top of page

Mitä hyvää humanitaarinen maahanmuutto on tuonut Suomelle?

Osa 1

Koulujen vessoihin tulleet kieltomerkit saivat pohtimaan, onko humanitaarisesta maahanmuutosta Suomelle mitään muuta kuin kustannuksia, rikollisuutta ja kaiken Suomessa olleen hyvän tuhoa.


Vaikka kuinka etsii, ei löydä yhteiskunnastamme mitään, jossa humanitaarinen maahanmuutto olisi tuonut Suomelle jotain hyvää. Toki aika moni suomalaisnainen on saanut heistä aviopuolison tai hakenut puolisonsa esimerkiksi Gambiasta. Ainakin muutaman vuoden nuo naiset saavat iloita etelän ihmeistä.

 

Etsii, etsii, mutta ei löydä

Ylen toimittaja Marja Sannikka on löytänyt: ”Heidän mukanaan tulee rikollisuutta, mutta heidän mukanaan tulee myös ystävyyttä, tulee kivoja pelihetkiä, tulee naapuruussuhteita, tulee kulttuurintuntemusta, tulee esimerkiksi kivoja ruuanlaittohetkiä.” Tuo viisaus tuli Yle Kioskin ohjelmassa Marjan vallassa Jussi Halla-aho (2016).


Kun en itse löytänyt yhtäkään asiaa, pyysin apua X-palvelusta ja Facebookista. "..täytyy näitä hyviä asioita olla, en vaan osaa niitä löytää. Haluan siksi seuraajiltani apua: kertokaa näitä hyviä asioita, niin julkaisen ne blogikirjoituksessani”.


142, 2.6.24 klo 17.30 mennessä. Kommenttien mukaan hyviä asioita ovat:

  • Suomelle hyvän maineen

  • Bruttokansantuote kasvaa

  • Suomalaisen kulttuurin uniikkius tulee näkyväksi.

  • Matalapalkka-alojen palkankorotuspaineita ehkä alentaa. 

  • Suomalaisten hiusten laatu paranee vieraan perimän ansiosta. 

  • Onhan meillä bussikuskeja, siivoojia, woltkuskeja jne jne. Muutama tuhat yksikköä

  • Etnisten ravintoloiden ja kauppojen määrä on lisääntynyt. Geenipooli laajenee pitkässä juoksussa. Demograafinen tasapaino-ongelma vähenee hieman. Ymmärrys erilaisista kulttuureista ja kansoista on kasvanut.

  • Kuka ajaisi Helsingissä takseja, busseja, kuka siivoaisi, kuka kuljettaisi ruokaa

  • Mamubisneksessä toimivat ovat hyötyneet ja rikastuneet.


Nämäkin hyvät asiat kalpenevat kun niitä miettii osana kokonaisuutta. Esimerkiksi humanitaarisia maahanmuuttajia on lääkäreinä ja sairaanhoitajina. Mitalin kääntöpuoli on se, kuinka paljon maahanmuuttajat vievät suomalaisilta terveydenhoitoalan ihmisiltä työaikaa ja muita resurssseja. Lopputulema on pahasti negatiivinen.


Usea kommentoija esitti, ettei humanitaarisen maahanmuuton tarkoitus ole hyvän tuottaminen, vaan ihmisten auttaminen hädässä. Siis valheellisten, vähintäänkin liioiteltujen tarinoiden perusteella saa ilmaisen elatuksen itselle ja koko perheelle loppuiäksi. Samalla tuhotaan tulijan oman elämä, joka muuttuu arvottomaksi toisten siivellä elämiseksi. Saavatko suomalaiset hädässä olevat samanlaiset oikeudet?


Suomi on pähkähullu maa

Jos tulet kausityöläiseksi Suomeen, tarvitset luvat etukäteen. Joudut hakemaan verokortin. Jos 35 %:n lähdevero marjanpoiminnasta tuntuu liian suurelta, voit hakea progressiivisen verokortin. Aluehallintovirasto AVI käy syynäämässä, ettet edes kahvitunnilla korjaa marjatilan aitaa. Jos teet muuta kuin marjanpoimintaa, työnantajasi joutuu vaikeuksiin. Ja asut parakeissa. Ja maksat omat ruokasi ja elinkustannuksesi. Byrokratiaprosessi on aikaa vievä, monimutkainen ja hankala.


