top of page

Lasten oikeudet jouluna


Kuva: Evankeliumintalo

ISIS-perheiden lapsista on riittänyt huolta. Enemmän kuin Joosefille ja Marialle Jeesus-lapsen syntymästä tallissa 2000 vuotta sitten. Mikään raha ei ole riittävästi yhden (kuuden) ei-suomalaisen lapsen tuomiseksi Suomeen. Tämä on vasta alkua. Miljoonat eurot eivät riitä kun näitä lapsia yritetään sopeuttaa elämään Suomessa. Lasten äidit on jo menetetty – heistä ei koskaan tule ihmisiä, jotka pystyisivät elättämään edes itsensä, saatikka lapsensa.


Maapallolla on kaksi miljardia alle 15-vuotiasta lasta. Kun laajamittainen kehitysapu alkoi vuonna 1960 oli maapallolla 1,1 miljardia alle 15-v lasta. Jossain Nigerissä jokaisella äidillä on keskimäärin 8 lasta, monilla 15. Keskiarvossa on mukana myös ensimmäisen lapsensa saaneet.

Niger - kukaan ei tarvitse 15 lasta, ei etenkään, jos ei kykene itse elättämään

Nigerissä on nyt 24 miljoonaa asukasta, joista puolet 12,1 miljoonaa alle 15-vuotiasta. Vuodesta 2000 ainoastaan 20 vuodessa 0-4-vuotiaiden lasten määrä on kaksinkertaistunut Nigerissä 2,3 miljoonasta 4,8 miljoonaan. Tilanne on kaikkien kannalta kammottava.


Suomessakin kuoli paljon lapsia vielä 1950-luvulla. Jokainen lapsi oli tärkeä, mutta ei heitä voitu jäädä suremaan. Kuten ei Afrikassakaan surra. Jos yksi 15 lapsesta kuolee, 14 jää jäljelle ja pian kuolleen tilalla on uusia sisaruksia.


Lapsista tulee nuoria aikuisia, joista useat tulevat Eurooppaan, monista tulee terroristeja. Kaikki sen takia, että lapsia on liikaa. Ilmastonmuutostoiminnoista olisi kaikkein tärkeintä, että lasten määrää vähennetään tiukalla yhden lapsen politiikalla maissa, joissa väestöräjähdys on voimissaan eli Afrikassa ja kaikissa muslimimaissa.


Totta kai jokainen lapsi on vanhemmilleen rakas ja tärkeä. Ja jokainen ihminen, myös lapsi, yrittää elää olipa tilanne elämässä millainen tahansa. Mutta elämä on. Toisille liian pitkä, toisille liian lyhyt. Kaikille vain mitätön pyrähdys maailmankaikkeudessa.


Lapset ovat tärkeitä myös poliittisesti. Kun lasten varjolla halutaan tuoda terroristeja Suomeen, ei kukaan kehtaa vastustaa koska lapset. Jopa henkilöt, jotka eivät itse halua saada omia lapsia, saavat lasten nimissä tehdä hirmuisia tekoja. Koska lasten oikeudet.


Aivan samalla tavalla kun pyydystämme joesta kalan, se yrittää kaikin tavoin vapautua ja jatkaa omaa elämäänsä. Kun yritämme poistaa kukan pihaltamme, se ei luovuta vaan haluaa jatkaa elämäänsä viimeistään seuraavana keväänä. Kalalla ja kasvilla on samanlainen henkilökohtainen tarve elää kuin lapsillakin. Emme saa tehdä ihmisistä ylivertaisia, joiden takia kaikki muu maapallolla saa tuhoutua. Ihmisiä on liikaa, joten kaikki ne resurssit, joilla yritetään pelastaa ISIS-tappajien lapsia tulee käyttää luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen.


Jouluna kuulemme monia vertauksia. Otetaan taas yksi mökkipihaltani. Täällä on myyriä. Jokainen myyrä haluaa elää. Elämään kuuluu ruoan etsintä. Kun metsän pöllö tulee ja sieppaa myyrän pöllölasten ateriaksi, on se juuri tämän myyrän elämänhalun loppu. Mutta lajikohtaisesti kaikki on hyvin. Myyrät tekevät pentuja enemmän, koska tietävät osan menehtyvän. Pöllöjen määrä säilyy kun ne saavat ruokaa. Jos pöllöjä ei olisi, olisi myyriä aivan liikaa. Lajikohtaisesti kaikki on hyvin. Paitsi ihmislajin kohdalla kaikki on mennyt tuhoksi.


Afrikassa syntymätön lapsi on paras lapsi.

Ihminen ei voi saada kaikkea. Kumpaa suojelemme norsulapsia vai ISIS-lapsia. Kuva Afrikasta: Yle - Kuva Bangladeshista Ilta-Sanomat댓글


bottom of page