top of page

Vasemmiston Ajovarma myöntää hengenvaarallisia ajokortteja

Piti kirjoittaa juttu Tradekasta ja Ajovarmasta, mutta alkoi demarit niin tympäistä, että jätin kirjoittamatta. Tässä lyhyesti keräämäni tiedot.


Olin OTK:n ulkoisesta tilintarkastuksesta vastuullinen tarkastaja vuosina 1979-1985. Näin sisältäpäin työväenliikkeen toimintatavat, minkä vuoksi järjestelmän konkurssi ei tullut yllätyksenä. Ikävintä oli, että osuuskunta peitteli asioita kaikenlaisilla järjestelyillä ja hyväksyi väärinkäytöksiä ja jopa palkitsi niistä. Se tuntui surulliselta, koska meidänkin perheen pennoset menivät E-osuusliikkeen Tähkän Hiiden myymälään. Ehkä joskus kerron kokemuksistani. Eli minulla on työväenliikkeessä tapahtuvaan rikollisuuteen pitkä kokemus.


Kun E-liike teki konkurssin 1990-luvulla, siitä pelastettiin Eka. Rakennusliike Haka ja vakuutusyhtiö Kansa laitettiin konkurssiin. Ekasta tuli Tradeka, jonka SDP ja vasemmistoliitto ottivat haltuunsa. Ekalla oli osuusliikkeiden myymälöistä jäljelle jätetty Siwa-myymäläketju, johon siirrettiin viitisenkymmentä Elannon myymälää. Elanto fuusioitiin 2004 HOK osuuskauppaan (HOK Elanto). Tradekaksi muuttunut Eka tuli kannattavaksi kun työväenliikkeen velat oli sosialisoitu ja Ekan veloistakin suuri osa jäi maksamatta saneerausmenettelyssä.


A-Katsastus

Valtion liikelaitoksesta Autorekisterikeskuksesta erotettiin A-Katsastus, jossa johtajat vetivät miljoonia euroja välistä. Siitä tuli veroparatiisitemmellyskenttä, jonka jämät Tradeka osti 2020. Minulla oli 2012 syksyllä viikon veroparatiisijuttusarja paperi-Iltalehdessä, jossa yksi esimerkki oli A-Katsastus.


A-Katsastuksella on tytäryhtiö Ajovarma. Traficom luovutti Ajovarmalle ajokorttihallinnoinnin. Kyse on julkisesta pakollisesta ja maksullisesta viranomaistoimesta, jonka hallinta on monopolisoitu vasemmiston hallitsemalle yritykselle. Milloin tämä on tehty, ei selvinnyt nopeasti googlaamalla.

Trafista tein kaikkien aikojen suosituimman kirjoitukseni (150.000 lukijaa netissä + paperilehden aukeama viikonloppuna), jonka Iltalehti poisti, mutta jonka olen löytänyt netin arkistoista (lataus kestää).

Valtaa Tradekassa pitävät SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajat (mm. Paavo Arhinmäki, Jukka Gustafsson, Johannes Koskinen, Antti Lindtman, Matias Mäkynen, Aino-Kaisa Pekonen – niin valtaa pitää haalia kaikkialta)


Tradekan tilinpäätöstä en ehtinyt ostamaan. Ilmaiset tietopalvelut eivät kerro konsernista mitään, joten Tradeka-Yhtiöt-tilinpäätöstiedot ovat nollan arvoisia. Ajovarmasta on Talous-Sanomien yleisinä tietoina, että sen liikevaihto 2020 oli 22,4 miljoonaa euroa, tilikauden tulos niukasti tappiollinen ja henkilökuntaa vajaa 400. Konsernin tytäryhtiön tulos voidaan tehdä millaiseksi halutaan, joten tappioon ei kannata suhtautua vakavasti. Ajokorttihallinnan lisäksi Ajovarma myy ajamiseen liittyviä koulutuspalveluja.

Tradekan voittoja on siirretty mm. vaaliavustuksina vasemmistopuolueille ja ehdokkaille.

Tradeka omistaa A-Katsastuksen ja Ajovarman lisäksi Restel-ravintolat, Lehtipisteen ja Med Groupin. "Med Group eli tuttavallisemmin ONNI on suomalainen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yritys, johtava kotiin vietävien hoivapalveluiden tuottaja." Niinpä tietenkin.


Restel kunnostautui haluamalla ostaa koronan sulkujen takia vaikeuksiin joutuneita ravintoloita – halvalla toki. Esitys oli vasemmistonkin mittapuussa niin härski, että julkinen ostotarjous lopetettiin. Koplaus oli selvä: vasemmistoministerit sulkevat ravintolat ja vasemmiston hallitsema Restel korjaa sadon.


Kun poliitikot ovat mukana kaikessa päättämisessä, ei tällainen uutinen 2021 elokuussa yllättänyt: ”Helsingin–Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) alkaa vuokrata diagnostiikkalaitteita vasemmistotaustaisen Tradekan kanssa perustettavalta yhtiöltä jopa 20 miljoonalla eurolla vuodessa. Syyksi kerrotaan halu kiertää sote-lainsäädäntöä.

Mitä Kouvolan Ajovarmassa tapahtui?

”…epäillyt hyötyjät eli lahjuksen antajat ovat valtaosaltaan ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Sana on kiirinyt tietyissä etnisissä piireissä siitä, miten ajotutkinto ”onnistuu” ja keneltä voi hyväksynnän ostaa.