Kun tulet Suomeen ja sanot asylum, saat heti vastaanottorahaa, saat ilmaisen aterian 4 kertaa päivässä, ilmaisen lämpimän asumisen. Alkuverryttelyn jälkeen saat erilaisia päivärahoja ja toimeentulotukea kaikenlaiseen, mitä haluat. Et joudu koskaan tekemään mitään, mutta voit notkua Suomessa lopun elämääsi. Suomalaiset maksavat myös perheesi kaikki menot. Byrokratiaa on, mutta sinulla on lukuisia palkattuja paapojia, jotka huolehtivat kaikesta ilmaiseksi.

 

Eurooppa tuhoutuu humanitaariseen maahanmuuttoon

Historia tietää monia valtioita ja kansoja, jotka ovat tuhoutuneet maahanmuuttoon. Amerikan intiaanit, inkat ja atsteekit, Rooman valtakunta (rappeutunut Rooma oli helppo barbaarien valloittaa), Australian aboriginaalit, Uuden-Seelannin maorit – lista on pitkä ja loputon.


Humanitaarinen maahanmuutto tulee tuhoamaan lähivuosikymmeninä Suomen sellaisena kuin sen opimme tuntemaan viime vuosisadalla. Tilanne on niin paha, ettei tuhoutumista estäisi edes se, että kaikki humanitaarinen maahanmuutto lopetettaisiin tänään.


Meitä ei lohduta, että samoin käy monelle muullekin EU-maalle; Ruotsi ensimmäisenä. Sen sijaan jotain toivoa on Baltian maissa, Puolassa ja Unkarissa, jotka eivät ole hyysänneet tulijoita. Yllättäen myös Espanja voi selviytyä, vaikka meille näytetään kumiveneellisiä tulijoita Kanarian saarille. Espanjassa maahanmuuttajia ei paapota, minkä vuoksi he siirtyvät muiden maiden riesaksi.


Suomella toki on paljon muitakin suuria ongelmia kuin humanitaarinen maahanmuutto. Hirmuinen julkinen velka, Venäjän uhka, työttömyys, suuri julkinen sektori, väestön ikääntyminen, työmoraalin heikentyminen, ylimitoitetut ympäristönsuojelutoimenpiteet. Kun kamelin selän päälle laitetaan lisänä maahanmuutto, on seurauksena totaalinen romahdus.


DX-kuunteluharrastuksen myötä opin jo nuorukaisena, että jokaisella on oikeus asua missä maassa tahansa, kunhan elättää itsensä ja perheensä. Kortit Kongo, Ghana, Irak, Etelä-Afrikka. Oli ihanaa kulkea Afrikasta maasta toiseen, tavata ihmisiä ja tutustua paikalliseen elämään. Mutta en haluaisi, että afrikkalaiset muuttavat Suomeen.


Jokaisella maalla on velvollisuus elättää ne kansalaisensa, jotka eivät omillaan pärjää. Mutta millään maalla ei ole velvollisuutta elättää kolmansista maista tulevaa joutoväkeä. Tätä oppia menin noudattamaan Ruotsiin 17-vuotiaana, jolloin elätin itseni pesulatyöllä.


Kunpa edes Suomen ministereillä olisi suhteellisuuden tajua. Se auttaisi ymmärtämään, ettei jokaisella maapallolla asuvalla voi olla oikeutta tulla asumaan Eurooppaan.


EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin (puoluekanta kristillisdemokraatit CDU) Italian vierailun aikana Lampedusan saarelle tuli kolmen päivän aikana veneillä 8500 ihmistä, mikä on enemmän kuin saaren asukasmäärä.


Helsingin Sanomat kirjoitti tulleiden olleen siirtolaisia. Edes suvakkitoimittajat eivät enää kirjoita turvapaikanhakijoista. Silti EU haluaa eurooppalaisen ratkaisun, jossa kaikki tulijat siirretään EU-maiden riesaksi.


Myös YLE puhuu nykyisin siirtolaisista. Miten on mahdollista, että siirtolaisia kohdellaan kuin he olisivat turvapaikan hakijoita. Riittääkö siihen yksi valheellinen sana ”asylum”.  


