top of page

Sankareita Afganistanista

Päivitetty: 11. kesäk. 2022

Tämä kirjoitus osoittaa, miksi turvapaikkamenettelyt Suomessa pitää lopettaa heti kokonaan suurena huijauksena. Sen sijaan, että hallitus valmistelee avointa rajanylitystä, vaikka Venäjä työntäisi miljoonia muslimeja Suomeen itärajalla.


Afganistanissa on 39 miljoonaa asukasta. Noin kymmenesosa eli neljä miljoonaa heistä on hazareja. Hazarat ovat darin kielisiä šiia-muslimeja. Enemmistö afgaaneista on sunnimuslimeja. Afrikka-komissaari Urpilainen kertoi mustakaapu päällään islamin sanomaa rauhasta, monimuotoisuudesta ja suvaitsevaisuudesta.

Rauha, ystävyys, solidaarisuus -> Rauha, monimuotoisuus, suvaitsevaisuus

Brysselissä vaikuttava Urpilainen ei ole huomannut muslimien vuosisatoja jatkunutta sotaa, väkivaltaa ja naisten alistamista. Sitä samaa sotaa, jota Afganistanin Taleban- ja muut sunni-muslimit ovat käyneet šiiamuslimeja ja kaikkia muitakin vastaan.


Afganistan on monikielinen ja -kulttuurinen maa. Afgaaneja eli pataaneja on 40–45 prosenttia väestöstä, seuraavaksi suurimmat väestöryhmät ovat tadžikit (noin 27 prosenttia), hazarat (hetsarit, 9 prosenttia) sekä uzbekit (noin 10 prosenttia). Pienempiä väestöryhmiä ovat aimaqit, turkmeenit, belutšit, nuristanit,pamirit, arabit, gujarit, brahuit, qizilbashit, aimaqit, pashait ja kirgiisit.


Tärkeimpiä Afganistanissa puhuttavia kieliä ovat afganistanin persia (dari) 50 prosenttia, paštu (afgaani) 35 prosenttia ja turkin sukuiset kielet (erityisesti uzbekki ja turkmeeni) 11 prosenttia. Näiden lisäksi Afganistanissa puhutaan 30 pienempää kieltä (erityisesti belutši ja pašai), yhteensä 4 prosenttia. Maassa esiintyy paljon kaksikielisyyttä. (Wikipedia)


Hazarojen uskotaan olevan tulos mongoliyläluokan sekoittuessa paikallisiin tadžikeihin. Tadžikit ovat indoeurooppalaisten kansojen iranilaiseen ryhmään kuuluva kansa Keski-Aasiassa. He ovat sunnimuslimeja. ”Mongolit harjoittivat šamanismia, johon liittyi usko taivaanjumala Tengriin. Valloittamillaan alueilla mongolit kääntyivät paikallisiin uskontoihin, kuten islamiin, buddhalaisuuteen ja taolaisuuteen. Nykyisen Mongolian väestö on etupäässä buddhalaisia.” Mielenkiintoisia ovat muslimien uskonnot. Ei ihme, että sotimista ja väkivaltaa riittää vielä sadoiksi vuosiksi.


Afganistanin ongelma on valtava väestönkasvu. Vuodesta 1990 on väestö lisääntynyt 12 miljoonasta yli kolminkertaiseksi. Nykyväestöstä melkein puolet, yli 16 miljoonaa, on alle 15-vuotiaita. Ennusteen mukaan vuonna 2050 afgaaneja olisi 65 miljoonaa. Väkeä Suomeen tulee riittämään. Euroopan ja Suomen pelastamisessa tärkeintä on laittaa rajat kiinni: yhtään turvapaikanhakijaa ei enää pidä päästää Eurooppaan.


Niillä perusteilla, joilla sankari Hosseini sai Suomen kansalaisuuden, jokainen Afganistanin neljä miljoonaa hazaraa olisi yhtä lailla oikeutettu tulemaan Suomeen.


