top of page

Humanitäärinen viisumi vihoviimeinen suvaitsevien päähänpisto

Humanitäärinen viisumi on hulluus, jota ei voi ylittää. Näin luulisi. Seuraava vaihe on täysin avoimet rajat. Lopetetaan rajavartiolaitos.

Finnair voisi lentää tyhjänä Bagdadiin, Kabuliin, Lagosiin, Mogadishuun ja Tripoliin ja tuoda paluulennolla Suomeen täysillä koneilla jokaisen, joka haluaa tulla. Tehtäisiin ilmasilta jokaisesta suuresta kehitysmaasta Suomeen kerran viikossa 52 kertaa vuodessa. Varattaisiin kolme lentokonetta tähän tärkeään tehtävään. Airbus 350 koneeseen mahtuu 336 maahanmuuttajaa. Hieman penkkejä vähentäen saataisiin 500 elätettävää kerralla.


Vuodessa saisimme 75.000 uutta suomalaista kompensoimaan Suomen syntyvyyden laskua. Meille riittäisi vanhusten hoitajia. Finnair tulisi kannattavaksi kaukoidän lentojen poistumisen jälkeen. Suomen työttömyys poistuisi kun kaikki suomalaiset keskittyisivät palvelemaan tulijoita. Lääkäreitä tulisi kouluttaa moninkertaisesti nykytilanteeseen verrattuna, jotta hallituksen uusi kohellus maahanmuuttajat hoidetaan ensin, suomalaiset sen jälkeen, jos he jonon hännillä pysyvät hengissä.


Finnairin tulos paranee kun menolennolla kuljetettaisiin oleskeluluvan saaneet lomille kotimaihinsa. Tosin puolen vuoden loman jälkeen tulisi Finnairin lentää hakemaan heidät lomilta kun kehitysmaalaisten tulolennot ovat jo täynnä. Ei, on tehtävä muu ratkaisu. Finnairin tytäryhtiö Aurinkomatkat muuttaa strategiaansa. Siitä tehdään haavoittuvassa asemassa olevien tulijoiden lomalentoyhtiö, jonka Kyproksen, Thaimaan ja Kanarian saarten lennot muutetaan Mogadishun, Bagdadin ja Kabulin lomalennoiksi. Kahden viikon lomien sijasta tarjottaisiin puolen vuoden lomia.


Suomen 24.000 somalista alle 18-vuotiaita lapsia on 40 %. Yhden vuoden tuonti 75.000 kasvaa 100.000:een 10 vuodessa, kun turvaamme heille saman väestönkasvun 2,9 %, mikä heillä on kotimaassaan. Jos suositaan moniavioisia perheitä, Suomessa syntyviä lapsia saadaan enemmän yhdellä koneellisella kun äitejä on enemmän.


Asiasta tiedotettaisiin arabian, farsin, hausan, joruban, somalin, swahilin ja englannin kielillä netissä ja ao. maiden tiedotusvälineissä.


Humanitäärinen viisumi – typerin ajatus miesmuistiin

”Hallitus linjasi myös, että ulkoministeriö käynnistää valmistelut kansallista humanitaarista viisumia koskevan esityksen laatimiseksi sekä selvityksen kansallisesta pakotelainsäädännöstä.” (16.8.22)


Humanitäärisen viisumin saisivat hakijat, jotka tulevat Suomeen humanitäärisistä syistä – eli turvapaikkaa hakemaan. Viisumiin ei liity velvollisuutta palata kotimaahansa eli yhden suunnan matkalippu riittää. Kyse on myönteisen oleskelulupapäätöksen antaminen ilman oleskelulupahaastattelua.


Bagdadista Helsinkiin yhdensuuntainen lento maksaa 400 euroa. Irakilainen pääsee Suomeen alle vuorokaudessa.


Tuon lipun hinnan Suomessa asuva sukuun/klaaniin kuuluva lainaa tulijalle sosiaalitukirahoista. Maksaa sitten takaisin omista sossun rahoista korkojen kera.


On se aivan eri asia tulla päivässä kuin kuukaudessa tai vuodessa. Ja maksaa siitä salakuljettajille 15.000 euroa, millaisia tarinoita olemme saaneet kuulla kun toimittajat ovat halunneet kuulla vailla alkeellisintakaan lähdekritiikkiä.