Siirtolaisella ei ole mitään erityisiä oikeuksia Euroopassa. Hänen tulee elättää itsensä ja perheensä, hankkia asunto ja tehdä työtä elääkseen. Työn kautta hän saa sosiaaliturvaoikeuksia. Kyse on kaikkialla samasta asiasta. Ruotsiin 60- ja 70-luvuilla muuttaneet suomalaiset siirtolaiset elättivät itsensä tehdastöillä. Kukaan ulkomaalainen ei voinut elää sosiaaliturvalla sen ajan Euroopassa. Eikä vuonna 2024 edelleenkään suomalainen voi mennä minnekään EU:n ulkopuolelle elämään sosiaaliturvalla.


Afrikan väkiluku kasvaa tämän vuosisadan aikana 1,4 miljardista (2023) 3,9 miljardiin. Euroopassa ei ole yhtäkään niin tyhmää ihmistä, joka ei ymmärtäisi maahanmuuton tuhoavan Euroopan. Paitsi vihreissä ja vasemmistopuolueissa heitä riittää. Suomessa myös kokoomuksessa, keskustassa ja RKP:ssa.


Ainoa ratkaisu olisi käännyttää jokainen Välimeren ylittävä laiva takaisin lähtösatamaan. Tai tarvittaessa upottaa laiva ennen Eurooppaan tuloa.


Siirtotyöläiset

Siirtolaisilla ja kielteisen turvapaikan saaneilla ei tule olla oikeutta sosiaaliturvaan lainkaan. Sen sijaan Suomikin tarvitsee siirtotyöläisiä. Eli henkilöitä, jotka tulevat Suomeen töihin, elättävät itsensä, maksavat verot ja pääsevät osaksi suomalaista sosiaaliturvaa. Siirtotyöläinen lähtee työn loputtua kotimaahansa ja vie ansionsa mukanaan.


Yli puoli vuotta Suomessa töissä oleva siirtotyöläinen verotetaan kuin Suomessa pysyvästi asuvat.


Sen sijaan alle puoli vuoden työsuhteisiin ei EU:n ulkopuolelta Suomeen kannata tulla. Kun thaimaalaisia marjanpoimijoita ei enää kohdella yrittäjinä, vaan ulkoministeriö vaatii työsuhdetta ja perustuntipalkkaa, ei kenenkään kannata tänne tulla, eikä kenenkään kannata heitä työllistää. Marjat jäävät metsiin ja suomalaisen marjateollisuuden toimintaedellytykset ovat mitä ovat.


Kausiluontoisen siirtotyöläisen palkasta on perittävä 35 %:n lähdevero ja siitä on maksettava työeläkemaksut. Hän ei saa tehdä marja-aikana pitkiä päiviä ja hänelle on annettava viikonloppuvapaat. Kausityöntekijä voi hakea progressiivista verokorttia, joka yleensä johtaa alempaan verotukseen. Esimerkiksi Thaimaalla ja Suomella on verosopimus kahdenkertaisen verotuksen ehkäisemiseksi.


Ulkomaisesta vuokratyövoimasta on maksettava 13 %:n lähdevero ja vero voidaan jättää kokonaan perimättä. Miksi Suomi suosii vuokratyövoimaa, mutta ei halua Suomeen yrittäjämäisesti toimivia marjanpoimijoita? Tästä kirjoitan myöhemmin erikseen.


Kaiken kaikkiaan siirtotyöläisen byrokratia on tehty helvetillisen vaikeaksi, mikä antaa viranomaisille hirmuisen vallankäytön mahdollisuuden.


Suhteellisuustajuharjoitus

Viime vuonna Migri ratkaisi 712 irakilaisten tekemää turvapaikkahakemusta. Heistä turvapaikan sai 79. Muuten vain sai jäädä 52; siis vaikka eivät saaneet turvapaikkaa. Loput olivat puliveivaushakemuksia. Epäselviksi jäävät hakemukset ratkaistaan hakijan eduksi. Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan turvallisuustilanne Irakissa on huono mm. rikollisuuden, väkivaltaisten mielenosoitusten ja terrorismi-iskuriskien takia.


Ruotsista UM tiedottaa terrorismi-iskun riskin olevan tasolla 4 viisiportaisella asteikolla. Ruotsissa on väkivaltaisia mielenosoituksia. ”Jengirikollisuudesta ja -väkivallasta johtuvat yhteenotot ja ampumiset saattavat pahimmillaan aiheuttaa vaaratilanteita myös matkailijoille erityisesti Tukholman, Göteborgin ja Malmön alueilla.” Ruotsista kaikki tulleet turvapaikkahakemukset on hylätty ilmeisen perusteettomina.