(lisäys 10.6. klo 14:10) Turvapaikkamenettely on suurta teatteria. Vuosina 2015-16 afgaaneille tehtiin 5520 turvapaikkapäätöstä. Vain joka yhdestoista sai turvapaikan eli 9 %. Sen lisäksi 1492 sai jäädä (27 %), vaikkei heillä ollut perusteluja saada turvapaikkaa. Kaksi kolmasosaa tulijoista oli Migrin lepsujen päätösperiaatteiden mukaan huijareita. Nämä kuitenkin aloittivat valituskierroksen, joka joillakin jatkuu vieläkin. Eivätkä ole lähteneet pois, vaikka kuinka monta kertaa ovat saaneet kielteisen päätöksen.


Laki pitää muuttaa siten, että turvapaikkaa voi hakea vain kerran.**


Suomen Kuvalehti on muuttunut suvakkimediaksi hiljaa hivuttaen. Yli 40 vuotta lehden tilaajana taidan kulkea nyt viimeistä vuotta tilausmaksun maksajana. Luin eilen (10.6.) lehden numeron 17 (29.4.22). Lehden 68 sivusta 10 + kansi täyttyi sankariafgaanista.


17-vuotiaat lapset

Tulijoita nimitetään usein partalapsiksi. Nimitys tulee siitä, että jopa yli 30-vuotiaat parrakkaat miehet esittävät olevansa 17-vuotiaita. Suomessa (eikä etenkään Ruotsissa) ei saa epäillä tulijan ilmoittamaa ikää. Lapset saavat helpommin oleskeluluvan ja lisäksi heillä on monenlaisia etuja 18 vuotta täyttäneisiin verrattuna. No ei siitä ole montaakaan vuosikymmentä kun Suomessa 14-vuotiaat kansakoulun päätyttyä menivät töihin ja elättivät itsensä omalla työllä. 15-vuotiaat asuvat usein toisella paikkakunnalla opiskelun takia. Maahanmuuttajan lapsi-ikäraja tulisi alentaa 15 vuoteen, koska 15-vuotias ei ole enää mikään lapsi. Hän on aikuisuuteen kasvava nuorukainen. Ikävalheiden tarkistamiseen ei tarvita hammas- ja luutestejä, sillä 15-vuotiaalla on jo parranhaivenet, mikä riittää torjumaan ikävalehtelemalla Suomeen tulijat.


Syksyllä 2015 Ahmad Hosseini tuli Suomeen, haki turvapaikkaa ja alkoi opiskella.” Hosseini lähti Afganistanista elokuun lopulla 2015 kun oli kuullut monien lähteneen Eurooppaan. Sattumalta juuri silloin kuin suuri invaasio lähinnä muslimeja tuli Eurooppaan. Vuoden aikana heitä tuli 1,3 miljoonaa. Suomeen asti päätyi lähinnä Ruotsin työntämänä ja sisäministeri Orpon avosylin vastaanottamina sekä laukunkantajien avustamina 32.477. USA:n joukot olivat olleet Afganistanin turvana vuodesta 2001.


Lapsonen Hosseini tuli Suomeen lokakuussa 2015 Iranin, Turkin, Kreikan, Makedonian, Unkarin, ???, Ruotsin kautta. 7000 kilometrin Interrail-matka Nissanin lavalla, laivoilla, junilla, kävellen.

23-vuotias

Jutun mukaan Hosseini oli Turussa veitsimiehen aikaan 2017 18-vuotiaana. Ja ”elokuussa 1998, puoli vuotta ennen kuin hän syntyi”. On siis syntynyt tammikuussa 1999. Hän oli siis ollut 16-vuotias Suomeen tullessaan. Elon laskuopin mukaan huhtikuussa 2022 jutun julkaisun aikaan 23-vuotias. Kuvalehden viimeisen jutun kuvan mukaan nuorukainen vielä.


Sankari Suomessa

Suomalaisen lapsen on oltava olympiavoittaja (Toni Nieminen) saadakseen paljon julkisuutta ja kaikkea kivaa. Turvapaikanhakijoille riittää ansioksi, että on turvapaikanhakija.


Sankariksi hän tuli juoksemalla kavereidensa kanssa Turun puukottajan perään. Kolmen minuutin juoksu teki hänestä sankarin. Suursankarin mainetta ei saanut, koska poliisi ehti ampua puukottajaa. Ehti hän sentään potkaisemaan veitsen kauemmas ja auttamaan puukotettua vanhaa naista. Toni Niemisen yksi olympiavoittohyppy kesti vähemmän.


