top of page

Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia

Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia-väite pitää paikkaansa syntymähetkellä. Mutta voidaanko Tampereella sosiaalituella asuvaa ihmissyöjä-massamurhaaja-raiskaajaa pitää samanarvoisena kuin tamperelaista duunaria, joka elättää omalla työllään perheensä ja jolla ei ole edes ylinopeussakkoa rikoksena. Tamperelainen mies on nettomaksaja. Sierraleonelaismies on tullut maksamaan Suomelle useita miljoonia euroja kun Suomen viranomaiset ovat selvittäneet Afrikkaa myöten miehen syyllisyyttä.


Tämä kirjoitus perustuu kahden suomalaisen kokemuksiin Afrikassa, eikä kyse ole akateemisesta tutkimuksesta. Nainen on ollut useamman vuoden Afrikassa kehitysaputöissä. Itse olen kulkenut reppumatkailijana Afrikkaa busseilla ristiin rastiin.


Afrikassa ja maailman muslimivaltioissa miehet eivät juurikaan anna arvoa naiselle. Juuri siksi niin monessa maassa naiset joutuvat pukeutumaan peittäviin asuihin ja käyttämään huivia. Naiset joutuvat kulkemaan miesten jälkeen.


Suomalaisnaiset moittivat suomalaisia miehiä monin eri tavoin. Jos moittijat katsoisivat vähän ympärilleen muuta maailmaa, he päinvastoin kehuisivat suomalaisia miehiä siitä kuinka hyviä olemme. Samaan tapaan kuin teki se masainainen, joka ajoi autolla ohitseni. Hän pysähtyi ja halusi kertoa kuinka suurenmoisia valkoiset miehet ovat. Hän kertoi olleensa naimisissa tanskalaisen miehen kanssa ja mies oli juuri kuollut. Hän sanoi haluavansa uuden valkoisen miehen, eikä missään nimessä menisi naimisiin afrikkalaismiehen kanssa.


Kirjassa White Masai saksalaissyntyinen sveitsiläinen nainen kertoo elämästään masain vaimona. Hän kertoi siitä kuinka väkivaltaista ja tunteetonta seksi masaimiehen kanssa oli. Hän tuli, rakasteli ja meni. Samaa tunteettomuutta on minulle useampi afrikkalainen nainen kertonut. Masai-naisten seksuaalisuus on monien musliminaisten tavoin tuhottu ympärileikkauksilla.


Afrikkalaismiehet toki tekevät töitä, mutta en ole koskaan nähnyt heitä pelloilla maatöissä. Sitä enemmän olen nähnyt miehiä istumassa kylän suurimman puun alla juttelemassa niitä näitä. Naiset ja lapset pitävät huolta peltotilkuista, joista saavat arjen ruoan, esimerkiksi kassavaa ja maissia, josta tehdään ugalia. Tämä osoittanee, että miehet eivät välitä länsimaisittain ajatellen perheistään, mutta naiset osoittavat vastuunsa lapsista ahkeroimalla pelloilla.


Afrikassa on miljoonia tarinoita, joten niistä ei voi muodostaa yleispätevää kertomusta. Matkakirjassani kerron:

Malinga (kenialainen) on kertonut minulle paljon afrikkalaisista naisista. He eivät ole niin alistettuja kuin me Euroopassa luulemme. Nainen voi tehdä syrjähyppyjä aika vapaasti eikä ole tilivelvollinen miehilleen. Etenkin Botswanassa nainen voi sanoa illalla miehelleen menevänsä toisen luo ja palaavansa aamulla. Miehen on oltava hiljaa. Siksi monet Botswanan miehet eivät mene naimisiin lainkaan. Naiset siis pitävät jotenkin miehiä pihdeissä. --- Toisaalta täällä miehellä on oikeus pitää monta vaimoa, joka eurooppalaisesta tuntuu mahdottomalta.


Botswana on oma maansa, afrikkalaisittain vauras. Siellä naiset tunsivat arvonsa. Ja juuri siksi he ovat niin kauniita.