Turvapaikan hakijoiden rikollisuus aiheuttaa suurta vaaraa juuri suomalaisille, erityisesti naisille. Se on vaikutuksiltaan moninkertaisesti suurempi ongelma kuin se, että joku aidosti turvapaikan tarpeessa oleva jäisi ilman oleskelulupaa tilanteessa, jossa Suomen rajat suljettaisiin hakijoilta kokonaan. Maailma ei ole reilu.


Koko turvapaikkaprosessi alkaa rikollisuudella kun tulijat hävittävät ennen rajan ylittämistä matkustusasiakirjansa ja passinsa. Se mahdollistaa valehtelun. Emme tiedä varmasti heidän kansallisuuttaan, nimeään, ikäänsä, taustaansa. Suomalaiset viranomaiset ovat uskovinaan heille kerrottuun.


Heidän kertomuksensa kokemastaan vainosta eivät ole uskottavia. Mutta viranomaiset eivät pysty todistamaan heidän valehtelevan, koska lähtömaan tilannetta ei voi riittävästi tunnistaa. Siksi koko oleskelu Suomessa perustuu rikokseen, vaikka muutoin he eläisivät Suomen lakeja noudattaen.


Oleskeluluvan saaneet kolmansien maiden kansalaiset eivät ole edes kiitollisia saamastaan ilmaisesta elatuksesta ja ”turvapaikasta”. He vaativat koko ajan lisää ja valittavat oloistaan Suomessa.


Irak on pinta-alaltaan 1,3 kertaa Suomea suurempi. Maassa on 46 miljoonaa asukasta. On silkkaa huijausta väittää, että jokaisen Irakista tulleen tulee saada turvapaikka Suomesta, jos hän väittää kohtaavansa vainoa kaikkialla Irakissa. Jos rajanaapuri Saudi-Arabia ei anna turvapaikkaa samaa kieltä puhuvalle ja samaa uskontoa harjoittavalle irakilaiselle, miksi kaukaisen Suomen pitäisi antaa.


Geneven sopimus vuodelta 1951 käsittelee pakolaisen oikeudellista asemaa. Pakolainen on henkilö, jolle on myönnetty turvapaikka.


Suomalaisilla ei ole mitään kansainvälistä velvoitetta huolehtia siirtolaisista eikä turvapaikanhakijoista, joilla ei ole pakolaisasemaa. Eikä henkilöistä, jotka ovat saaneet oleskeluluvan muulla perusteella kuin turvan. Perheiden yhdistämisestä sopimuksessa ei ole sanaakaan. Jos tämä tehtäisiin etukäteen selväksi, eivät tulijat antaisi rahojaan salakuljettajille päästäkseen Suomeen.


Suomi antoi Irakille kehitysapua vuosina 2016-2022 vähintään 35 miljoonaa euroa (UM:n julkiset tilastot eivät kattavia). Laskin tilastoista vuonna 2020, että Suomen kaikkien metsien puuvarojen arvo oli 125 miljardia euroa. Irakin öljy- ja kaasuvarojen arvo oli tuolloin 4200 miljardia euroa. Näin rikas Suomi auttaa köyhää Irakia selviytymään ja pelastaa poloisia irakilaismiehiä työnteolta.


Yksilö vai kokonaisuus

Lainsäädäntöä missään maassa ei tehdä yhtä yksilöä ajatellen. Laki on aina kompromissi. Lakia ei voida tehdä niin, että Kalle Rovanperälle annetaan oikeus ajaa autolla 150 km tunnissa, koska hän on maailman paras autonkuljettaja. Eikä köyhä mökkiläinen voi saada vapautusta kiinteistöverosta, vaikka eettisesti vero olisi kohtuuton (esimerkiksi mökki olisi vanha lautarötiskö) ja vaikka hän ei pystyisi maksamaan veroa pienestä eläkkeestään.


Lailla ei pyritä kohtuullisuuteen, oikeudenmukaisuuteen eikä ihmisoikeuksien toteutumiseen vaan siihen, että kansalaiset saataisiin kohtuullisin kustannuksin toimimaan koko kansan yhteisen hyvän toteutumiseksi haittatekijät minimoiden. Yhteiskunnallisia haittoja ei lainsäädäntö pysty poistamaan, koska kyse on ihmisistä.