Yle ja Helsingin Sanomat ovat vuosien ajan kirjoittaneet sankaritarinoita tulijoiden matkoista Suomeen, joten ei niitä tässä enempää. Paitsi humanitäärisen viisumin nykyinen vaihtoehto Siirtolaisinstituutin teettämän tutkimuksen mukaan.


Pakolaisten matkat saattavat kestää useita vuosia ja sisältää pidempiä pysähdyksiä matkan varrella.” ”Joidenkin haastattelemiemme turvapaikanhakijoiden matka kesti pari viikkoa, mutta pisimmät matkat olivat kestäneet yli kuukauden. … kun keskisen Välimeren reittiä Eurooppaan pyrkivien matka tyypillisesti kestää yli kuusi kuukautta, on itäistä reittiä saapuneiden matka yleensä kestänyt alle kuukauden. Ajallisesti pidempi muuttomatkan kesto altistaa myös hyväksikäytölle ja väkivaltaisille kokemuksille, joita olikin keskisen Välimeren reittiä tulleilla itäistä reittiä matkustaneita enemmän…”


Lainaukset tutkimuksesta Viisitoista päivää: irakilaisten turvapaikanhakijoiden matka Euroopan halki (sivu 126)


Mutta hei. Suomi vie leivän salakuljettajien suusta. Kuka enää viitsii lähteä uppoavalla laivanromulla Välimerelle pelastettavaksi kun paljon halvemmalla pääsee ykkösluokan lennolla Suomeen.


Vasemmistolainen etuoikeusjärjestys – kolmas sukupuoli ykkösenä

Ulkoministeriön esiselvityksen mukaan turvapaikan hakijoiden lisäksi viisumilla olisi seuraavia käyttötarkoituksia:

 • perheenjäsenten vierailu Suomessa milloin he eivät voi saada Schengen-viisumia

 • hakija on ihmisoikeuspuolustaja

 • LHBTIQ+ (mikä ihmeen etuoikeus sukupuolivähemmistöön kuuluminen on)

 • ilmastopakolaisuus (kuinka monta sataa miljoonaa sillä nimikkeellä tuleekaan)

 • suomalaisten yritysten palveluksessa olleet (olet Koneen autonkuljettaja jossain -stanissa ja saat etuoikeuden tulla Suomeen, miksi. Yrityksellä tarkoitetaan varmaan myös lähetystöjä ja kehitysapujärjestöjä avustaneita henkilöitä)

 • ympäristö-, ihmisoikeus- ja järjestöjen sekä EU:n ja NATOn palveluksessa olleet

 • median edustajat

 • taiteilijat, opiskelijat, tutkijat

 • viisumi Suomeen tuloa varten, jotta vältetään laittomasti maassa oleskelua ja tilannetta, jossa ei pääse maasta pois (haloo: tarkoitetaanko Suomea vai jotain toista maata, mutta miten tulla Suomeen, jos ei pääse toisesta maasta pois. Siis tarkoitetaan Suomea, täältä voi jokainen tulija lähteä vapaaehtoisesti vaikka tänään – näkemiin ja kiitos käynnistä)

 • toissijainen suojelu (henkilö oleskelee jo Suomessa, siis saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta simsalabim, hän on laillinen kun hänelle annetaan humanitäärinen viisumi Suomessa)

 • alkuperäiskansat sekä etniset, kielelliset ja uskonnolliset vähemmistöt (onkohan kukaan laskenut: Jesidejä on eri arvioiden mukaan 70 000–500 000, eniten Irakissa, maoreja Uudessa-Seelannissa 600.000, maailman noin 1,6 miljardista muslimista sunneja on noin 85 prosenttia ja shiioja runsaat kymmenen prosenttia, shiiat ovat siis vähemmistö, joita on 200 miljoonaa)

 • pidempiaikaista sairaanhoitoa tarvitsevat (maahanmuuttajat ensin ja sairaat maahanmuuttajat sitäkin aiemmin, kukaan ei mieti miten suomalaiset hoidetaan – Tervetuloa Suomeen menolipulla: hoidamme kaikki sairaudet apinarokosta lähtien)

Missä on järki? Edes järjen hiven?

Ulkoministeri Haavisto on osoittanut rakastavansa kaikkia tulijoita. Kun heitä ei ole tarpeeksi, hän evakuoi heitä Kabulista ja al-Holin leiriltä. Hän on juuri oikea henkilö valmistelemaan hallitukselle esityksen humanitäärisestä viisumista.


