilla on talvella jonkin verran ylitarjontaa. Kevään tullessa Suomeen muuttaa muuttolintujen lisäksi paljon rakennusalan ammattilaisia, jotka tarvitsevat asuntoja.


”Verohallinnon ylitarkastaja Sari Wulff kertoi [elokuussa 2013] Ylelle, että jo reilut 53.000 ulkomaista rakennusalan työntekijää on hakenut itselleen veronumeron.”


Kaikki kusettavat

Eri kansanryhmiä edustavat maahanmuuttajat kohtaavat kielikursseilla ja muussa koulutuksessa. Niissä luodaan verkostot bisneksen pyörittämiseksi. Somaleilla on isoja asuntoja vuokrattavana ja venäläiset/Viron venäläiset tarvitsevat työkeikoillaan asuntoja.Rakastumiset pyörittävät osaltaan tätä bisnestä. Kahdella nuorella on omat sosiaaliperustaiset asunnot. Kun muutetaan kimppaan, ei muutosta ilmoiteta minnekään, vaan tyhjäksi jäävä asunto vuokrataan pimeästi.


Myös rehelliset vuokralaiset ovat kusetuksen kohteena. Kun asukas on muuttamassa asuntoon, hänelle sanotaan, että vuokran voi maksaa vain käteisellä. Tällainen vuokralainen ei voi hakea asumistukea.

         

Pimeä asunto vuokrataan kuukaudeksi ja vuokra maksetaan heti käteisellä. Lyhyestä asumisesta ei makseta vuokratakuuta. Uudella asukkaalla on valmiina toinen asukas, jolle hän vuokraa asunnon pitkäksi aikaa ja ottaa lisäksi 2 kuukauden vuokratakuun ja sen jälkeen häipyy. Kun ”alkuperäiset” asukkaat palaavat asuntoon kuukauden kuluttua, he näkevät että asunnossa onkin kolmas taho, joka ei suostu lähtemään asunnosta. Koska kaikki kusettavat, ei kukaan uskalla tehdä poliisille ilmoitusta.


Tilaisuus tekee varkaan

Sanotaan, ettei vika ole heissä, jotka varastavat/vaativat/pyytävät, vaan heissä, jotka hyväksyvät varastamisen/antavat rahaa ylenmääräisesti. Ihmismieli vaan on sellainen. Kansalaisuudesta riippumatta. Kun joku kaataa yhteisiä verorahoja, liian monet laittavat ison haavin alle.


Varkaita riittää niin Ruotsissa kuin Suomessa.


Sveriges Televisionin uutisen käänsi suomeksi Rähmis: ”Kamelitori on pari vuotta sitten vuosien työttömyyteen ja tukiriippuvuuteen kyllästyneiden somalinaisten perustama osuuskunta, joka on myynyt palvelujaan – tulijoiden kotouttamispalveluja – työvoimatoimistolle muun muassa Norrköpingissä, Nyköpingissä sekä Katrineholmissa. — Lisäksi työvoimatoimistolla on ollut huomautettavaa tilajärjestelyistä.

Viime joulukuussa kävi ilmi, että yhdellä yrityksen norrköpingiläisellä työntekijällä oli asunnossaan kirjoilla 67 turvapaikanhakijaa, mikä työvoimatoimiston mukaan oli hankala tilanne. Samaan aikaan viranomaiset kuitenkin huomauttavat, että heillä ei voi olla näkemyksiä siitä, kuinka monta ihmistä voi olla kirjoilla yhdessä osoitteessa, koska se yksinkertaisesti ei kuulu työvoimatoimiston vastuualueeseen


Asuntovuokraukseen liittyy myös korruptiota. Asuntoja jakavat maahanmuuttajat jakavat kavereilleen asuntoja.


Asumisen ahtautta

Monet suomalaiset, jotka ottavat itse vastuun omasta elämästä, asuvat ahtaasti. On lapsiperheitä yksiöissä.


Itse asumisensa maksavat ovat asumisloukussa koko ikänsä. Asunnon pankkilainaa voidaan maksaa 30 vuoden ajan. Sen jälkeen ovat edessä asunnon remontit. Kun suomalaisen omistamaan asuntoon tulee putkiremontti, asukas maksaa paitsi remontin, myös tilapäisasumisen menot. Sosiaaliturvalla asuvalla ei ole koskaan tällaisia huolia. Jos asunto menee remonttiin, järjestää kaupunki uuden tilalle.


… ja väljyyttä

Sosiaaliturvalla asuvat saavat suuremman asumisväljyyden. Asuminen on normitettu. Asumistasoluokituksen normin 4 mukaan tilaa tarvitaan yksi henkilö huonetta kohti, kun keittiötä ei lasketa.