Turvapaikan haussa kaikki on toisin. Yksilöllinen käsittely johtaa siihen, että jokainen saa ilmaisen elannon vähintään puoleksi vuodeksi, vaikka päältä jo näkisi, ettei tuo mitään turvapaikkaa tarvitse.


Jos suomalainen antaa viranomaisille väärää tietoa tai väärennetyn asiakirjan, häntä rangaistaan sakolla tai korkeintaan kahden vuoden vankeudella.


Maahanmuuttaja voi hävittää kaikki asiakirjansa ja valehdella ummet ja lammet eikä edes valheesta kiinni jääminen vaikuta asian käsittelyyn. Jos suomalainen hakee oikeutta viranomaiselta, hänen tulee itse omalla kustannuksellaan todistaa olevansa oikeassa. Jos turvapaikanhakijan puheita ei Suomen viranomainen pysty todistamaan vääriksi, hän saa oikeuden jäädä Suomeen. Minkäänlaista todistustaakkaa ei hakijalla ole.


Tämä pitäisi kääntää nurinpäin. Turvapaikkaa ei saa, jos ei pysty asiakirjoin tai muin keinoin todistamaan olevansa vainottu omassa maassaan. Sotatila tai maan levottomat olosuhteet eivät oikeuta turvapaikkaan.


Valmisteilla olevalla käännytyslailla halutaan tarvittaessa estää maahanpääsy Suomeen ilman oikeutta turvapaikanhakuun. Tällainen laki pitäisi olla aina voimassa. Esimerkiksi EU-maista tulee jatkuvasti turvapaikanhakijoita, jotka eivät kuitenkaan saa turvapaikkaa ilmeisen perusteettoman hakemuksen takia.


Tällaiset voitaisiin kaikki käännyttää heti rajalta. Kuten USA:nkin kansalaiset. Vähän aikaa sitten MTV teki ison numeron amerikkalaisesta transihmisestä, joka haki turvapaikkaa Suomesta, mm. koska Islanti oli evännyt hakemisen saman tien. Tuo trans saa lomailla täällä suomalaisten hölmöjen laskuun ainakin puoli vuotta, vaikka koko hakemus on huijaus.


Meidän ei myöskään tule antaa turvapaikanhakuoikeutta armeijaikäisille, jotka haluavat välttää oman maansa asepalvelun (venäläisten ja ukrainalaisten lisäksi esimerkiksi eritrealaiset). Suomen ei tule antaa esimerkkiä miehillemme, että on jopa fiksua lähteä pois Suomesta, jos Venäjä hyökkää Suomeen. Venäjä on turvallinen maa, joten itärajalta ei tule päästää koskaan turvapaikanhakijaa rajan yli. Kaikki olisi helppoa ja yksinkertaista, jos Suomen naiset ja vihervasemmistolaiset omaisivat edes hitusen talonpoikaisjärkeä ja itsesuojeluvaistoa.


Venäläisille ei pidä antaa oikeutta turvapaikan hakemiseen, koska on riski, että he ovat vihollisagentteja, jotka valmistelevat Suomeen tuhoja tai maamme valloittamista.

 

Kulttuurista omintaa

Suomessa asui viime vuoden lopussa 155.000 vieraskielistä maista, joissa asuvista yli puolet on muslimeja. Heidän määränsä on 10 vuodessa 2,3-kertaistunut. Lisääntynyt muslimien ja afrikkalaisten määrä ei juurikaan näy osana suomalaista kulttuuria eli he eivät ole integroituneet.


Muslimien myötä Suomeen on tullut koraani ja sharialain ohjeistus. Niistä seuraa ramadan, moskeijat ja päivittäinen rukoileminen. Muslimit harjoittavat omaa elämäntapaansa keskenään, eikä se ole innostanut suomalaisia omimaan elämäntavan piirteitä. Eikä mitään jaettavaa olekaan, esimerkiksi musiikkia tai kaunokirjallisuutta.


Muslimimaiden musiikki on pientä, mikä heijastuu myös Suomen muslimeihin. Afrikkalainen musiikki on paikalla kuultuna mukaansatempaavaa, mutta se ei ole Suomessa saanut seuraajia.