Humanitäärinen viisumi mahdollistaa kenelle tahansa tulla muutamalla sadalla eurolla Suomeen elätettäväksi lopuksi ikäänsä. Tilastot kertovat kuinka harva afgaani, irakilainen ja somali on töissä Suomessa. Heistäkin suuri(n) osa meille tarpeettomissa töissä tulkkeina, päiväkoti- ja kouluavustajina, kulttuurityöntekijöinä, verorahoilla toimivien järjestöjen puuhastelijoina.


Vuonna 2019 he maksoivat Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa. Määrä kasvaa joka vuosi. Neljä miljardia euroa on varmaan ylitetty. Rikollisuus, naisiin kohdistuva väkivalta, huumekauppa, kaikki on lisääntynyt. Tulijoiden älykkyysosamäärät ovat keskimäärin niin alhaiset, etteivät he tule menestymään länsimaisessa yhteiskunnassa. Luku- ja kirjoitustaito puuttuvat monelta tulijalta. Etenkin naiset ovat tulkkien varassa lopun elämäänsä Suomessa.

Linkit laskelmiin maahanmuuton menoista löytyy linkkikokoelmasta https://www.vahtera.blog/post/iltalehden-blogit


Työvoimapulasta kärsivä Suomi sitoo kymmeniä tuhansia suomalaisia maahanmuuttajien palveluihin sen sijaan, että he tekisivät oikeaa työtä Suomen hyväksi. Ulkomaisin voimin tehtävä rakentaminen menee suureksi osaksi maahanmuuttajien ilmaiseen asuttamiseen.


73 % valtionvelasta johtuu humanitäärisestä maahanmuutosta ja hukkaan heitetystä kehitysavusta. (Viimeinen kuva blogissa https://www.vahtera.blog/post/suomen-pelastaminen-i-osa-mitä-on-tehty-väärin


Hallituksen pitää valmistella humanitäärisen maahanmuuton lopettaminen tai ainakin keskeyttäminen siihen asti, että Suomen kansantalous on saatu jaloilleen. Sitä päivää ei tulla näkemään ennen romahdusta, mutta ministereiden on helpompi hyväksyä keskeyttäminen kuin lopettaminen.


Vihervasemmistolaisella hallituksella on kiire viedä jokainen järjetön unelmansa läpi ennen eduskuntavaaleja 2023. Tämäkin järjetön asia menee eduskunnassa läpi. Siksi uuden hallituksen ensimmäinen tehtävä on kumota humanitäärisen viisumin lait. Näin meille suomalaisille jää edes hieman toivoa selviytyä.


Suomesta ei lähdetä, vaikka olisi minkä sortin huijari tai rikollinen

Seitsemän maan halki 2015-16 tulleita turvapaikanhakijoita pyörii jaloissamme edelleen; 7 vuotta myöhemmin heitä on tuhansia laittomasti Suomessa. Jotkut jättivät jo 13. turvapaikkahakemuksen, mikä tarkoittaa 12 hylättyä hakemusta, 12 kielteistä hallinto-oikeuden ratkaisua, 12 kielteistä korkeimman hallituksen ratkaisua tai lupahakemusta. Suomalaisille ei missään asiassa tällainen tehtailu ole mahdollista.


Täältä ei lähdetä edes karkotettuna. Poliisin esittämistä rikollisten karkotuksista Migri hyväksyy puolet. Poliisi esittää karkotettavaksi henkilön, jos hänen rikoksistaan saa yli vuoden tuomion. Migri muuttaa päätökset siten, että rikoksen tulee olla törkeä. Siksi esimerkiksi raiskaajia ei normaalisti karkoteta vaan he saavat jäädä Suomeen jatkamaan rikoksiaan.


Olen joskus sanonut, että oikeita turvapaikanhakijoita on vähemmän kuin raiskattuja suomalaisia tyttöjä ja naisia. Ja olen edelleen samaa mieltä. Oikealla turvapaikanhakijalla tarkoitan henkilöä, jota on aidosti vainottu kotimaassaan eikä vainon syy ole heidän rikollisuutensa tai klaanien välinen nahistelu. Suurin osa tulee Suomeen ilmaisen elämisen vuoksi. He elävät työttöminä Suomessa paremmin kuin kotimaassaan työtä tehden.