”Mitä vttua te tulette tänne neuvomaan miten meidän pitää elää”

Keskustelin afrikkalaisista miehistä ja naisista suomalaisnaisen kanssa. Hän oli työssä muutaman vuoden Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa, jossa itse olen ollut reppumatkailijana monta kertaa eri maissa.


Eräs kehitysaputöissä Afrikassa ollut suomalainen kertoi paikallisen sanoneen hänelle jyrkästi ”Mitä vttua te tulette tänne neuvomaan, miten meidän pitää elää”. Eikö ihmisarvon kunnioittamista ole juuri se, että jokainen saa elää miten haluaa. Mitä se meille kuuluu, onko Afrikassa tyttöjen koulutus puutteellista (eurooppalaisen näkökulmasta) tai onko joka päivä ruokaa saatavilla.


Minulle ei näin ole sanottu, koska en kritisoi paikalla ääneen mitä olen nähnyt ja kokenut Afrikassa. Juttelen ihmisten kanssa. Monet naiset purkavat sydäntään ja huoliaan minulle, mutta en silti moiti ketään.


Itse asiassa valkoiset ovat pilanneet mustan Afrikan kehitysavulla. Miksi viljellä maata tai ostaa kaupasta jauhoja leipoakseen kun kehitysapuihmiset tuovat lämpimän leivän aamulla syötäväksi. Kehitysapuihmiset pröystäilevät rahoillaan Afrikassa luoden paikallisille mielikuvan, että Euroopassa on oltava paljon rahaa. Osa siitä kuuluu heille ja siksi he lähtevät täyteen sullotuilla rikkinäisillä laivoilla ylittämään Välimerta.


Vaalea suomalaisnainen Afrikassa

Suomalaisnainen on vaaleahiuksinen, ja vaaleahiuksinen on miesten erityisen kiinnostuksen kohde Afrikassa. Hän kertoi joutuneensa jatkuvasti paikallisten miesten kähminnän, puristelun ja monenlaisen ahdistelun kohteeksi. Kun hän parkkeerasi autonsa marketin pihaan, miesjoukko, joka maleksi siinä ympäristössä, piiritti hänet ja vaati rahaa auton vartioimisesta sillä aikaa, kun nainen oli kaupassa. Eli halusivat vartioida autoa heiltä itseltään.


Miehet ahdistelivat ja lääppivät ja jotkut käyttäytyivät hyvin tunkeilevasti, jotkut jopa aggressiivisesti. Heidän mielestään nainen oli rikas eurooppalainen, jolla on varaa maksaa heille auton vartioinnista ja seksuaalisesta suojelusta. Olisi pitänyt siis maksaa heidän itsensä tekemästä seksuaalisen häirinnän suojelusta. Monesti tilanne oli uhkaava ja miehet tappelivat keskenään, kuka saisi naiselta rahaa. Nainen kertoi, ettei maksanut kenellekään ja sai huoran huudot jälkeensä.


Koska kauppoja oli harvassa, naisen oli pakko käydä tässä samassa viikoittain. Edessä oli aina samat ongelmat, niistä selvisi joskus helpommin, mutta joskus oli tosi pelottavaa.


Työmatkallaan autolla hän joutui poliisin pysäyttämäksi. Papereiden tarkastamisen jälkeen poliisi työntyi auton sivuikkunasta sisälle ja yritti kähmiä ja pussailla. Tilanne oli pelottava. Nainen ei voinut painaa kaasua, koska mies oli puolittain ikkunasta sisällä. Olisi voinut tulla ruumiita. Vasta kun poliisiautossa ollut toinen poliisi huusi, että meidän pitää jatkaa matkaa, mies lähti ja nainen pelastui.


Mzunguna Afrikassa

Omat kokemukseni afrikkalaisnaisista ovat täysin poikkeavat muiden maailman naisiin verrattuna. He olisivat kovin innokkaita harrastamaan seksiä valkoisen miehen kanssa ja tekevät aloitteita. Iällä ei ole mitään merkitystä. Nuoret naiset ovat yhtä halukkaita kuin iäkkäät naiset. Rakkaudesta ei tietenkään ole kyse. En kuitenkaan suosittele suomalaismiehille turistimatkoja Afrikkaan, jos mielessä on helppo seksi. AIDS on suuri ongelma Afrikassa kuten monet muutkin taudit. Ja aina on mahdollisuus ryöstöön.