Arabit kirjoittivat runoja 800-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Sen jälkeen heidän tuottamansa kirjallisuus ei ole ollut merkityksellistä. Afrikkalaisen kirjallisuuden merkitys Suomessa on marginaalista.


Muslimimaiden ruokaa Suomessa saa ravintoloista. Yleisin Lähi-Idästä peräisin oleva syötävä on kebab, jota turkkilaiset ja irakilaiset tarjoavat etenkin pikaruokapaikoissa. Hulluja Suomessa riittää. Hämeenlinnassa tehtiin viime vuonna kuntalaisaloite, jolla vaadittiin halal-ruokaa varhaiskasvatukseen ja kouluihin. Aloitetta ei hyväksytty. Vielä.

Kaikki ruoka on parasta paikallisessa ympäristössä. Tässä Paulin ateria Addis Ababassa.

Suomessa on toiminut vain muutama afrikkalainen ravintola. Etiopialaisia on ainakin kaksi, African Pots pitää kokkikursseja ja on senegalilainen pikaruokapaikka.

 

Urheilun huiput puuttuvat

Somali Mo Farah voitti Britanniaa edustaessaan samoilla matkoilla neljä olympiavoittoa kuten Lasse Viren aiemmin. Ovatko Suomen tulevat urheilusankarit maahanmuuttajia?


Pariisin olympialaisiin on valittu 21 suomalaista urheilijaa, joista yksi on Turkista 12-vuotiaana tullut purjehtija.


Rooman yleisurheilun EM-kisoihin on valittu 67 suomalaista, joilla yhdelläkään ei ole maahanmuuttajataustaa.


Parhaiten menestynyt yleisurheilija on somali, jonka 5000 metrin ennätys on 13.32,91, jolla pääsee Suomen tilastossa pitkälle kymmenen huonommalle puolelle. 12 suomalaista on juossut alle 13.30. Rooman EM-kisojen tulosraja on 13.20.


Koripallossa on yksi sudanilainen naispalloilija Euroopan huipulla.


Jalkapallossa menestynein pelaaja on sierra leonelainen, joka pelaa Englannin mestaruussarjassa. Hän on ainoa Suomen maajoukkueessa pelaava humanitaarinen maahanmuuttaja. ”Olen kotoisin myös Sierra Leonesta. Olen ylpeä myös siitä. Ja tietenkin olen afrikkalainen. Olen ylpeä siitäkin. Mutta Suomi on se, missä synnyin ja kasvoin.” Menestynein maahanmuuttaja, maalivahti Lukas Hradecký on slovakki.


Jalkapallon Suomen sarjoissa pelaa paljon ulkomaalaisia, joista osa on maahanmuuttajia, osa palkalla pelaavia kiertolaisia. Lapsuuteni suosikki Turun Palloseura TPS on ollut yksi Suomen menestyneimmistä joukkueista 8 Suomen mestaruudella. Nyt seura pelaa Ykkösdivisioonassa. Sen edustusjoukkueen 24 pelaajasta kaksi on kosovolaista, yksi ghanalainen ja yksi nigerialainen.


Jos joskus tulee päivä, että joku arabi kamppailee olympiavoitosta Suomen lipun väreissä, en siitä tule innostumaan kuten Juha Väätäisen voitosta ollessani katsomossa EM-kisoissa 1971. No, ei sellaista päivää tule, sillä ennen sitä Suomi on Euroopan liittovaltion syrjäinen maakuntareservaatti.


 

Kirjoituksen toinen osa "Mitä tuhoa humanitaarinen maahanmuutto on tuonut Suomelle?" julkaistaan lähipäivinä.


Kirjoituksen innoittajana oli blogini: Vessaistunto pöntön kannen päällä***


Tue blogin toimintaa https://www.vahtera.blog/tilaus


Blogisivuston ylläpito maksaa ja lisäksi joudun maksamaan eräistä tietopyynnöistä. Samaan aikaan Suomen asioita sekoittavat henkilöt saavat hulppeita palkkoja ja bonuksia.


Siksi pienikin tuki on paljon, jos useampi taho osallistuu vapaaehtoisen tilausmaksun maksamiseen.


Yritykset saavat vähentää tilausmaksun omassa kirjanpidossaan sekä arvonlisävero (10%)- että tuloverotuksessa, koska sivustolla käsitellään paljon yrittämiseen ja verotukseen liittyviä asioita.

 

Comments


bottom of page