Suomen Pakolaisapu nimesi Hosseinin Vuoden pakolaiseksi. Lapsena olympiavoittoja saanut Toni Nieminen nimettiin 1992 Vuoden urheilijaksi.


Presidentti Niinistö kutsui itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Nuorukainen sai vuosi sitten Suomen kansalaisuuden – ei sentään neljässä vuodessa, vaan 5,5 vuodessa. Viime vuoden kuntavaaleissa tuli vasemmistoliiton listalla 159 ääntä, mikä ei riittänyt valtuustoon, mutta liikuntajaoston varajäsenyys kuitenkin. Vantaan kaupunki palkkasi nuorukaisen kiertäväksi lähihoitajaksi.


Vihervasemmisto halajaa maahanmuuttajia, koska suuri osa heistä on heidän tulevia äänestäjiään. Islam ja kommunismi ovat paljolti samanlaisia uskontoja.


Uussuomalaisten vaikuttajien leiri, jossa keskusteli ulkoministeri Haaviston kanssa. Oli kuntosalia ja kaikkea kivaa. No, on Haavisto vastannut kerran viestiini kun ehdotin Somalian jakamista kolmeksi valtioksi, mikä toisi rauhan maahan ja tyrehdyttäisi turvapaikanhakijoiden vyöryn. Olen siis sankari minäkin.


Suomen passeja jaetaan kuin marketin avajaisissa ämpäreitä. Turvapaikan hakijat neljän, muut viiden vuoden jälkeen. Ei tarvitse osata edes suomen tai ruotsin kieltä, oleskelu riittää – töitä ei tarvitse tehdä kansalaisuuden eteen.


Kansalaisuuden saamista tulee kiristää merkittävästi. Kahdeksan vuoden itsensä ja perheensä elättäminen oikeissa töissä eli yksityissektorilla. Mitään valtion rahoittamia puuhastelutyöpaikkoja erilaisissa järjestöissä ei hyväksyttäisi. Suomen tai ruotsin kielen sujuva taito, oikeastaan molempien kuten kantasuomalaistenkin tulee oppia. Ei rikoksia, ei suuria eikä pieniä. Rikostuomiot tulee sovittaa kotimaassa, eikä paluuta Suomeen enää koskaan olisi. Siihen loppuisi katujengeilytkin saman tien.


Suomessa olevien afgaanien määrää on vaikea selvittää. Kielitilaston mukaan viime vuoden lopussa maassamme asui 1527 pastun kielistä ja 16.417 farsin kielistä asukasta. Tilastossa ei ole lainkaan darin kieltä, vaikka se on pastun ohella Afganistanin virallinen kieli. Pastu ja farsi ovat myös iranilaisten kieliä.


Vuonna 2015 Suomeen tuli 5214 turvapaikanhakijaa Afganistanista. Näiden joukossa myös Hosseini. Sen jälkeen maasta on tullut Suomeen 2680 hakijaa yhteensä, joten 2015 oli selvästi masinoitu invaasio. Nyt ajattelen, että se oli Venäjän masinoima hybridioperaatio Eurooppaan, jossa Turkki oli avustajana.


Kun yhdestä tehdään sankari, ei tarvitse huomioida tulijoiden tekemää rikollisuutta. Kansallisuuksittain tarkasteltuna suurin kansallisuus raiskausepäilyissä olivat 2019 irakilaiset. Irakilaisten osuus kaikista raiskausepäilyistä oli 11 prosenttia. Seuraavina tulivat Afganistan, Iran ja Somalia – kaikki muslimeja. Olen väitellyt erään toimittajan kanssa siitä, että arvioni mukaan ulkomaalaisten raiskaamia tyttöjä ja naisia on enemmän kuin oikeita turvapaikan hakijoita. Esimerkiksi Kuvalehden tarinan sankari ei ollut oikea hakija, koska hänellä ei ollut mitään henkilökohtaista vainoa tai muuta turvapaikkaan oikeuttavaa syytä tulla Suomeen. Järjestelmämme on täysin mätä tunnistamaan turvapaikkaperusteet.