Olen kysynyt afrikkalaisilta naisilta, mikä tällaisessa ukossa kiinnostaa. Vastauksena saa, että valkoinen mies on kiltti ja kohtelias. Valkoinen mies on hellä toisin kuin heidän omat miehensä väkivaltaisia myös seksissä. Moni on sanonut, että Afrikan suurin ongelma on afrikkalainen mies.


Olen kulkenut paikallisten naisten kanssa kaupungeissa ja istunut kahvilla rupattelemassa heidän kanssaan. Aika monta kertaa paikalliset miehet ovat paheksuneet tilannetta ja uhanneet jopa tappaa minut. Jos en lähtisi pois heidän naistensa läheltä, he vähintään hakkaisivat minut. Tilanteen mukaan olen onnistunut lutviutumaan turvallisille vesille, usein paikallisten naisten auttamana, enkä ole kertaakaan saanut edes nyrkin iskua. Ryöstetty olen kaksi kertaa: kerran Keniassa, toisen kerran Ghanassa.


Upeita hetkiä on ollut monin verroin enemmän kuin vaarallisia. Juuri siksi olen niin ihastunut Afrikkaan.


Raiskausten kammottava määrä

Nämä kokemukset yhdistelemällä hämmästyy, miksi Afrikan raiskaustilastot ovat kammottavat. Kaikista maista ei ole tilastoja, mutta useista on. Botswana 97 raiskausta 100.000 asukasta kohden on vielä pahempi maa kuin Etelä-Afrikka, 70. Ruotsi neljäs, 88 raiskausta. Tiedämme kaikki, miksi Ruotsin luvut ovat tällaiset, joten sitä on turha kirjoittaa auki.


Suomi on 144 maan listalla 27. pahin maa, 27,4 raiskattua 100.000 asukasta kohden. Vuoden 2022 tilaston mukaan joka viides selvitetty raiskausrikos Suomessa on ulkomaalaisen tekemä. Suomen kansalaisuuden saaneet tilastoidaan suomalaisiksi. Myös suomalaisten tekemien raiskausten määrä on hämmästyttävän korkea.


Suomessa raiskaustilastojen (asukasmäärä huomioiden) kärjessä ovat Afganistan, Irak ja Syyria. Näistä maista ei ole tilastotietoja. Turkissa tilasto osoittaa 15,6, Marokko 3,51, Pakistan 3,07, Saudi-Arabia 0,09. Nämä luvut eivät ole uskottavia kun niitä vertaa näistä maista tulleiden rikoksiin Suomessa.

Afgaanien seksuaalirikosten määrä 2017 Suomessa oli 1381 per 100K asukasta, irakilaisten 1339 ja turkkilaisten 408. Uudempia kansalaisuustilastoja raiskauksista en löytänyt (julkaistaanko niitä enää?).


On selvää, että Suomeen muuttava kehitysmaalainen tuo lähtömaansa tavat mukanaan. Jos mies ei anna naisille arvoa kotimaassaan, miksi hän antaisi Suomessa. Olemme liian hyväuskoisia luullessamme, että rajan ylitettyään miehet lopettavat kaikki oman kulttuurin tapansa. Ja että kotouttamalla voitaisiin poistaa vuosisatojen aikana kehittyneet naista alistavat tavat.


Afrikasta tulleiden enemmistö muslimienemmistöisistä maista

Afrikastakin tullaan Suomeen muslimienemmistöisistä maista, kartan määrät 2022

Islam on rauhan uskonto. Sekä muslimit että arabian kielen tutkijat ovat todenneet, että sana islam tarkoittaa alistumista. Islamoppaan mukaan "Islam tarkoittaa alistumista ja tottelevaisuutta”. Todellisuus ja sanat eivät vastaa toisiaan, jos mietitään vaikka islamin nimissä tehtyjen terroristi-iskujen määrää maailmassa. Turvapaikanhakijat Eurooppaan ovat valtaosin muslimeja. Jos tulijoiden syynä on vainoaminen omassa maassaan, tilastot kertovat synkkää rauhan uskonnon todellisuudesta.