Tulijoita riittää. Suomessa on 5,5 miljoonaa asukasta. Pelkästään Afganistanissa on 39, Irakissa 40, Somaliassa 16 miljoonaa. Pakolaisia maailmassa sanotaan olevan 89 miljoonaa. Jokaisella heillä on samanlainen oikeus tulla Suomeen kuin täällä jo olevilla. Afrikasta tulee vyöry, joka kasvaa sitä mukaa kun sen väkiluku jatkaa kasvuaan nelinkertaiseksi vuoteen 2100.


Maailma ei ole oikeudenmukainen. Kaikki eivät voi elää toisten avun varassa. Jokaisella on ensisijaisesti itsellä vastuu omasta ja läheistensä elämästä. Paras apu kaikille on väestöräjähdyksen hallinta ja 1-2 lapsen politiikka kaikkialle maailmaan.


Monessa kehitysmaassa elämä on tänään parempaa kuin suomalaisilla sodan jälkeen. Matka hyvinvointivaltioon oli kaikin tavoin mukavampi kuin elämä hyvinvointivaltiossa. Älkäämme ottako kehitysmaalaisilta pois sitä onnea, joka tulee oman työn tuloksista ja siitä että huominen on parempi kuin eilinen. Suomalaiset menevät nyt alamäkeä, älkäämme ottako enää lisää ulkomaista tarpeetonta väkeä tänne kiihdyttämään alamäkeämme.


Sitä saamme, mitä tilaamme

Julkaisen lopuksi hyvän ystäväni kokemuksen Helsingissä lauantai-illalla 20. elokuuta. Kirjoitus on aiemmin julkaistu Facebookissa.

”… En käy koskaan Helsingin keskustassa iltaisin, ja nyt tajusin miksi. Koko tuo Mannerheimintien pätkä Lasipalatsista Stockkan eteen oli täynnä umpikännisiä kakaroita, kapakoista äänisaastetta sadalla desibelillä, kaatuneita terassipöytiä, rikkoutuneita laseja, kintuille tulevia skuutteja (=potkulautoja). Aika vikkelästi painuin pysäkilleni, rautatieaseman kautta ratikalla kotipysäkille.


Euforia häipyi heti: toi kolmosen ratikka oli kuin Harlemin metro 1970-luvulla. Koko vaunu täynnä retkottavia somppujunioreita, toisen polven koska heti sisään astuttuani kommentit oli: kato, tollanen valkonen vanhushuora, oisko jostain kiva noin raatoa panna? Ja kamala naurunrähäkkä päälle. Joka toisella mukana se ghettoradio, jolla saa kivasti 120 desibeliä herutettua. Etenin keskiovelle, vain kolme persekourintaa ja siinä vaiheessa ajattelin vain aseita. Magnumia, Coltia, singolla irroitettuja s-lipäitä. Ja samaan aikaan näin ne muutamat peloissaan kyyristelevät suomalaiset nuoret, jotka katsoivat anteeksipyytävästi: ei mekään noille mitään voida, sorry.


Kaiken ulkomailla nähneenä en suostu enää ikinä pelkäämään, mutta sen opin, että terve itsesuojelu menee yli tunteiden. Halusin potkia noita Suomen luontoon kuulumattomia aivottomia ameeboja korkokengillä suoraan muniin, mutta niitä oli liian monta. Minua ei myöskään IQ kuuskymppiset (ÄO alle 70) nöyryytä. Ainoa mitä saatoin tehdä oli kirjoitus HSL:lle. Olette tietoinen ongelmasta, aiotteko tehdä sille mitään. Julkinen liikenne - turvallinen tila? Turvallinen tila koskenee myös suomalaisia. En nyt kauheesti odota vastausta.”


Tuli mieleen samasta maasta tullut kansanedustaja, joka ei uskalla käyttää julkisia ja siksi ajaa eduskunnan taksikortilla lyhyet parin pysäkin välitkin. Pelkääkö hän omiaan?


***


Tue blogin toimintaa https://www.vahtera.blog/tilaus

Blogisivuston ylläpito maksaa ja lisäksi joudun maksamaan eräistä tietopyynnöistä. Samaan aikaan Suomen asioita sekoittavat henkilöt saavat hulppeita palkkoja ja bonuksia.


Siksi pienikin tuki on paljon, jos useampi taho osallistuu vapaaehtoisen tilausmaksun maksamiseen.

Comments


bottom of page