top of page

Kreivi kysymysten ristitulessa

"KREIVI" KYSYMYSTEN RISTITULESSAJoululahjanäyttelymme muotinäytöksen juontaja "kreivi" Pertti Ylermi Lindgren vastaili näytöksen jälkeen lehden toimituskunnan esittämiin kysymyksiin.


Kuvakaappaus YLEn Jatkoaika-ohjelmasta


1. Mikä on menestymisenne salaisuus?

"Jos menestyksellä tarkoitetaan tällaista esiintymistä ja kiertelemistä Suomessa, niin se perustuu menneisyyteen. Sitä mainostettiin kovasti kun aloitin ja, niin ikävä ja musta kuin se onkin, niin siitä on pystytty tekemään valkoinen ja sitä on pystytty käyttämään hyväksi siihen malliin, että Pertti Ylermi on hyväksytty.”


2. Minkä luulette olevan itsessänne sen, joka saa naiset vauhkoontumaan ja tuhlaamaan rahojaan Teidän avustuksellanne?


"Vauhkoontumaan ja tuhlaamaan rahojaan: ei sellaista ole koskaan tapahtunutkaan, vaan minulle on annettu lainaa sen takia, että olen ollut jumalattoman rehellinen. Olen pyytänyt lainaa, koska olen ollut ekonomisesti vaikeuksissa ja nainen on sanonut, että minä lainaan; eivät he ole sen kummemmin vauhkoontuneet. Se on ollut vain laina kontra ei koskaan takaisinmaksua”


3. Mikä on mielestänne tärkein asia, joka nuoren miehen tulisi ottaa huomioon, jos hän haluaisi murskata naisten sydämiä vastaavan määrän kuin Te?

"Nuoren miehen tulisi ottaa huomioon, että nainen haluaa olla nainen myös "after work" — siis työn jälkeen. Pitäisi ottaa huomioon, ettei hän ole mikään kone. Anna hänelle lahjoja, anna hänelle hellyyttä ja rakkautta, niin jokainen nainen pitää Sinusta.”4. Minkälainen käsitys Teillä on omastatunnosta?

"Omallatunnolla minä ymmärrän sitä, että kun katson peiliin ja sanon, että terve Pertti Ylermi, niin peili vastaa 'morjens, morjens Pertti Ylermi'; eikä 'terve kreivi Uxenvärna´. Tätä minä ymmärrän omallatunnolla.


5. Monien kihlautumisienne vaikutus sielunelämäänne ja rahatilanteeseenne?


"Olen sanonut monta kertaa lehtimiehillekin, että joka kerta kun tutustuin johonkin ihastuttavaan tyttöön ja tutustuin häneen väärällä nimellä, niin Pertti Ylermilläkin oli jonkinmoinen omatunto. Oli hirveän vaikeaa lähteä ja ajatella, että jos olisin ollut Pertti Ylermi, niin olisin voinut jatkaa tämän tytön kanssa, koska pidin hänestä. Kun tutustuin johonkin ihastuttavaan tyttöön, niin tiesin, että Interpol ajoi minua takaa. Taas joku tunsi tai oli tuntevinaan minut ja taas oli lähdettävä. Totta kai tämä vaikutti sielunelämääni, mutta on voimakkaampi tahto, joka sanoi, että "jatka vaan". Rahatilanteeseen tämä vaikutti selvästi, koska minä elin kihlautumalla!"

6. Eikö voitaisi väittää, että Te itse käytitte hypnoosia naisseikkailuissanne? Eiväthän muuten niin useat naiset voi langeta pauloihinne. (Tytön esittämä kysymys)

"Pidätkö Sinä rehellisyyttä hypnoosina? Jos me katsomme, että tutustumme toisiimme, näkisit minut tanssilavalla ja nimeni on Benjamino Giovanni Torrini. Tiedät, että olen italialainen kaveri ja ihastut minuun. Sanon sinul1e, että minulla on pieniä taloudellisia vaikeuksia. voisitko lainata minulle huomiseen asti. Jos Sinä pidät minusta, Sinä lainaat. Olen rehellinen, minulla ei ole rahaa, mä tarvitsen rahaa, onko Sinulla? "On rakas” vastaat. Tämä siis on hypnoosia?

