top of page

Kunniaksi 230.515 euroa


YLE: ”Vaimo lähtee kauppaan ja laittaa siitä miehelleen viestin. Kauppareissulla hän tapaa ystävän, jonka kanssa hän haluaisi mennä kahville. Puoliso vaatii vaimoa ilmoittamaan kaikki menonsa hänelle. Niinpä hän soittaa miehelleen kysyäkseen luvan. Vaimoa ahdistaa.”


Ei ahdista kauaa. Oikeusministeriö on antanut Setlementti Tampere ry:lle 230.515 euroa ongelman poistamiseen.


Muslimikulttuuri on elänyt yli 1400 vuotta. Oikeusministeriö kuvittelee, että rahalla tämä ongelma poistuu kun tavoitetaan uhrien lisäksi tekijät. Ei poistu.


Hanke tarjoaa keskusteluapua kunniaväkivaltaa jo tehneille, siis miehille.


Palveluun voi mies hakeutua itse, mutta tähän asti ”asiakkaat” (mitä uuskieltä) on ohjattu avun piiriin esimerkiksi lastensuojelusta tai ensi- ja turvakodista. Siis mennään ojasta allikkoon. Muslimimiehet pitävät kunniastaan kiinni ja jos hankekoordinaattori ottaa yhteyttä keskustelemaan, on suuri riski, että aiheen antanut aviopuoliso tai kunniaton lapsi saa selkäsaunan, vähintään nyrkistä.


Eikö tässä pitänyt mahdollistaa musliminaisten kahvilla käynti ilman miehen lupaa. Hurjaa, että asiakkaat pitää hakea ensi- ja turvakodista. Monet muslimimiehet ostavat vaimoilleen naisten vaatteita ilman, että vaimo saa olla mukana. Hurjan näköistä. Ensin luulin, että ostajat ovat transvestiittejä. Mutta ei niitä niin paljon voi olla.


1400 vuotta vanha kulttuuri ei poistu ihmisistä yhdessä, eikä kahdessa sukupolvessa. Eikä koskaan, koska Suomi tukee sitä monin eri tavoin.


Mitä tämä suomalaisille kuuluu? Pelkästään Afganistanissa on 19 miljoonaa miestä ja mieheksi varttuvaa poikaa. Uusia miehenalkuja syntyy joka vuosi yli puoli miljoonaa. Suomeen heitä haetaan Iranista asti. Kaikki pitää pelastaa. Tamperelainen suomalainen projektikoordinaattori ja arabiankielinen maahanmuuttaja tapaavat heitä muutaman viikossa.


Miksi meidän pitäisi yrittää pelastaa muutama sata kunniaväkivallan tekijää kun heitä haetaan joka vuosi enemmän tilalle. Mahdoton tehtävä.


He, jotka sopeutuvat Suomeen, sopeutuvat ilman kotouttamista ja tällaisia hankkeita. He sopeutuvat paremmin oma-aloitteisesti kuin tällaisten vahingollisten hankkeiden ja kotouttamisen avulla. Jos eivät sopeudu, palautetaan afgaanit, irakilaiset ja somalit kotoiseen ympäristöönsä kotimaahansa. Ei kai kukaan enää usko siihen, että tänne tultaisiin pakoon vainoa kotimaassaan. Se on jopa mahdotonta, kun suurin osa afgaaneista tulee Iranista.


Mitä saa 230.515 eurolla? Sitä ei Tampereen Setlementti kerro. Miksi kertoisi kun ei kerro STEAlta saamansa 2 miljoonan euron käytöstäkään. Koko setlementtisysteemi saa tänä vuonna 11 miljoonaa euroa STEAlta.


Ne ovat hiluja. Tampereen setlementti sai erilaisia avustuksia vuonna 2020 4,2 miljoonaa euroa. Se kerrotaan vuosikertomuksessa, mutta tilinpäätöstä ei julkaista.


Siispä lasketaan. Jos projektikoordinaattorin ja hankeavustajan palkka on kuntatyöntekijän keskipalkka 2520 euroa, hankeavustus riittäisi molempien palkkaamiseksi 3 vuodeksi. Työtilat lienevät Setlementin veronmaksajien maksamissa tiloissa ja toki kampaviinerien tarjoaminen keskusteluissa maksaa muutaman tuhat euroa. Rahat kylläkin myönnettiin kehittämiseen ja se tietenkin vaatii kaikenlaista konsultointia.


Taas työllistettiin


Tämä Kunniaksi-hanke on yksi tuhansista vastaavista. Voidaan sanoa, että 230.515 euroa ei ole mitään valtion velassa. Ei toki, mutta tuhat tällaista hanketta maksaa 230 miljoonaa euroa.


Rahoilla on palkattu yksi suomalainen ja yksi maahanmuuttaja. Tilastot kaunistuvat.


Eniten tässä hämmästyttää kuitenkin se, että tämä työllistyminen kirjataan yksityissektorin työllisiin. On sen verran uskomatonta, että olen varmistanut asian Tilastokeskuksesta.


Suomen valtion nimi voitaisiin muuttaa: Suomen Sosialistinen Tasavalta.
Comments


bottom of page