Afrikan muslimienemmistöisistä maista 2015 tuli Suomeen 92 % ja viime vuonna 72 % afrikkalaisista turvapaikan hakijoista. 2015 kaikista (32.477) tulijoista 96,1 % oli muslimimaista. Tilastot eivät kerro, ovatko tulijat muslimeja vai heitä pakenevia kristittyjä. Mitä katukuvaan tulee, tulijat eivät ainakaan kristittyjä ole.


Suomeen viime vuonna tulleiden afrikkalaisten maa-jakauma on mielenkiintoinen (kuva, klikkaa suuremmaksi). Afrikkalaisia tuli 35 maasta. Afrikassa on 58 maata. 8 maasta tuli vain 1 hakija. 16 maasta tuli 2-8 hakijaa. On aika lailla mahdoton uskoa, että nämä yksittäiset tulijat olisivat jotenkin vainottuja omassa maassaan. Tilaa paikan vaihtamiseen omissa maissaan olisi ainakin riittävästi.


Ruandasta ja Ugandasta tulleiden määrä on moninkertaistunut. Libyasta ja Sudanista tulleiden määrä on vähentynyt merkittävästi, eritrealaisten tulo suorastaan romahtanut. Mistä erot voisivat johtua? Eritreassa eivät armeijavelvollisuudet ole vähentyneet, joten miksi sotilaskarkureita ei enää tule. ”Ruandan turvallisuustilanne on suhteellisen vakaa.” (Ulkoministeriö). "Ugandassa on poliittisia ja etnisiä jännitteitä” (UM). Olen ollut kummassakin maassa. Mitään turvallisuusongelmia ei ollut.


Maria Ohisalo ministerinä: "Turvapaikan hakeminen on perusoikeus maailmanlaajuisesti." Viime vuonna Suomeen haki turvapaikkaa yksi henkilö Hollannista, Italiasta, Ruotsista ja Unkarista sekä kaksi tulijaa Portugalista, Puolasta, Ranskasta ja Romaniasta. Lukija miettiköön perusoikeutta.


Afrikkalaisilla aika, eurooppalaisilla kello

Olen pohtinut tätä Afrikassa oppimaani viisautta eri näkökulmista. Nämä ajatukset perustuvat omiin kokemuksiini, joten en voi yleistää niitä kaikkiin.


Tuntemillani afrikkalaisilla ajantaju on aivan erilainen kuin suomalaisilla. Bussilla saattaa olla aikataulu, mutta se lähtee silloin kun bussi on täynnä. Etelä-Afrikan Durbanissa bussini Kapkaupunkiin piti lähteä kello 9, mutta se lähti neljä tuntia myöhemmin. Jos afrikkalaisen kanssa sopii, että tavataan kello 11, hän voi tulla alkuillasta.


Samalla tavalla heidän käsityksensä etäisyyksistä ja (rahan) määristä poikkeavat.


Afrikkalainen ei ajattele huomista. Koska heillä ei ole jääkaappeja, he hankkivat (ostavat, jotkut varastavat) ruoan joka päivä kerrallaan. K-kaupan mainos ”Mitäs tänään syötäisiin” on heille arkea.


He jos ketkä elävät Carpe Diem (tartu hetkeen) miettimättä seurauksia. Raiskaaminen voi olla hetken ajatus. Kun näkee naisen kulkevan yksin (tai yksinäinen nainen taksissa), hänelle voi tulla ajatus seksistä ja sen toteuttaminen saman tien raiskaamalla. Hän ei mieti seurauksia. Tosin paljon Suomessa tapahtuu suunnitelmallisia raiskauksia. Grooming-jengi ei ole hetkellinen päähänpisto, ei alkoholin ja huumeiden tarjoaminen naiselle eikä netissä tehty yhteydenotto.


