top of page

Tervetuloa Suomeen


Miksei tämä tiedote ole arabiaksi?

Tämän ohjeen kirjoitin saatuani kimmokkeen KELAn ilmoituksesta arabian kielisestä puhelinpalvelusta "kaikissa etuuksiin liittyvissä kysymyksissä".


Kehitämme palveluja omalle äidinkielellesi, jotta voimme varmistua siitä, että saat kaiken sosiaalituen, mikä on mahdollista saada.


Kun suunnittelet muuttoa Suomeen, voit lukea netistä eri kielillä KELAn ohjeistusta. Kätevästi pääsee lennolla Bagdad – Minsk, josta Valko-Venäjän viranomaiset kuljettavat sinut Puolan rajalle. Kun pääset rajan yli, hävitä passisi ja muut asiakirjat. Sen jälkeen voit vapaasti siirtyä Suomeen esimerkiksi bussilla Baltian kautta Tallinnan laivalla. Suomessa riittää kun sanot ”asylum” ja sen jälkeen viranomaisemme huolehtivat sinusta.


Jos joudut käyttämään ihmissalakuljettajien palveluja, älä ota mukaasi perhettäsi, koska he voivat tulla lentokoneella perässäsi ja se on paljon halvempaa. Suomessa valehtelet tuloreittisi ja kerrot maksaneesi palvelusta 15.000 euroa.


Opiskele jo kotimaassasi nettipalveluista, mitä sinun kannattaa puhua Suomen viranomaisille ja mitä ei kannata sanoa. Kerro kuinka sinua on vainottu. Voit tehdä puukolla haavoja ihollesi ja kertoa kidutuksesta. Migrin naispuoliset viranomaiset itkevät kohtaloasi ja lyövät hyväksytty-leiman asiakirjoihisi sen enempää kyselemättä.


Voit valehdella ummet ja lammet, sillä vaikka jäisit kiinni valheista, se ei estä turvapaikan saamista. Suomalaisia rangaistaan valehtelemisesta viranomaisille, mutta sinä olet kunniavieraamme ja siksi katsomme valheet sormien läpi.


Saat asua ilmaiseksi omiesi lähellä, eikä enää tarvitse opetella suomen kieltä, sillä missä ei vielä ole äidinkielesi mukaista palvelua, voit käyttää tulkkeja. Pakolaisneuvonnan juristit tekevät turvapaikkahakemuksen, johon voit kertoa mitä tahansa, koska joka tapauksessa saat jäädä Suomeen.


Töitä täällä ei tarvitse tehdä. Pidämme sinusta ja perheestäsi huolta. Mutta jos haluat tehdä työtä, saat siten enemmän rahaa käyttöösi. Järjestämme töitä valtiolta ja kunnista. Esimerkiksi tämän Kelan arabiankielisen palvelun työntekijät ovat jostain lähi-idästä. He varmasti pitävät puoltasi, että saat kaiken sosiaalituen ja vaikkapa enemmänkin, jos ylikerrot tilanteestasi.


Valehtelu suomalaisille on islamin mukaan hyve. Me emme välitä siitä valehteletteko vai ette. Voit saada sosiaalitukea eri nimillä, jos haet turvapaikkaa monella eri nimellä. Voitte hakea sosiaaliturvaa samanaikaisesti myös Ruotsista. Se on helppoa, koska Suomesta on suorat laivayhteydet Tukholman sossuun.


Jos olet jo yli 18-vuotias, tai ehkäpä jo yli 30-vuotias, sinun kannattaa esittää olevasi 16-vuotias. Näin saat heti turvapaikan ja saat enemmän sosiaalietuuksia. Jos sinulla on passi tai muu asiakirja, joka osoittaa ikäsi, hävitä se ennen Suomeen tuloa.


