top of page

Miljoona, miljoona, miljoona euroa

Yhden turvapaikan hakijan (= "siirtolaisen") elinkaarikustannus ylittää miljoona euroa. Laskin MOT-ohjelmaa varten vuonna 2010 työttömäksi jäävän turvapaikanhakijan kustannukseksi 1,1 miljoona euroa. Suomen Perusta laski viisi vuotta myöhemmin Somaliasta tulleen kustannukseksi 1,3 miljoona euroa. Laitetaan mutkat suoriksi ja yhden tulijan kustannukseksi miljoona euroa.

 

Ilta-Sanomat 18.12.23: ”ITÄRAJALLE on jätetty syksyn aikana yhteensä 1323 turvapaikkahakemusta, Raja­vartio­laitokselta kerrotaan.” Syksyllä tarkoitetaan marras- ja joulukuuta.

 

Suomen rajan ylittäneet eivät täältä pois lähde, vaikkeivat turvapaikkaa saisikaan. Venäjän rajan saldo 1,5 kuukaudessa on 1323 kertaa miljoona eli 1,3 miljardia euroa.

Media kirjoittaa kuin sankaritarinaa siitä kuinka yksi kiipesi aidan yli ja toinen tuli metsän kautta Suomeen. Vaikka raja on suljettu. Heidän kohdallaan pitäisi puhua siitä, että nämä sankaripojat maksavat Suomelle kaksi miljoonaa euroa. Suomelle, joka romahtaa velkaantumiseen. Heidät pitäisi heittää saman tien takaisin Venäjän puolelle, eikä päästää lainkaan sosiaaliturvan piiriin Suomessa. Ulosheittäjille voisi maksaa 10.000 euroa jokaisesta palautetusta – kuin Villissä Lännessä palkkion metsästäjille. Suomi voittaisi 990.000 euroa jokaisesta palkkion maksusta.

 

Saadaanko tulevia Nobel-palkinnon voittajia

Ursulan eurooppalainen ratkaisu

Olen tutustunut satoihin afrikkalaisiin paikan päällä. Tykkään afrikkalaisista Afrikassa ja olen ystävystynyt monien kanssa eri maissa, mutta en halua heidän muuttavan Suomeen. Koska he eivät keskimäärin tule koskaan sopeutumaan länsimaiseen elämänmenoon yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. He ovat parhaimmillaan kotimaassaan, jonne he kuuluvat.

 

Suomalaisen ÄO on keskimäärin 101,2, somalin 67,7. Somaleita en ole Afrikassa tavannut, mutta mm. etiopialaisia (68,4), tansanialaisia (74,9), kenialaisia (75,2), malawilaisia (69,7) ja namibialaisia (66,2).

 

Aloin pohtimaan, miten heikko ÄO näkyy arjen elämässä. Ensimmäisenä kiinnitin Afrikassa huomiota ajan ja etäisyyksien hahmottamisen vaikeuteen. Kun sovin Mary-tytön ja hänen äitinsä kanssa tapaamisesta parin tunnin jälkeen aamupäivällä, he tulivat illansuussa. Kun halusin mennä Maryn sisäoppilaitokseen häntä tapaamaan, oli sinne "kymmenien kilometrien matka" metsäpolkuja pitkin. Ja hupsis, Mary olikin saman tien paikalla.

 

Afrikkalainen valehtelee ja jäädessään kiinni valehtelusta, valehtelee lisää. Maryn isoäiti kuoli kolme kertaa, koska tarkoituksena oli saada hautajaisapua uudestaan ja uudestaan. Äidin puhelin oli varastettu neljä kertaa. Kuitenkin hän soitti samalla SIM-kortilla minulle Afrikasta.

 

Sovin Maryn kanssa, että avustan häntä koulumenoissa, jos hän opiskelee loppuun ja vasta sen jälkeen miettii perheen perustamista. Kun tapasin hänet Arushassa, hän kertoi opiskelustaan. Myöhemmin paljastui, että hänellä oli jo silloin kaksi lasta, eikä hän ollut ollut lainkaan koulussa. Edes yksityinen kehitysapu ei toimi.

 

ÄO alle 70 on kehitysvammaisen tasolla, silti pärjäävät Suomessa (ilman töitä)

 Lahjoitin maasaiäidille Nokian puhelimen, vaikka hän ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Näppäilin omat yhteystietoni puhelimeen sekä muutaman sukulaisensa, kuten sisaren. Hän oppi nopeasti soittamaan käsittelemällä nimet kuvina. Afrikkalainen ei koskaan keksisi puhelinta eikä mitään muutakaan laitetta, mutta soittamaan sillä hän oppii nopeasti.

 

Suomessa 3-vuotiaat lapset osaavat käyttää älypuhelimia ja vessaa, vaikka heidän älykkyytensä on vasta kasvamassa. Myös jotkut eläimet, etenkin apinat, oppivat vessan vetämisen. Kun Mikkelin järvenrantahotelliin tuotiin ensimmäiset Moskovan junalla tulleet somalit, ei kukaan opettanut heille vessan käyttöä. Saunan pukuhuone oli aamulla vieri vieretysten kikkaroita suomalaisten siivottaviksi.

