top of page

Vessaistunto pöntön kannen päällä

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniassa opiskelee ammatillisessa koulutuksessa vuosittain noin 10.000 opiskelijaa, joista yli 40 prosenttia on maahanmuuttaneita.” Ovat siis aikuisia, joista suuri osa ei osaa lukea eikä kirjoittaa millään kielellä.


Mitä nämä suvakkinaiset oikein ajattelevat. Kuva osoittaa, että pskat tehdään vessan kannen päällä istuen. Ja miten joku voi tulla Suomeen jostain Afrikasta näkemättä matkalla miten vessaa käytetään. Ja onko todella joku niin tyhmä, että istuu jalat kyykyssä pöntön päällä. Tai että istuu pöntössä väärään suuntaan.


Vessan kuvaohjeesta puuttuu olennainen: on kiellettyä pskoa kannen päällä seisten.

 

YLEn juttu on ymmärtäväinen pskojia kohtaan: ”Omnian toimialarehtori Anna-Maija Iskanius sanoo, että vessan kyltti on yksi esimerkki siitä, miten koulusta tehdään kaikille turvallinen tila.” Nyt on kaikki kunnossa. Enää ei ole kouluampumisia eikä koululaisten pahoinpitelyitä, koska viimeinen puute vessamerkit on korjattu.

 

Omnian yhteydessä toimivan maahanmuuttajien Osaamiskeskuksen tehtävänä on auttaa maahanmuuttaneita työllistymään. Osaamiskeskus on tehnyt paljon kielituettua työllistämistä.” Saavatko työnantajat myös pskallakäyntiavustajan työntekijän mukana?

 

Tämä ei ole etu pelkästään vieraskielisille, vaan siitä hyötyvät myös esimerkiksi nepsy-ihmiset.” Nepsyillä on psykiatrisia vaikeuksia, esimerkiksi ADHD sekä ADD ja Aspergerin oireyhtymä. Psyykkisiä ongelmia on maailmassa ollut iät ja ajat, mutta vasta maahanmuuttajien myötä hekin saavat kuvalliset ohjeet vessassa käyntiin. Varmaan jonain päivänä tunnustetaan, että koko tulijoiden uskonto on mielisairaus.

 

Lukijakommentti: ”Samoja kuvia oli Jyväskylän kansalaisopistossa. Siellä kului tai siis rikkoontui joka viikko kaikki vessankannet. Kysyin miksi? Mamut seisovat kengillään sen päällä ja pskovat seisaaltaan. Sen jälkeen suihkuttavat prseen suihkulla puhtaaksi. Lattialla lojuu ksta, pskaa ja paperia.”

 

Eli on niissä vessamerkeissä sittenkin järkeä. Mutta puuttuu kielletty merkki seisaallaan pskomisesta. Jo itse profeetta pyyhki takapuolensa vedellä tai hiekalla, ja kun hän on tehnyt kaiken oikein, ei muslimi voi käyttää vessapaperia. Siis onko noista vessoista poistettu kannet. Se selittäisi merkit. Ja sen täytyy johtua siitä, että vaikka nuo tulijat voivat raiskata suomalaisen vääräuskoisen naisen, he eivät voi istua vessassa, jos siinä on joku vääräuskoinen on istunut.

 

Ei kyse ole tulijoiden tyhmyydestä, vaan heidän uskonnostaan. Ja koska uskonto ei hyväksy pskomista vessassa, jossa vääräuskoinen on pskonut, ei tätä voida hoitaa millään kotoutumistoimenpiteellä.

 

Onko mitään elämänaluetta Suomessa, jota humanitaarinen maahanmuutto ei ole tuhonnut? (Tätä jäin pohtimaan ja kirjoitin kaksiosaisen blogin asiasta.)

 

Afrikassakin on vessoja, paitsi maaseudulla, joissa maahan potkitaan kuoppa ja tarpeet tehdään sinne. Sitten kuoppa peitetään eläimiltä oppi saaden. Eli jostain Saharan eteläpuolelta voi tulla kävellen vessaa näkemättä Libyaan asti. Sitten pidätetään tarve Välimeren ylityksen aikana, koska kumiveneessä ei ole vessaa. Laitetaanko tulijat Lampedusasta lentokoneeseen ja tuodaan suoraan Suomeen ja silloinkin hätä pidetään sisällä. Ja sitten heti ammatilliseen koulutukseen, jossa tarvitaan vessan pöntöllä istumisohje.

 

Kun somalit tulivat Moskovan junalla Suomeen, heitä asutettiin Saimaan rantahotellissa Mikkelissä. Kukaan ei neuvonut vessassa käymistä ja aamulla kun siivoojat tulivat paikalle, oli saunan oleskelutilan pitkällä penkillä kikkaroita vierekkäin. Hekin olivat eläneet Moskovassa pitkään, mutta eivät oppineet vessan käyttöä.

 

Nämä meille huippuosaajina ja koneinsinööreinä markkinoidut Suomen pelastajat opetetaan pskomaan ja aakkosista opetus alkaen tohtoreiksi. Kuka vielä uskoo, että näitä joku vainoaa Afrikassa ja Aasian muslimivaltioissa?

 

Tämä on sitä rakenteellista rasismia. Afrikkalaisia pidetään niin toisen luokan ihmisinä, että heille pitää piirtää kaikki opetettava.