Yhden syyn raiskauskulttuurin syntymiseen olen kehittänyt matemaattisella pohdinnalla. Poikia ja tyttöjä syntyy yhtä paljon maailmaan. Afrikassa monella miehellä on neljä vaimoa, joillakin kuusi, jopa kymmenen. Se tarkoittaa, että miljoonat afrikkalais- (ja arabi-) miehet jäävät ilman naista. Se voi johtaa raiskauksiin. (Rikkailla sheikeillä oli haaremit kymmenine, satoine vaimoineen. Intian keisari Udayamalla oli 400-luvulla eaa. noin 16.000 naisen haaremi.)


Suomeen tulijoista valtaosa on miehiä. Hulluna vuotena 2015 miesturvapaikanhakijoita (26.424) oli 4,5 kertaa enemmän kuin naisia (6000). Miesten suuri enemmistö jättää heidät ilman omiensa naista, eivätkä suomalaiset naiset poikkeuksia lukuunottamatta ole niin avuliaita auttamaan tulijoita, mitä heidän kotimaassaan kerrotut jutut ovat antaneet ymmärtää. Kun oman maan kulttuuri on ollut mitä on, sen toteuttaminen Suomessa voi tuntua heistä luonnolliselta.


”Yhdysvaltojen ainoa muslimienemmistöinen kaupunki kielsi Pride-liputuksen”

Hyvää tarkoittavat suomalaiset eivät näe nenäänsä pitemmälle. Selvitysten mukaan kun muslimien määrä ylittää 30 % väestöstä, on länsimainen kulttuuri menetetty, eikä paluuta ole. Michiganin Hamtramckin kaupunginvaltuusto äänesti (2023) yksimielisesti Pride-lippujen kiellosta julkisilla alueilla. Kuka luottaa siihen, ettei samoin tulisi käymään Helsingissä vielä tällä vuosisadalla.


Maksamme velkaa

Portugali hallitsi Kongoa jo vuonna 1483 ja Mosambikia 1497-1698 (jonka jälkeen alue oli arabien hallitsema). Alankomaat valloitti 1600-luvun alussa osan Etelä-Afrikkaa ja hävisi sen Iso-Britannialle. Etelä-Afrikka itsenäistyi 1931 20 vuoden itsehallinnon jälkeen. Ranska miehitti Algerian 1830 ja samoihin aikoihin Senegalin alueen itään 400 km.


Egypti oli maailman ensimmäisiä valtioita noin vuodesta 3000 eaa. Sitä ovat hallinneet monet kansakunnat, mm. Rooman valtakunta. Se oli brittien siirtomaa vuodesta 1914 vuoteen 1922, jolloin se itsenäistyi.


Vielä 1880-luvun alussa Afrikassa oli siirtomaita vain rannikoilla, mutta muutamassa vuosikymmenessä lähes koko manner joutui siirtomaavaltojen hallintaan. Afrikan jakamisesta sovittiin vuonna 1885 Berliinin konferenssissa. Siirtomaita valloittivat Ranska, Saksa, Belgia, Italia ja Britannia. Portugali laajensi vanhoja siirtomaitaan Angolaa ja Mosambikia sisämaahan päin, ja myös Espanjalla oli jo ennestään muutamia siirtomaita Afrikan länsirannikolla. Mantereelle jäi vain kaksi itsenäistä valtiota, Liberia ja Etiopia.


Sudanissa oli kuitenkin itsensä Mahdiksi julistaneen Muhammad ibn Abdallan valtakunta, jonka britit onnistuivat valloittamaan vasta vuonna 1898. Lännempänä Ranskan Länsi-Afrikka ja Ranskan Keski-Afrikka yhdessä muodostivat miljoonien neliökilometrien laajuisen yhtenäisen alueen.


1800-luvun loppuun mennessä myös Saksa osallistui siirtomaiden hankintaan. Ensimmäisen maailmansodan rauhansopimuksessa Saksa menetti kaikki siirtomaansa ja voittajavaltiot saivat ne hallintaansa.