Voit tuoda myöhemmin kaikki neljä vaimoasi ja heidän lapsensa Suomeen. Annamme jokaiselle heistä oman asunnon ja sinä saat asua omassa asunnossasi. Näin voit pitää huolta jokaisesta vaimostasi. Mutta vain aviomiehenä. Sillä rahallisesti Suomi pitää heistä ja lapsista huolta. Tältä osin joudut rikkomaan uskonnon sääntöjä, jotka velvoittavat miehen pitämään huolta jokaisesta vaimostaan. Voit delegoida tämän huolenpidon suomalaisille.


Jos sinulla on vain kolme vaimoa, voit tuoda sisaresi Suomeen kertomalla, että hän on vaimosi. Vaikka hän olisi alaikäinen, me pidämme sisartasi täysivaltaisena vaimonasi. Hän voi oleskeluluvan saatuaan korjata rekistereihin olevansa sisar, ei vaimo.


Yritämme antaa sinulle uuden asunnon Helsingin parhailta asumisalueilta. Aina se ei onnistu, mutta jos joudut toisen jo käyttämään asuntoon, voit hakea uutta asuntoa Helsingin asuntotoimistosta. Meillä ei ole jonoja maahanmuuttajille, joten voit piankin saada uudenuutukaisen huoneiston.


Toivomme, että pidät asunnon hyvässä kunnossa. Asuntoneuvojamme auttaa vessan, sähkölieden, jääkaappi-pakastimen ja television käytössä. Jos kuitenkin asumisen jäljet näkyvät huoneistossa, voimme antaa sinulle uuden asunnon ja korjata vanhan. Helsingin kaupunki korjaa omistamansa asunnot paremmiksi kuin yksityiset peruskorjauksissa, mutta kultaisia hanoja emme voi laittaa.


Suomessa on pitkät jonot terveydenhoitoon. Olemme järjestäneet sinulle ja muille tulijoille oikotien terveydenhoitoon. Hampaistasi huolehdimme perusteellisesti, mutta kultahampaita voimme antaa vain poikkeustapauksissa. Kaiken saat ilmaiseksi. Jos olet nainen, sinun kannattaa hakeutua asumaan Helsinkiin, koska siellä annetaan naisille ilmaiset kuukautissuojat.


Jos et ole oikeutettu turvapaikkaan, voit hakea vaikka sata kertaa uudestaan, mutta sinun tulee käydä joka kerta oikeusketju loppuun asti eli Migrin päätöksestä valitus hallinto-oikeuteen ja sen jälkeen haet valituslupaa Korkeimmasta Hallinto-oikeudesta. Näin olet koko ajan sosiaaliturvan piirissä. Sinun pitäisi keksiä aina joku lisäperustelu uuteen hakemukseen, jotta uuden hakemuksen käsittely kestäisi kauemmin. Voit ensin esittää olevasi homo ja sen jälkeen uusintahakemuksessa muuttaneesi uskontosi kristityksi. Emme kerro siitä kenellekään, joten voit ystävä- ja perhepiirissä edelleen esittää olevasi harras muslimi.


Jos Migri antaa kielteisen päätöksen, haet vaan uudestaan. Muutaman vuoden jälkeen saat oleskeluluvan ja pian sen jälkeen kansalaisuuden, kunhan jaksat odottaa. Odotusaikana pidämme huolta terveydestäsi, asumisestasi ja annamme ilmaiset ateriat. Jos joudut paperittomaksi eli olet Suomessa laittomasti, saat kuitenkin terveydenhoidon ja sosiaaliturvaa. Toivomme, että sukulaisesi tai suomalaiset ystävälliset naiset majoittavat sinut laittomana aikana.


Me emme voi tehdä turvapaikkahakemuksia puolestasi, mutta Suomen valtio maksaa Pakolaisneuvonnan lakimiehille siitä, että he auttavat sinua muodollisuuksissa. Neuvomme, miten heidät tavoittaa. Pakolaisneuvonta tekee myös kaikki valituksesi turvapaikkamenettelyssä ilmaiseksi.