Kabuliin hakemaan isoa perhettä 2021

Suomen passin saatuaan nuorukainen lähti Kabuliin hakemaan perhettään Suomeen. Mikäs oli lähteä, koska ei häntä kukaan Afganistanissa ollut vainonnut.


Kun amerikkalaiset lähtivät Afganistanissa syntyi kaaos. Hosseini yritti tuoda 15-henkisen perheen Suomeen, mutta Kabulin lentokentän kaaoksessa matkaan pääsi hänen lisäksi vain kolme veljenpoikaa.


Kabulin kentällä ilmeisesti sotilas luuli, että kolme veljenpoikaa ovat Hosseinin lapsia. Siis paikallisen silmissä hän näytti yhtä vanhalta kuin Kuvalehden kuvassa. Suomi piti häntä lapsena.


Amerikassa

Hosseini ja veljenpojat lennätettiin Amerikkaan. Amerikassa on erilainen sosiaaliturva kuin Suomessa. Nuorten miesten vuokran maksaa vapaaehtoisjärjestö, mutta ensi vuonna 1800 dollarin kk-vuokra on maksettava itse. Osavaltio antaa sentään ruokakortin ruoan ostamiseksi. Lähihoitajan töitä ei saa yhtä helposti kuin Suomessa. Ei siis ihme, että halu tulla Suomeen on suuri.


Migri ei antanut veljenpojille oleskelulupaa Suomeen, koska kyse ei ole aikaisemmin vietetyn perhe-elämän jatkamisesta. Eikä Amerikasta käsin voi hakea turvapaikkaa Suomeen.


Afganistan on rikas maa, mutta se uskonto ja sodat

Jos Afganistan on niin hieno islam-yhteiskunta kuin komissaari Urpilainen väittää, se olisi maailman rikkaimpia maita. Eurooppalaiset voisivat saada maasta kehitysapua. Ja pakolaiset kiirehtisivät Afganistaniin, ei pois sieltä. Onko se Suomen vastuulla, että maa on varsinainen pska-stan.


Vuonna 2010 tehdyn arvion mukaan näiden pääasiassa metallien yhteisarvo on yli 908 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Toiset arviot mineraalivarannoista ovat vielä suuremmat ja arvioivat luonnonvarojen suuruudeksi kolminkertaisen määrän. Afganistanin mineraalivarantojen merkittävyyttä lisää strategisten metallien suuri osuus. Yhdysvaltain geologian tutkimuslaitoksen mukaan Afganistanissa arvioidaan olevan merkittävät öljy- ja maakaasuvarannot. Kokonaisuudessaan Afganistanin luonnonvarat ovat erittäin merkittävät, mahdollisesti suurimmat yksittäisen maan maailmassa.


Jotenkin huvittavaa, että luonnonvaroiltaan ilmeisesti maailman rikkain valtio saa Suomesta kehitysapua. ”Afganistan on ollut Suomen kehitysyhteistyön kumppanimaa vuodesta 2002. Maa sai Suomen kehitysyhteistyön kumppanimaista eniten tukea, noin 30 miljoonaa euroa, vielä vuonna 2021.”


Naisen kirjoitus

Jutun luettuani sanoin itselleni: naisen kirjoittama tarina. Varmistus alkusivulla vahvisti näkemyksen: Elina. Sukupuolilla ei ole eroja. Miehet ja naiset ovat samanarvoisia. Toki. Silti miehet ja naiset ovat erilaisia. Naiset ajattelevat asioita yhden ihmisen näkökulmasta. Kaikki, mitä tämä ulkomailta tullut kertoo, on naiselle totuus. Ei mitään lähdekritiikkiä, eikä pohdintaa, mistä oikeastaan on kysymys.


Naiskirjoittajan tavoite on hellyttää virkamiehet julkisen painostuksen avulla. Tällaisia kirjoituksia ja juttuja on ollut pelkästään YLEssä ja Helsingin Sanomissa kymmenittäin vuosien mittaan. Kirjoituksia siitä, miten tulijat romahduttavat Suomen kansantalouden, heikentävät PISA-tulokset ja köyhdyttävät Suomen osaamisen ja lisäävät väkivaltaa ja rikollisuutta, ei juurikaan ole.


Opmerkingen


bottom of page