 

Sosialismi ja islam-uskonto ovat kuin paita ja peppu. Kun Neuvostoliitto oli vielä voimissaan, kiersimme perheemme kanssa koko itäblokin autolla. Vessakulttuuri oli kammottava Unkaria lukuunottamatta. Kaikkein kuvottavinta oli Romaniassa. Siellä julkiset vessat olivat niin sotkuisia, että jouduimme viemään lapset pusikoihin tarpeilleen, koska vessoihin ei voinut jaloilla astua. Silloin käytetty vessapaperi piti laittaa pussiin ja se lisäsi sotkun määrää.

 

Huussien rakentaminen Afrikkaan

Kirjoitin 2010 afrikkalaisista huusseista:

Esimerkki kehitysapukohteesta, johon on käytetty ainakin 800.000 euroa.

 

Tohtori Eero Paloheimo kirjoitti hauskasti ”Minun Afrikkani” kirjassaan ruotsalaisista huussien rakentajista Afrikassa. Monen vuoden projektin tuloksena saadut huussit ovat käyttämättä, koska avain on annettu kylän vanhimmalle, jolta avain olisi haettava huussiin menemiseksi.


Kyläläiset eivät käyttäneet huussejaan, koska avaimen haun takia he eivät ehtisi ajoissa tarpeilleen. Pidin tätä yhtenä hulluimmista kehitysapurahan haaskaustavoista ja ajattelin, että ovatpa ruotsalaiset hulluja.

 

Itsenäisyyspäivän (2010) vastaanoton jälkimainingit osoittivat, että suomalaiset osaavat panna paremmaksi. Ulkoministeriö on kaatanut rahaa käymäläseura Huussin projekteihin suokuokalla.


Lusakaan Sambiaan on annettu kolmessa vuodessa 168.315 euroa, Sambiaan yleisesti kuudessa vuodessa 318.465 euroa, ja Swasimaahan kuudessa vuodessa 294.950 euroa. On huomattava että miljoona euroa jossain Sambiassa tarkoittaa ostovoimaltaan kymmeniä miljoonia euroja. Projektin suomalaiset toteuttajat elävät Afrikassa kuin kuninkaat ja kuningattaret. Huussienkin pitää olla kuin pikkupalatseja, koska yhden rakentamiseen on käytetty keskimäärin 14.000 euroa. Suomalaisten intressissä ei tietenkään ole tehdä itseään tarpeettomiksi, minkä näin yksinkertaisen teknologian yhteydessä luulisi tapahtuvan

ensimmäisen mallihuussin rakentamisen jälkeen.

 

On afrikkalaisten aliarvioimista (siis rasismia) lähteä sinne rakentamaan huusseja. Afrikassa on toki vielä ihmisiä, jotka kaivavat pienen kuopan tarpeilleen ja peittävät sen homman jälkeen. Paljon on Suomen kesämökkien puuceeiden kaltaisia rakennelmia, ja sitten on vesivessoja. Afrikkalaiset pesevät käsiään usein, joskus matkoillani tuntui että aina oltiin pesemässä käsiä.

Afrikkalaiset hoitavat tarpeensa hienotunteisesti, eikä tarpeilla käynnistä tehdä sellaista numeroa kuin Suomessa.

 

Afrikkalainen on myös kekseliäs. He saavat vettä mitä moninaisimmilla keinoilla. Kun tilalle viedään länsimainen teknologia ja porakaivot, tuhotaan luontaiset menetelmät ja luovuus sekä ihmisten itsetunto. Näin me teemme kehitysavun nimissä ihmisistä avuttomia, jotta voimme auttaa isolla rahalla (=elää itse kehitysapuvaroilla) vuosikymmenestä toiseen.

 

Kaikki rahan tuhlaaminen on helppo perustella hienoilla sanoilla. Svasimaan huussien tavoitteena on ”Parantaa sanitaatiohygieniaa, lisätä ja tehostaa kompostointia ja kotiviljelyä, kohentaa ympäristön tilaa sekä parantaa naisten ja nuorten asemaa.” Alkuihminen on lähtenyt Afrikasta. On se kumma, jos tällaista perusasiaa kuten paskalla käymistä siellä ei osattaisi ilman länsimaisen arkkitehdin, hygieniakonsultin, rakennusinsinöörin ja veronmaksajan apua.

 

Lehmänpskasta rakennettu koti

Itse asiassa siellä osataan paremmin kuin meillä. Masaimaassa vierailin kodeissa, jotka oli käsin rakennettu lehmänpaskasta, joka kerättiin huolella talteen. Suomessa tällainen talo olisi Kiasman vetonaula ja miljoonien arvoinen taideteos.

 

Huussirahat ovat esimerkki siitä, kuinka ulkoministeriöllä on liikaa rahaa tuhlattavaksi. Kun järkeviä kohteita ei ole riittävästi, puuhastellaan kaikenlaisten turhien hankkeiden kanssa vuosikausien ajan. Jos rahaa ei poltettaisi, sitä ei seuraavan vuoden talousarvioon saataisi entisessä määrin. Ja kun on helppoa rahaa jaossa, sinne tiensä löytävät kaikenlaiset helpon rahan metsästäjät. Joskus motivaationa voi olla perheen matkustelu Lusakan ja Helsingin väliä

itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin.


Käymäläseura Huussi teki sambialaisille luksusvessoja, joissa taisi hinnasta päätellen olla kullatut pöntöt. Kun suomalainen kehitysaputyöntekijä kavalsi Huussin valtiolta saamat rahat, laitettiin Huussi konkurssiin maaliskuussa tänä vuonna.

 

Commentaires


bottom of page