top of page

Venäjän uhka Suomessa

Venäjä on perinteisesti pitänyt ulkomailla asuvia venäläisiä tai venäjänkielisiä ominaan. Tämä mahdollistaa heidän puolustamisensa toisen maan alueella vaikka aseilla. Tämä perinne näkyy myös Ukrainan valloitusretkellä.


En ymmärrä poliittisia manöövereitä, mutta laskea osaan. Siksi laskin, voisiko Suomi olla Venäjälle samanlainen venäläisten puolustamisen kohde kuin muutkin Venäjän naapurimaat.


Suomi on venäläistynyt nopeasti. Vuonna 1990 viimeisenä Neuvostoliiton vuotena Suomessa asuin 3884 venäjänkielistä. Vuoden 2020 lopussa 84.190. Venäjänkielisten mukana on tullut tsetseenin, kazakin, kirgisian, tadzikin ja vastaavien Venäjän alueen kielisiä noin 2000. Ovatko tulleet Venäjältä vai maan muslimirajamaista, sitä tilasto ei kerro.

Inkeriläisten vyöry Suomeen alkoi presidentti Koiviston tuhoisasta mielipiteestä johtuen vuonna 1990. Inkeriläisten mukana tuli paljon aitovenäläisiä väärennetyillä papereilla. Kuinka suuri osa tuosta väestöstä on kirjattu suomenkielisiksi, sitäkään ei saa selville. Inkeriläisinä tuli noin 30.000 maahanmuuttajaa. Heidän tulonsa ei mitenkään erotu oheisen kuvan kaaviosta venäjänkielisten määrän lisääntymisestä Suomessa. Koska inkeriläisten tulo oli suurelta osin huijausta, on mahdollista että tulleet venäläiset merkitsivät äidinkielekseen suomen.

Suomalaiset ajattelevat vain tätä päivää, eivätkä pysty näkemään 10-20 vuotta eteenpäin. Jos venäläisten muutto jatkuu samanlaisena prosentuaalisena kehityksenä kuin se on ollut 1990-2020, tulee vuonna 2035 olemaan Suomessa jo 400.000 venäjänkielistä.


Karmeinta on ajatella, että Venäjä vyöryttää musliminsa Suomeen muka turvapaikanhakijoina. Venäjällä on muslimeja noin 15-20 miljoonaa. Joka kymmenennen tulo Suomeen tuhoaisi Suomen täydellisesti. Ei tarvita tankkeja eikä ohjuksia. Paitsi kun halutaan turvata venäläisten elämä Suomessa. Silloin pelkästään tankkien tuominen rajalle tietää Suomen tuhoutumista muutamassa päivässä vaatimusten alla.

Eivät venäläiset Suomeen töihin tule (juurikaan)

Kun Neuvostoliitto hajosi, kuvittelin yhdeksi syyksi sen, että näin Venäjä pääsi kätevästi eroon muslimivaltioistaan Aasiassa. Niiden suuren väestönkasvun takia olisi Venäjä tarvinnut muutakin kuin vankileirien saariston vallan pitääkseen venäläisten hallussa.


NATO ei Suomea pelasta. Niin Ukrainan kuin Georgian venäläisongelmat alkoivat siitä kun maat alkoivat hakeutua NATOon ja EU:n jäseniksi. Kuka uskoo, että Venäjä katsoisi kaukaa etäältä Suomen hakumenettelyä NATOn jäseneksi.


Leväperäisen maahanmuuttopolitiikan uhka Suomessa


Päättäjämme ovat tehneet karmeita virheitä. Ottakaamme esimerkiksi vaikka maamiinojen tuhoaminen, josta maanpetossyytteet voisi lukea presidentti Haloselle ja hänen aateveljelleen kansanedustaja ja ex-ministeri Tuomiojalle.

Venäläisten maakaupat 2015 (kartta Iltalehti)

Ja olemme täysin leväperäisesti antaneet venäläisten ostaa maa- ja vesialueita eri puolilta Suomea. Niin Turun maan saaristoalueelta kuin itärajalta kuin muualtakin.


Olemme antaneet kaksoiskansalaisuuden 35.000:lle venäläiselle (2020 tieto). Putin jopa kiihdytti kaksoiskansalaisuuden saamista omalla puolellaan muutama vuosi sitten.


Joka vuosi Suomeen tulee parisataa turvapaikan hakijaa Venäjältä. Kuka milläkin verukkeella.


Kansalaisuuden olemme antaneet joka vuosi parille tuhannelle venäläiselle.


Joka vuosi Suomesta hakee ja saa oleskeluluvan 10-12.000 venäläistä. Oleskeluluvan jatkolupia annetaan vuosittain 3000-4000. Nettolisäys on noin 8000 vuosittain.


Suomalaiset kuvittelevat, että kun he ovat leväperäisiä suhteessa venäläisiin, on Venäjän karhu kiltti Suomen leijonalle muuallakin kuin jääkiekossa.