 

Afrikkalainen tuntee nälän, janon, vilun, kuumuuden, vessahädät, koska kyse on tuntemuksista. Kun hän saa Suomesta uuden asunnon, hänelle opetetaan kaikkien kodin laitteiden käyttö. Mutta hän ei ymmärrä, vaikka oppii käyttämään. Siksi pakastimessa jäähdytetään kaurapuuro lapselle ja pakastimet menevät vaihtoon 1-2 vuoden välein.

 

Seksitaidot afrikkalainen oppii turhankin aikaisin, koska perhe nukkuu samoissa tiloissa ahtaasti. Mutta kondomit ovat afrikkalaismiehille ilmapalloleluja, joita osataan laittaa sormiin, mutta ei ehkäisemään lapsilykkyä. Afrikan suurin ongelma on väestöräjähdys, koska seksi on heistä kivaa, mutta vastuuta siitä ei osata ottaa. Esimerkiksi Nigerissä monet perheistä ovat 15-lapsisia.

 

Afrikkalaiset eivätkä muslimit sovellu elämään Euroopassa, koska kulttuuri on opettanut heidät elämään toisin. Afrikassa eletään hetkessä. Siellä ei opeteta eikä ymmärretä, että tekemisillä ja tekemättä jättämisellä on seurauksensa. Afrikkalaiset toimivat juuri nyt, eikä siellä suunnitella elämää eteenpäin. Se on ollut mahdollista, koska ruoan saanti on ollut helpompaa ja asumiseen ei tarvita savimajaa enempää.

 

Spede teki hienoja sketsejä naisten logiikasta. Ne eivät sovi tähän päivään. Yhtä lailla on kiellettyä pohtia afrikkalaisen loogista päättelykykyä, joka on alhainen. Heillä suhteellisuuden taju, suuruusluokat ja päässälaskutaito ovat hakusessa.

 

Afrikkalaiset ja Aasian muslimit ovat Euroopassa, emmekä heistä enää eroon pääse. Jotain toivoa on historiasta, koska muslimit on ajettu väkivalloin pois Euroopasta kaksi kertaa. Kolmas kerta voi tulla, jos muslimit alkavat nykyistäkin enemmän väkivaltaisiksi ja jos heidän määränsä kasvaa niin suureksi, että Eurooppa romahtaa tulijoiden tuomaan taakkaan.

2010 laskelma YLEn sivuilla

Heidän tulonsa olisi pitänyt estää, mutta suomalaiset (naiset) oikein haalivat heitä kaksin käsin Suomeen elätettäviksi. Jos halutaan tehdä jotain todellista valtion velkaantumisen rajoittamiseksi, olisi ensimmäiseksi estettävä uusien muslimien ja afrikkalaisten pääsy Suomeen. Sen jälkeen on aloitettava jo täällä olevien karkottaminen kaikin mahdollisin keinoin.


Kotouttaminen ei tule koskaan onnistumaan, koska luonnon tekemät valinnat ovat mahdottomia poisoppia. Siksi liian monet maahanmuuttajat tulevat elämään sosiaaliturvalla, epäonnistuvat koulutuksessa ja löytävät kotinsa jengeistä ja rikollisuudesta. Tämä on seuraus harhaisista väitteistä, että ihmiset ovat samanarvoisia ja yhdenvertaisia.


Samoista geneettisistä ja kulttuurillisista tekijöistä johtuen myös kehitysapurahat menevät kankkulan kaivoon. Ne ovatkin eurooppalaisten omaa bisnestä, jolla kupataan rahaa kehitysaputyöntekijöille. Kuppaamisen hinta on Afrikkaan hukkaan heitetyt miljardit.


Tässä kirjoituksessa käsittelen afrikkalaisia, koska olen kulkenut paljon Afrikassa ja vähemmän muslimivaltioissa. Muslimien ÄO on hieman korkeampi: Afganistan (82,1), Irak (89,3), Syyria (74,4), Turkki (86,8). Mutta heidän uskontonsa on niin takapajuinen, että se estää heidän sopeutumisensa Eurooppaan jopa afrikkalaisia huonommin. Miettikää edes hetkisen kuvan rukoushetkeä. Kuinka suurta älykkyyttä se osoittaa rukoilijoista? Minusta tuo on aivan ok ja hyväksyttävää, kunhan se tapahtuu heidän kotimaissaan.

Alla Pugacheva - Million Roses

Jokainen, joka tulee rajan yli tai syntyy Suomessa, maksaa miljoona, miljoona, miljoona euroa. Miljoonien vilistyksen voi kuulla YouTubesta. Vera Teleniuksen suomenkielinen versio.

 

Ensimmäisen Afrikan reppumatkani jälkeen kirjoittamani kokemukset afrikkalaisista olivat toivorikkaita.
Comments


bottom of page