MOT (2010 helmikuu) perustuu 2008 julkaisemaani blogiin (sivusto tuhoutunut). MOT katsottavissa YLEn Elävästä arkistosta

Ohjelmassa Maahanmuuton hinta (MOT), jossa olin taustatoimittajana, on kuvamateriaalina uusi sadan neliön asunto, johon muuttanut perhe sai sosiaalitoimistosta uudet huonekalut. Vanhasta asunnosta kelpasi vain iso Italiasta tuotu parisänky (yksinhuoltajaäidille).


Maahanmuuttajien paratiisi ja muslimien taivas

Egyptiläinen Magazine of Egypt luo marraskuun [2009] numerossaan Suomesta kuvan muslimien taivaana.

Oheinen kuva Päivitin saamani Hirsin toimeentulotukilaskelman vuodelle 2014. Hirsillä oli neljä alle 10 vuotiasta lasta ja viisi 10-17 vuotiasta lasta. Tällainen luku- ja kirjoitustaidoton maahanmuuttaja saa kuukaudessa erilaisia tukia 4.260 euroa Helsingissä. Jos Hirsi on moniavioisessa liitossa, jossa mies asuu naistensa kotona ja pitää omaa asuntoaan pimeästi vuokralla, perheen vuositulot (ilman aviomiehen sosiaalitukia) nousee 57.000 euroon puhtaana käteen. Raha vastaa 93.000 euron vuosituloa ennen veroja. Suomesta ei löydy montaakaan hyväpalkkaista, joiden kuukausipalkka ylittää Hirsin 7800 euroa. Laskelmassa miehen asunnon vuokraksi on arvioitu 500 euroa, koska pimeästä asunnosta ei saa markkinavuokraa. Suomalaisen keskipalkka oli vuosi sitten 3100 euroa kk:ssa.


Tervetuloa Suomeen, kaikki maailman raskautetut! Täällä saatte ilmaisen terveydenhuollon. Täältä saa oleskeluluvan, jos ei kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen halua palata kotimaahansa. Täältä saa ilmaisen opiskelun. Jos ette voi/halua tehdä työtä, saatte täyden ylöspidon. Täältä saa ilmaisen asunnon, jonka voi vuokrata eteenpäin pimeästi.


MTV 7.3.14 ”Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL ehdottaa tuoreessa raportissaan paperittomille samoja oikeuksia terveyspalveluihin kuin kuntalaisilla.”

”Yle Uutiset kertoi [lokakuu 2013], että Suomessa on jopa 700 maastapoistamis-päätöksen saanutta ihmistä, jotka voivat saada jatkuvan oleskeluluvan, koska palautus ei onnistu. Kyseessä on lähinnä Iranin, Irakin, Afganistanin ja Somalian kansalaisia, jotka ovat tyypillisesti hakeneet turvapaikkaa Suomesta tuloksetta.”


Kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista, voidaan ylimääräiset siirtää kotimaahan. ”Suomessa asuvat siirtolaiset lähettävät yhteensä noin 18 miljoonaa euroa vuodessa kotimaihinsa. Somaliaan suuntaa vuodessa noin 1,2 miljardia euroa ulkomailla asuvien somalialaisten lähettämiä varoja.”


Maahanmuuttoteollisuudesta hyötyvät jo liian monet suomalaiset

Humanitäärinen maahanmuutto voi hyvin. Vanhat heimosodat jatkuvat ja uusia tulee EU:n rajamaita myöten.


Suomessa tuhannet suomalaiset saavat elantonsa maahanmuutosta. Valtion maahanmuuttoviranomaisten ja kaikenlaisten pakolaisneuvojien ja vähemmistövaltuutettujen lisäksi kunnissa on tuhansia työntekijöitä maahanmuuttoon liittyvissä tehtävissä. Asuntojen rakentajat ja sijoittajat hymyilevät kilpaa kevätauringon kanssa, koska KELA ja sosiaalitoimistot ovat hyviä vuokranmaksajia. On tilapäisasumisesta miljoonavoitot repiviä forenomeja. On vastaanottokeskusbisnestä.


Sosiaalitoimisto on maksaja puhelinlaskuille, älypuhelimille, tietokoneille, autokouluille, vaatteille, huonekaluille, pakastimille. Opettajat, päivähoitotyöntekijät ja terveydenhuollon työntekijät saavat turvatun työpaikan. Bruttokansantuote kasvaa. Tosin velaksi, mutta sehän ei haittaa. Tulevat sukupolvet maksavat.


Suomen on väitetty menestyvän osaamisella ja hyvin koulutetuilla nuorilla. Ei siis mitään hätää. Turhaan huolestutaan Pisa-tulosten alentumisesta. ”Maahanmuuttajien ja kantaväestön Pisa-tuloksissa on Suomessa suurempi ero kuin missään muualla Euroopassa.” Ovathan siirtolaiset paljon parempia bisneksen tekijöitä kuin kantasuomalaiset. Sen nämä uussuomalaisten asuntomarkkinatkin osoittavat.