Voit käydä kotimaassasi lomalla. Jos olet pitempään, emme saisi maksaa sinulle sosiaalitukia. Sen takia älä kerro Suomen viranomaisille lomalle lähdöstä. Jos vuokrasi jää loman aikana maksamatta, huolehtii sosiaalitoimisto niistä palattuasi, jotta et menetä ilmaista asuntoasi, vaikka olisit käyttänyt vuokrarahat matkalla.


Jos menet terroristiksi ISIS-joukkoihin, se ei estä sosiaaliturvan saamista Suomesta. Jos häviätte sodan, Suomen ulkoministeri käy hakemassa sinut ja siellä syntyneet lapset Suomeen sosiaaliturvaan. Emme kuulustele sinua siitä, mitä kaikkea olet tehnyt. Näin emme joudu käymään oikeutta sinua vastaan.


Suomessa naiset ovat tasa-arvoisia miesten kanssa, toisin kuin kotimaassasi. Jos pahoinpitelet vaimoasi kotona, vannota ettei vaimosi kerro asiasta kenellekään. Suomessa ei saa raiskata tyttöjä ja naisia kuten kotimaassasi. Täällä riittää naisen sana toisin kuin kotimaassasi tarvitaan neljän ihmisen todistus raiskauksesta. Mutta jos kuitenkin raiskaat, saat yleensä ehdollisen tuomion, joten se ei haittaa elämääsi. Jos joudut vankilaan, se vastaa kotimaasi viiden tähden hotellia. Meillä on sinulle kaikki palvelut: kuntosalit, nettiyhteydet, televisio, ateriat kolme kertaa päivässä, vankilalomat. Kahden vuoden tuomiosta saat olla ylläpidossa vain vuoden, jonka jälkeen palaat Kelan sosiaaliturvaan.


Voit myös lähettää Suomesta saamaasi sosiaalitukea sukulaisille kotimaahasi. Sitä varten on maassamme useita rahansiirtopalveluja. 100 eurolla kuukaudessa elättää kotimaassasi suuremmankin perheen.


Kun täytät 65 vuotta, maksamme sinulle takuueläkkeen. Jos olet yli 15-vuotias ja haluat takuueläkkeelle aiemmin, voit esittää olevasi työkyvytön. Takuueläke on 837,59 euroa, minkä lisäksi tietenkin saat asumistuet ja toimeentulotukea, jotta voit selviytyä maassamme hyvin. Takuueläke vastaa kotimaassasi noin 15.000-20.000 euron ostovoimaa kuukaudessa, joten jos muutat kotimaahasi, älä ilmoita Suomen viranomaisille muutostasi, koska emme voi maksaa takuueläkettä ulkomailla asuvalle kuin puolelta vuodelta. Jos sairastut kotimaassasi, voit tulla Suomeen terveydenhoitoon. Teemme tarkat tutkimukset ja tarvittaessa leikkaus- ja muut hoidot.


Jos olet tullut Suomeen partalapsena, siirtyy takuueläkkeelle siirtymisesi kohtuuttomasti. Voit silloin kertoa oikean syntymäaikasi ja me korjaamme sen rekistereihin.


Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä ohjeena. Suomessa pieni vähemmistö kansalaisista ei hyväksy turvapaikan hakijoille annettavaa ilmaista elämää. Jos sinulla on jotain ongelmia tällaisista ihmisistä, voit huutaa heille ”rasisti, rasisti” ja yleensä se hiljentää heidät. Rasistiksi moittimalla saa parempaa palvelua virastoissa ja myymälöissä, koska suomalaiset eivät mitään pelkää enemmän kuin rasistiksi moittimista.


---


Kuka kääntäisi tämän ohjeistuksen arabiaksi, somaliksi, dariksi ja paštuksi, persiaksi ja turkiksi. Näin ensi alkuun. Näillä kielillä muutkin Kelan ohjeet jo ovat.Comments


bottom of page