top of page

Sosialismi vyöryää kaikkialle Suomessa

Kirjastot olivat Suomelle tärkeä lukutaidon lähde. Kirjastolaitos alkoi Suomessa 1794. Minäkin luin 1950-luvulla Hiiden kansakoulun kirjastosta satoja kirjoja alle 10-vuotiaana. Mieleenpainuvin kirja oli Monte Criston kreivi.


Vasemmisto oivalsi muutama vuosikymmen sitten, että kirjastolaitos on loistava väline sosialismin levittämiseen. Kun jollain kylässä oli oma akkuporakone, piti yhdenvertaisuuden takia kaikilla kansalaisilla ja myös ulkomaalaisilla olla mahdollisuus akkuporakoneen käyttöön.


Nyt kirjasto on kuin ilmainen sekatavarakauppa ja kirpputori. Pääkaupunkiseudun kirjastoista voidaan lainata kassi, roskapihdit, peliohjain, kävelysauvat, kuulokkeet, liukuri, luistimet, puhelinlaturi, mölkky, koripallo, pulkka, lumikengät, ukulele, muistitikku, tennispallot, ompelutarvikeboxi, monot, askelmittari jne jne. Lainausaika on lyhimmillään vuorokausi, mutta voi se olla viikkoa pitempikin.


Ymmärtäisin akkuporakoneen, jos perhe tarvitsee kerran 10 vuodessa reikiä seinään. Mutta miten voi vuokrata muistitikun. Jos ei sellaista itsellä ole, mihin sitä tarvitsee. Kun tikku pitää palauttaa kirjastoon ja tyhjentää tikun tiedot, mitäs sitten tehtäisiin? Opettaako yliopisto kirjastotyöntekijät idiooteiksi.


Ilmaiset kirjastot kilpailevat konevuokraamojen kanssa. Esimerkiksi akkuporakoneen päivävuokra on 5 euroa.

Kirjastojen lukumäärä on 863. (Tämä vastaus tarkoittaa kunnan- tai kaupunginkirjaston osastoja tai yksiköitä. Esim. Jyväskylässä niitä on 17 ja ne kuuluvat samaan kaupunginkirjastoon.) Pääkirjastoja Suomessa on 319.

Jos jokaisessa kirjastossa on 4 jalkapalloa lainattavaksi ja yksi pallo maksaa 25 euroa, pelkästään jalkapalloihin menee rahaa lähes 100.000 euroa.


Kirjastosta voi lainata myös videoita, elokuvia ja musiikkia. Miksi? Yle Areena-sosialismista voi katsella ja kuunnella kaikenlaista krääsää ja Netflixistä lisää. Minulla on kaikki Beatles-LP-levyt, mutta silti kuuntelen Beatlesit ilmaiseksi YouTubesta. Koska se on kätevämpää. Saakohan Ristiinan kirjastosta levysoittimen lainaksi.

Kirjastojen suosio laskee

Ihmisistä tulee avuttomia ja saamattomia kun kaikki on ilmaista. Se onkin sosialismin tarkoitus, koska sen jälkeen kansaa on helppo hallita.


Kun lapsena tehtiin papupyssyjä, vuoltiin pyssy ensin sahalla ja puukolla pyssyn muotoon. Reikä pyssyyn tehtiin äidin hiilihangolla kodin hellan pesässä kuumentaen. Lapsista tulee onnettomia nyhveröitä nyky-yhteiskunnan äärimmäisyyksiin vietyjen palvelujen takia.


Yhteiskunta on tullut hulluksi. Ei tarvitse kuin katsella ympärilleen niin huomaa kaikkialla järjettömyyttä. Kirjastososialismin hoksasin kun FB-kaverit kertoivat hakeneensa kirjastosta uutta luettavaa.


Kirjojen lainausmäärät laskevat, koska kirjatkin nykyään kuunnellaan, mikä heikentää ihmisten luovuuden kehittymistä. Lukeminen muutoinkin vähenee vuosi vuodelta, eivätkä monet osaa enää edes lukea kännykän ruutua pitempiä tekstejä.

Hyvästi hyvinvointivaltio

"Lukemisen suosio on laskenut viime vuosina etenkin nuorten keskuudessa. Nuorten aktiivilukijoiden määrä on vähentynyt 15 vuodessa reilusta 22 %:sta kuuteen prosenttiin. Tuoreimmassa PISA-arvioinnissa Suomi kuului kolmen maan joukkoon, jossa kiinnostus lukemiseen oli vähentynyt eniten." (Kesäkuu 2021)


Kirjasto aivopesupaikkana

Kirjastoista myös on tullut sateenkaari ja LGBT- agendan levittämispesäkkeitä. Kirjastot harjoittavat jo vuosia lasten aivopesua. Esim. lapsille on Satusiipi, joka on tarkoitettu satu- ja musiikki esityksiä varten, mutta koko sali on täynnä sateenkaari rekvisiittaa ym... Siellä myös pidetään alaikäisille sateenkaari-tunteja. (Sssmani FB-kommentti)

Ohessa muutamia kuvia Satusiipi-huoneesta.


Kirjastot mölypaikkoina

Kirjastot olivat aiemmin hiljaisia, joten niissä pystyi rauhassa lukemaan kirjoja. Olisi voinut kuulla nuppineulan putoamisen lattialle.

Kommentti: "Keskittyminen kirjastoissa voi näet nykyisin olla vaikeaa tai jopa mahdotonta kaikkialla raikaavan äblädiwäblän eli "uussuomalaisen" nuorison äänekkään "keskustelun" takia...

En tiedä onko tilanne vielä "päällä", mutta ainakin aiemmin Espoon kirjastoissa jaettiin muille kirjaston käyttäjille ilmaiseksi korvatulppia.."


Maahanmuutto on tuhonnut Suomen kauttaaltaan, mutta pahin on vielä edessä.

Comments


bottom of page