”…Ajovarma-vyyhtiin epäiltäisiin sekaantuneen myös tulkkeja, jotka olisivat oikeilla vastauksilla auttaneet ulkomaalaistaustaisia ajokokelaita läpäisemään ajokortin edellyttämän kirjallisen teoriakokeen.

Kaikki tiedämme vasemmistopuolueiden kiiman haalia Suomeen kehitysmaista ”turvapaikanhakijoita”. Sitäkin pahempaa on antaa heille kaikki ja vieläkin enemmän ilmaiseksi.


Olen aika varma, että vasemmistopuolueet ovat ohjanneet Ajovarmaa antamaan ajokortit kepulikonsteilla maahanmuuttajille. Pöytäkirjapäätöksiä tähän ei tarvita. Jopa luku- ja kirjoitustaidottomat saavat ajokortin, kun he saavat käyttää tulkkia kirjallisessa kokeessa ja käytännössä tulkki vastaa heidän puolestaan. Erilaisista tulkkien avuista on puhuttu jo 10 vuotta sitten somessa.


Tällainen julkinen toiminta muuttaa myös osan henkilökunnasta moraalittomaksi. Osa henkilökunnasta haluaa osan tästä laittomasta hyödystä itselleen. Ja siitä varmaan on alkanut hyväksyttyjen koetulosten ja hylättyjen ajokokeitten muuttaminen hyväksytyiksi tiskin alta rahaa vastaan. Käytettyjen tulkkien täytyy olla ainakin tietoisia väärinkäytöksistä, mutta mitä todennäköisimmin he ovat saaneet osan pimeistä palkkioista. Eihän tuo muutoin toimisi. Poliisi saa selville jotain, mutta koko totuus jää tekijöitten tietoon. Kuka nyt kertoisi poliisille mitään.

Ajovarman johtoa ja huijanneita työntekijöitä tulisi syyttää paitsi petoksista veronmaksajia kohtaan, mutta etenkin kuolemantuottamuksista ja liikennevahingoista, joita suomen kieltä osaamattomat ja ajotaidottomat kuljettajat aiheuttavat. Traficomin sopimus Ajovarman kanssa pitää purkaa poliittisena korruptiona.


Taksinkuljettajiksi päätyneet maahanmuuttajat ovat oma surullinen tarinansa. Kun ei osata suomen kielen sanoja edes sen vertaa, että osattaisiin navigaattoriin kirjoittaa asiakkaan haluamaan osoitteeseen, pitää vain rukoilla, että pääsee hengissä ja raiskaamatta perille. Moni tuttavistani on kertonut, että on joutunut itse kirjoittamaan navigaattoriin osoitteensa.


Miten ihmeessä nämä kehitysmaista tulleet selviävät Suomen liikenteestä. Eiväthän he osaa edes lukea liikennemerkkiä "Itäkeskus" saatikka Kehä I länteen. Yleisimmät nimet oppii ymmärtämään kuvina. Mutta miten ymmärtää Kiertotie, Tie päättyy jne opasteet.


Politiikot eivät edes osaa hävetä tätä liikenteen rappiota, joka ulkomaalaisten myötä on Suomeen tullut. Ei tästä kaikesta voi syyttää keskustapuolueen ministeriä Berneriä, kyllä todellinen rappio on vasemmistopuolueiden (ml. keskusta ja kokoomus) ansiota.


Viime viikkoina olen miettinyt ketä pitäisi sääliä. Volt-kuljettajia, jotka parin euron korvauksesta vievät hampurilaispaikoista syötävää suomalaisille kotiovelle. Jotkut talvella leveärenkaisilla polkupyörillä, jotkut autoilla. Vai suomalaisia, jotka ovat niin kädettömiä, etteivät osaa tehdä ruokaa, eivätkä jaksa kävellä muutamaa sataa metriä Macciin syömään. Kun syödään jäähtyneitä ruokia pahvirasioista on elämän oltava tosi surkeaa. Vai pitäisikö sääliä sijoittajia, jotka pitivät tällaista toimintaa 7 miljardin euron arvoisena.


Millä autoilla maahanmuuttajat ajavat? Onnekkaita ovat he, joiden auton osamaksut maksaa suomalainen nainen. Tällaisesta minulle on annettu todistettavaa näyttöä. Jotkut harvat ajavat omilla autoilla, jotka on ansaittu omalla työllä. Suurin osa lienee rahoitusyhtiön omistamia käytettyjä autoja, jotka maksetaan osamaksuina. Näitä osamaksuja maksetaan tarveharkintaisella toimeentulotuella. Kuinkahan moni suomalainen saa ilmaisen ajokoulun, ilmaisen ajokortin ja vielä auton käyttöön ilmaiseksi. En tiedä yhtään. Mutta näistä muista on tietoa enemmän kuin yhden miehen verisuonille on kohtuullista.


Miksei muuten tilastoida nimettömänä harkinnanvaraisina toimeentulotukina tehtyjen maksujen summaa hyödykkeiden mukaan luokiteltuna. Varmasti sellainen tilasto ei ole kielletty minkään direktiivin mukaan, eikä se vaaranna yhdenkään ihmisen yksityisyyden suojaa.

Ehkä palaan asiaan myöhemmin, jos v-tutus hellittää.

Comments


bottom of page