Ei tätä hulluutta enää pysäytä mikään. Käyn isän haudalla pyytämässä anteeksi. Turhaan hän menetti nuoruutensa sodassa Suomeen tulevia neuvostoliittolaisia maahanmuuttajia vastaan.


Omat lapsenlapseni tulevat joskus kysymään omilta vanhemmiltaan: miksi te vanhemmat ja isovanhemmat annoitte kaiken tämän tapahtua. Eivätkä he saa vastausta.


Lastenlapseni Niilo, Saana, Vendela ja Elvira:  Kun olette aikuisikäisiä ja maksamassa teille langetettua velkataakkaa, antakaa edellisille sukupolville anteeksi, sillä he eivät tienneet, mitä tekivät. Antakaa anteeksi myös minulle, minä yritin, mutta en osannut tarpeeksi

Kirjoitus perustuu vantaalaisen Arre Kougappin tekemiin havaintoihin hänen avustaessa vuokra-asuntojen hankinnassa. Kougappi kertoi havainnoistaan Facebookissa. Hän on asiakkaani. Lupa aineiston käyttämiseen.

 

Iloiset masai-sisarukset vastasyntyneiden kilien kanssa. Savesta ja lehmänlannasta tehty koti, jossa ei ole sähköä eikä vettä. Maalattia. Huoneessa nukkuu 4-5 ihmistä. Afrikkalaiset tyytyvät kotimaassaan vähään, mutta Suomeen tultuaan vaatimuslista on pitkä. Afrikassa on yli miljardi asukasta, parin vuosikymmenen jälkeen kaksi miljardia. Uussuomalaisten asuntomarkkinoilla tulee riittämään vilskettä.


Lisäys 2024:

Perheemme kaksi aikuista ja neljä lasta asuivat 1950-luvulla kahden pienen huoneen asunnossa, jonka asuinpinta-ala oli 25 m2.


Maksoimme itse asumisemme. Eikä kukaan valittanut asumisesta, vaikka kylminä pakkasöinä vesi jäätyi vesiämpäriin. Alkuvuosina vesi kannettiin joesta yli kilometrin päästä. Alakouluikäisenä hakkasin talven lämmityspuut metrin haloista. Sitten teimme itse oman kaivon pihapiiriin.


Tänään kuka tahansa ulkomaalainen huijari saa yksin asunnokseen isomman asunnon kuin meillä oli, eikä maksa euron senttiäkään, ei asumisesta, ei vedestä, ei sähköstä. Eikä mistään muustakaan.


Hiiden kylän lapset menivät kouluun tai töihin 14-15-vuotiaana. Kaikista tuli nettoveronmaksajia. He asuivat ensi vuodet alivuokralaishuoneessa tai muutoin ahtaasti. Sosiaaliturvaa ei ollut pientä lapsilisää lukuunottamatta. Tänään yhteiskunta tuhoaa lapset ja nuoret liialliseen hyvinvointiin. Tässä hienossa kirjoituksessa joku nuori valittaa, ettei yhteiskunta auta, vaikka hän juo liikaa cokista.


Lapsuuteni elämästä kerron kirjassa Elämää Hiiden kylässä. Siitä on oppia tämän päivän nuorille. Elin hyvän lapsuuden, enkä koskaan valittanut mistään. Ei ollut aihetta. Matka hyvinvointi-Suomeen oli hyvää elämää, koska se rakennettiin omin voimin. Jos kaiken saa ilmaiseksi, ei anna millekään mitään arvoa. Siksi haluan, että afrikkalaiset ja muslimit itse rakentavat omat valtionsa sellaiseksi kuin parhaaksi katsovat.


Jos Suomea ei saada kuntoon, on tulevilla lapsillamme edessä vaikeammat ajat kuin sodan jälkeisillä suurilla ikäpolvilla.


En tarkoita, että meidän pitäisi palata 1950-luvulle. Muistelmillani haluan osoittaa, että elämä on hyvää, vaikkei joka vuosi saakaan uutta älypuhelinta. Ja haluan osoittaa, että elämä on parempaa kun sosiaaliturvaa alennetaan, koska se mahdollistaa elämän omalla työllä.
***


Tue blogin toimintaa https://www.vahtera.blog/tilaus


Blogisivuston ylläpito maksaa ja lisäksi joudun maksamaan eräistä tietopyynnöistä. Samaan aikaan Suomen asioita sekoittavat henkilöt saavat hulppeita palkkoja ja bonuksia.


Siksi pienikin tuki on paljon, jos useampi taho osallistuu vapaaehtoisen tilausmaksun maksamiseen.


Yritykset saavat vähentää tilausmaksun omassa kirjanpidossaan sekä arvonlisävero (10%)- että tuloverotuksessa, koska sivustolla käsitellään paljon yrittämiseen ja verotukseen liittyviä asioita.

Comments


bottom of page