Belgian Kongo oli maan kuninkaan Leopold II:n henkilökohtaista omaisuutta nimellä Kongon vapaavaltio, mihin hän sai luvan Berliinin kongressissa. Häntä kiinnosti erityisesti Katangan alue ja sen luonnonvarat. Leopoldin hallussa oli suunnattoman suuri maa-alue, jonka asukkaat eivät tehneet valloituksen aikana suurta vastarintaa. Aluetta hallittiin kovin ottein. Sieltä saatiin aluksi norsunluuta ja myöhemmin raakakumia.


Suomelle nykyisin niin tärkeä Somalia oli jaettu Italian (1889) ja Britannian (1887) siirtomaiksi, joista muodostui itsenäinen Somalia 1960. Somalia piti orjia vielä 1930-luvulla. Tietolähde: Wikipedia


Vieläkö on velkaa maksettavana

Maailmankaupan voimakkaan kasvun seurauksena raaka-aineiden tarve ja teollisuustuotteiden markkinoiden tarve olivat lisääntyneet, ja Afrikasta saatiin kumpaakin. Eurooppalaiset halusivat viedä hyvinä pitämänsä eurooppalaiset arvot Afrikkaan, kuten tieteellisen maailmankäsityksen, järjen ohjaaman elämän ja yhteiskuntajärjestyksen, yksilönvapauden, henkilökohtaiset oikeudet, riippumattomat tuomioistuimet ja poliittisen demokratian. Siirtomaavallat halusivat samalla hävittää Afrikassa yleiset epäinhimilliset rangaistukset ja arabien johtaman orjakaupan.


Lähetystyöntekijät levittivät kristinuskoa Afrikkaan. Suomi syyllistyi uskonnon levittämiseen Ambomaalla vuodesta 1870 ja on siellä edelleen (Namibia). Afrikkalaiset ovatkin parempia kristittyjä kuin oppi-isänsä.


***Pauli Ugandan Kampalassa kristinuskolla:

Kävelin takaisin vuoren ylös. Melkein perille päästyäni näin teltan ja katsoin, mitä siellä oikein on. Teltassa avoimen seinän puolella istui paljon naisia, jotka alkoivat huutaa ja heiluttaa käsiään. Luulin, että minulle, kun minua katsoivat. Vaan se olikin jonkun uskonlahkon hurmostilaisuus. Menin lähemmäs ja naiset viittoilivat tule sisään. Menin istumaan ja viereeni tuli heti nuori ugandalainen nainen, joka alkoi tulkata minulle hurmoshenkisiä puheita. Pappi oli kuin pelle hermanni, simo salminen ja jari tervo samassa persoonassa. Näin ne kirkonkin jäsenet saadaan, kauniiden naisten houkuttelemina. Pelle Hermanni hyppeli välillä kuin jänis ja yleisö kirkui hallelujaa ja nousi seisomaan.


Alkoi tulla pimeä ja oli pakko lähteä pois, kun en oikein tiedä missä olen. Naiset viittoilivat, että jää, siis halusivat että jään sinne, ja yksi katsoi minua suu auki kuin minä olisin tilaisuuden pappi. Tämänkin houkutuksen vältin ja sitten olen täällä ankeassa huoneessani. ***


Suomella ei ole mitään velkaa maksettavana Afrikalle, eikä vastuuta ottaa afrikkalaisia ja arabeja Suomeen elätettäviksi. Jos menneillä sukupolvia on syyllistettävä, ottakoon Belgia, Espanja, Hollanti, Iso-Britannia, Italia, Portugali ja Saksa kaikki tulijat. Ja Ruotsi, jolla oli oma orjakauppasaari 1800-luvulla.

Sen sijaan Suomi, missä ovat korvaukset Lapin ja Karjalan tuhoamisesta ja anastamisesta sekä korvaukset orjuudesta. ”400.000 asukkaan Suomesta vietiin jopa 30.000 naista ja lasta myytäväksi. Kyse oli aivan suoraan orjuudesta.”


Afrikan maat itsenäistyivät 1960 (+- muutama vuosi). Suurin osa afrikkalaisista valtioista olivat siirtomaita 75 vuoden ajan. Sen jälkeen ne ovat olleet itsenäisiä 73 vuotta.