7. Olette esiintynyt useilla eri salanimillä ja titteleillä. Mitkä ovat niistä parhaat mielestänne?

En tiedä parhaita, mutta kaikkein antoisimpia ovat olleet Benjamino Giovanni Torrini ja Tony Peter William Axel Alexander Oscar af Åxenstierna XVI sukupolvi.

8. Miten valitsette tytöt, joille jaatte kukkia tanssikiertueillanne?

"En valitse tyttöjä ollenkaan. Sen vuoksi, että pyrin jakamaan kukkia sekä vanhoille, että nuorille. Jos vanhat sivuutetaan niin tapahtuu asia, jonka moni suomalainen artisti on kokenut. He eivät lainkaan ajattele, että joukossa on 40-vuotiaita naisia, joiden elämän suurin ilo on ollut, että joku on antanut heille jotakin. 60-vuotias nainen melkein syö sen ruusun, koska hän tietää, että tämä voi olla ainoa kohteliaisuus, minkä hän saa. Siksi en valikoi tyttöjä, vaan ´tosta vaan´.

9. Mitä piditte koulumme mannekiineista?

"Minä pidän eniten siitä, mitä mannekiineilla oli päällään. Minun täytyy sanoa, että näin vähäinen tutustuminen näihin tyttöihin, mikä minulla on sai minut vakuuttuneeksi siitä, että he ovat fantastisen hauskoja ja välinpjtämättömän iloisia. Moni näistä tytöistä olisi voinut ottaa nokkiinsa niinkuin sanotaan, mutta kaikki meni oikein hyvin."


10. Mannekiininäytöksessä lauloitte, että kreivit viettävät häitään linnoissa. Aiotteko Te viettää joskus häitä ja kenties linnassa?

"Ehdottomasti kyllä. Jos minut vihitään karskeudesta ja karmeudesta sekä kirveellä veistetystä ulkomuodosta huolimatta, niin meidät vihitään jossain vanhassa linnassa tai kartanossa. Sieltä hevosella ja vankkureilla edessäolevaan häätaloon. Sillä ne häät tulevat olemaan sellaiset varhaisromanttiset. Paikka, missä vihkiminen tapahtuu, on jo katsottu.

11. Kannatatte siis romantiikkaa, Kuitenkin olette kerran karannut kirkon portailta juuri ennen vihkimistä. Aiotteko kenties tulevaisuudessa uusia tämän tempun?

"Silloin oli kaksi vaihtoehtoa: jos olisin astunut kirkon ovesta sisään, minulle olisi annettu neljä vuotta kuritushuonetta, taikka jos lähtisin lätkimään yli hautausmaan, niin olisin saanut kaksi kuukautta. Järki tuli puolitiehen vastaan. Petosmielellä avioliittoon meneminen on aina erittäin raskaasti rangaistava teko. Tämä, mikä minulle tuli mieleen siinä kirkon rappusilla; siinä ei ole romantiikalla mitään tekemistä.


Lopuksi hyvä ystävämme "kreivi" Lindgren kertoi käsityksiään romantiikasta seuraavaan tyyliin:

"Haluaisin, että koko maailma palautuisi takaisin 1800-luvun romantiikkaan. Ei ollut kiireitä, oli krinoliinia, oli pitsiä, oli ylhäisöä, oli romantiikkaa, rakastuneet lukivat lemmenrunoja toisilleen. Ei niin kuin nyt, jolloin poika sanoo tytölleen, että lähreks tonne baariin juomaan kahvia, vaan sanottiin, että kulta, lähdetkö tuonne joutsenlammelle ja ollaan siellä vähän aikaa. on unohtunut, koska meillä on kova kiire; romantiikka saisi tulla takaisin; olen melko varma siitä, että moni tyttölapsi sisimmässään kaipaa sitä, koska he kerran lukevat romanttisia novelleja. Mutta kuitenkin todellisuudessa Matti tulee hakemaan ja kysyy: "Lähdeks leffaan ja onks sulla fyrkkaa. Sisimmässään jokainen tyttö kaipaa romantiikkaa ja he varmaan nauttivat, kun kaveri on vähäsen romanttinen häntä kohtaan.

(Ottakaamme pojat opiksi suuren hurmurin sanat.)

Comments


bottom of page