Onko Venäjä vain varas?

Neuvostoliitto varasti Petsamon rikkaudet ja Karjalan tehtaat, metsät ja vesivoiman. Läskelän voimalaitos (Paulin nostalgiamatkalta 2016)

Neuvostoliitto vei Suomesta 43.000 km2. Petsamon alueella on valtavat luonnonvarat. Karjalassa oli paljon tehtaita, sähkölaitoksia ja vesivoimaa sekä metsää.


Donetskin alue Ukrainassa on 8900 km2, asukkaita 2,3 miljoonaa ja valtaosa venäjänkielisiä. Siellä on valtavat luonnonvarat. (Kuin Petsamo)


Luhanskin alue on 27.000 km2, asukkaita 2,1 miljoonaa. Enemmistön äidinkieli venäjä. Alueella on paljon teollisuutta. (Kuin Karjala)


Afganistanissa on valtavat luonnonvarat. Niiden varastaminen 1979-89 ei onnistunut, koska afgaanit pistivät hanttiin.


Venäläiset ihmisinä kivoja, venäläisyys vallanpidossa on karmeaa


Omakohtaisesti olen ollut Venäjällä paljon jo Neuvostoliiton aikana. Perestroikan aikana olin siellä usein yhteisyritysten perustamiseksi. Ennen Perestroikaa tutuksi tuli miehitetty Eesti ja tietenkin Leningrad. Moskovassa olin usein paikallisten kotona, mm. karhunlihaa syömässä erään professorin kotona.


Ravintolayleisö huusi, Pauli sinähän tanssit kuin nuori kasakka.


Tällä vuosisadalla olen tehnyt automatkoja Karjalassa Petroskoihin asti, Pietarin jalkapallon MM-kisoihin sekä autolla Valko-Venäjälle ja Kaliningradiin. Kaikilla automatkoilla mukana on ollut venäjän kieltä hyvin osaavia ystäviä, mikä on antanut aivan uuden perspektiivin venäläisyyteen.


Äijämatka Karjalassa 2010


Siksi olin jo hyväksynyt isäni nuoruuden tuhoamisen sodan takia. Kävin hänen jalanjäljissään Syvärillä asti. Mielestäni venäläiset ovat olleet ihmisinä aivan ihania ja heidän kanssaan on ollut ilo viettää aikaa niin työn kuin juhlinnan merkeissä.


Valta tuhoaa ihmiset

Putin avannossa. Kuva: Kremlin Pool

Vladimir Putin tuli valtaan vuonna 2000. Hän on ollut maan ylin päättäjä jo 22 vuoden ajan. Kahdeksan vuotta (4+4) vallassa on ehdoton maksimi minkä tahansa maan päättäjälle on hän sitten presidentti, kuningas, keisari, tsaari tai diktaattori. Sen jälkeen ihminen sokeutuu, eikä enää erota omia rahoja valtion rahoista eikä sitä, mikä on oman maan asukkaiden ja itsenäisten naapurivaltioiden oikeus elää.


Vaikka meille kuinka lohdutellaan sillä, että Ukrainan kriisi ei koske Suomea, ei poliitikkojemme puheisiin tälläkään kertaa kannata luottaa. Vähintään se tietää turvapaikanhakijoiden määrän lisääntymistä, mutta Venäjän rajan vetäminen Pohjanlahdelle asti on täysin mahdollinen skenaario.


Mitä pitäisi tehdä?


Minun on turha sanoa mitään siitä, mitä pitäisi tehdä, koska Sanna Marin ei kuitenkaan boomereita kuuntele. Sanon kuitenkin, että kaksoiskansalaisuus-järjestelmä pitäisi purkaa, venäläisten maanosto-oikeudet Suomesta lopettaa ja maahanmuuttoa Venäjältä tulee merkittävästi rajoittaa. Ja tietenkin tarvitaan laki, joka mahdollistaa jokaisen turvapaikan hakijan käännyttämisen heti ilman että pääsevät Suomessa raja-asemaa pitemmälle. Tarvittaessa asevoimin.


Lisäys klo 15.30: Venäjä mahdollisuus vai uhka

Olen pitänyt Venäjää suurena mahdollisuutena Suomelle. Se on sitä edelleen. Mutta se on myös uhka, minkä historia on osoittanut suomalaisille. Siksi tarvitsemme hyvät suhteet Venäjään, mutta samalla meidän tulee olla varovaisia kaikelle, mikä on heidän suhteensa mahdollista. Esimerkiksi Fortumin investoinnit Venäjälle olivat valtavan suuri riski ja riskit niistä ovat edelleen kasvaneet. Fortumin riskit olisi voinut ehkäistä vain olemalla menemättä sinne. Monet suomalaiset yritykset ovat tulleet häntä koipien välissä takaisin Venäjältä ja niiden tappiot ovat olleet yhteensä noin kaksi miljardia euroa.

bottom of page