Saharan eteläisen Afrikan maat ovat saaneet kehitysapua 1207 miljardia US dollaria itsenäisyyden vuosina 1960-2021. Ainoa, mikä on kehittynyt, on väestöräjähdys. Jos rahaa ei olisi avokätisesti annettu, olisi Afrikka paremmassa tilassa kuin se tällä hetkellä on.


Baltian maat itsenäistyivät kommunistivallan alta 1991. Ne ovat 32 vuoden itsenäisyyden jälkeen nousseet kukoistukseen ja Viro tullee ohittamaan Suomen 2030-luvulla. Viro liittyi EU:hun 2004. Vuosina 2014-2027 se on saanut ja saa nettotukea EU:sta 10,5 miljardia euroa. Saman verran Suomi on EU:lle maksanut noina vuosina. Viro kukoistaa, Suomi kuihtuu.


Upein kokemani maa Afrikassa - Etiopia

Viihdyn Afrikassa erittäin hyvin. Silti en halua, että Afrikkaa tuodaan Eurooppaan ja Suomeen.


Koska Afrikka ei saa väestöräjähdystään järjestykseen ja se vain pahenee, niin ainoa oikea eurooppalainen ratkaisu on estää väestön siirtyminen Eurooppaan. Maapallo ei tarvitse eikä kestä kahta Afrikkaa. Eikä lisää muslimivaltioita.


Todellinen monikulttuuri toteutuu siten, että kulttuuri on paikallista ja ihmiset eri puolilta maailmaa käyvät paikan päällä siihen tutustumassa.


Kuvassa Pauli masai-häissä vieraana

Suomessa tunnettu Dannyn laulamana "Kuusamo"

***

En malta olla julkaisematta loppuun jonkun Uimosen Facebookissa ystävälleni osoittamaa parjausta, joka kohdistuu ystävääni ja minuun. Hänen mielestään olen vainoharhainen ja sekopäinen rasisti, joka iloitsee Suomessa tehdystä kunniamurhasta. Samalla hän väittää yrittäjäystäväni ja kolmen vuosikymmenen aikaisen asiakkaani omaavan yleissivistyksen puutetta. En tuota Uimosta tunne, joten voi vain arvailla, mistä hän ammentaa arvionsa.


Mies ilmoittaa puoluekannakseen Vihreät. Hänen raivonsa ymmärtää sitä kautta. Vantaan valtuustossa esitin hienon maahanmuutto-ohjelman palauttamista valmisteluun, koska siinä ei ollut yhtään eurolukua kertomaan, mitä kaikki hyvä maksaa. Koko vihervasemmisto vihreät etunenässä haukkuivat minut julkisesti rasistiksi monen valtuutetun toimesta. Haukkuminen oli niin räikeää, että vihreitten ryhmän puheenjohtaja tuli seuraavan kokouksen tauolla pyytämään ryhmänsä valtuutettujen puheenvuoroja anteeksi, ei kuitenkaan julkisesti. Uimonen olisi hyvin sopinut joukkoon.


Olin kerran kahdestaan lounaalla suomalaisen tunnetun artistin kanssa. Hän on ollut mm. YK:n hyväntahdon lähettiläänä mm. Afrikassa. Hän kertoi kulkeneensa Afrikassa YK:n panssaroidussa autossa vartijoiden turvaamana. Vaihdettiin aihetta sen jälkeen kun kerroin kulkevani Afrikassa yksin reppumatkailijana.


***


Tue blogin toimintaa https://www.vahtera.blog/tilaus


Blogisivuston ylläpito maksaa ja lisäksi joudun maksamaan eräistä tietopyynnöistä. Samaan aikaan Suomen asioita sekoittavat henkilöt saavat hulppeita palkkoja ja bonuksia.


Siksi pienikin tuki on paljon, jos useampi taho osallistuu vapaaehtoisen tilausmaksun maksamiseen.


Yritykset saavat vähentää tilausmaksun omassa kirjanpidossaan sekä arvonlisävero (10%)- että tuloverotuksessa, koska sivustolla käsitellään paljon yrittämiseen ja verotukseen liittyviä asioita.

Comentários


bottom of page