top of page

Mitä WebArchive ei kerro vuodesta 2008


Kaikki Iltalehden poistamat kirjoitukseni eivät löydy Webin arkistoista. Etsiminen on hidasta.

Nimimerkki riikan kirjoitukset vuonna 2008 on löydetty historian syövereistä. En nyt sano niistä sen kummempaa. Kirjoitin sinne Vieraskirjaan minäkin, mutta en nimimerkillä pauli. Kansakoulu näköjään toi paremman sivistyksen kuin yliopiston turhien maistereiden tutkinnot, koska kirjoitukseni voitaisiin tänään julkistaa sellaisenaan eikä niistä mitään mekkalaa saisi aikaan. Valtio-, yhteiskunta- ja hallintotieteiden maistereita, joiden koulutuksesta ei ole juurikaan hyötyä yhteiskunnalle oli Marinin hallituksessa yli puolet, 10, Orpon 7 ensimmäisen ministerivaihdoksen jälkeen.


Vanha kansa sanoi osuvasti: sivistystä ei opi kirjoista, koska se tulee sydämestä.


Rasismia vai maahanmuuttokriittisyyttä

Mitä on rasismi? Ihminen luonnostaan vierastaa ja varoo kaikkea tuntematonta – ainakin vieraissa paikoissa ja yön pimeydessä. Niin myös eläimet linnut ja kalat mukaan lukien; myös hyönteiset ja vastaavat.


Afrikassa kulkiessani olen yrittänyt välttää kulkemista ulkona pimeän aikaan. Juna- ja bussiasemilla pidän erityistä huolta rahoista ja matkarepustani. Harlemilaiseen ravintolaan menin seurueessa vartioidussa bussissa. Syynä ei ole rasismi, vaan tietämys siitä kuinka paljon ulkomaalaisia ryöstetään tällaisissa tilanteissa. Parempi virsta väärää kuin vaaksa vaaraa.

Tässä matkojeni "rasistisin" kirjoitus. Se on kirjoitettu Ghanan Accrassa tapahtumapäivänä tunti hotelliin menemisen jälkeen. Pelko välittyy tekstistä, minkä vuoksi sanat ovat vahvoja.

Ei nimimerkki riikkaa voi rasismista, saatikka natsismista syyttää. Miksi n-sanan käyttö on Suomessa kiellettyä, mutta n-henkilön tekemä raiskaus, joukkoraiskaus, väkivalta suomalaisia ja omaa vaimoaan kohtaan, valehtelu ja sosiaalitukihuijaus on ok, joista jopa syyllistetään kantaväestöä. Tehdä saa vaikka mitä pahaa suomalaisia kohtaan, mutta suomalaisen on oltava hiljaa ja käännettävä toinenkin poski. Koska asian esiin ottaminen on rasismia.


Ihminen tulee arvioida viime vuosien ja tämän hetkisten tekemisten ja sanomisten mukaan. Ei vuosikymmenien takaisista tilanteesta irrotettujen lauseiden eikä nuoruuden natsileikkien perusteella.


Rikoksen vanhentumisaika on sitä pidempi, mitä vakavammasta rikoksesta on kyse. Esimerkiksi törkeä pahoinpitely vanhenee 20 vuodessa. Sellaiset rikokset, joissa rangaistus voi olla elinkautinen vankeustuomio, eivät vanhene koskaan. Virallisesta totuudesta poikkeava mielipide ei vanhene koskaan eli se rinnastetaan murhaan.


Löytyykö YLE ja HS WebArchivesta

Jos WebArchivesta haettaisiin YLEn ja HS:n uutiset vuodelta 2008, ei niistä löytyisi raiskaajien nimiä eikä edes viittausta taustoihin, ei edes uutisia tapahtumista, ei syväanalyysejä maahanmuuton aiheuttamista ongelmista eikä maahanmuuton kustannuksista. Ei maahanmuuttajien suurtyöttömyydestä eikä kotouttamisen epäonnistumisesta. Kunniaväkivallasta ja maahanmuuttajanaisten huonosta asemasta ei uutisoitu, eikä uskonnon luomasta eriarvoisuudesta.


Kukaan ei pohtinut, miksi Afrikan sarvesta tulleet saivat kaikki jäädä ja miksi he saivat tuoda perheenyhdistämisen kautta jopa 40 hengen perheitä. Ei silloin kirjoitettu siitäkään kuinka suuri osa oli luku- ja kirjoitustaidottomia ja sen myötä kieli- ja ammattitaidottomia.


Some tiesi jo 2008 asioiden todellisuuden, jota luotettava media ei kertonut. Mitään muuta kanavaa tuoda raadollinen totuus esille ei ollut. Se turhautti asioista eniten tietävät. Jotkut eivät osanneet esittää kritiikkiä sivistyneesti, jotkut sivistyneet käyttivät sanoja, jotka edes silloin eivät olleet sopivia. Sillä jos aidosti haluaa muutosta, ei räksyttämällä saa mitään aikaan. Halla-ahon kirjoitukset olivat usein rankkoja, mutta ne perustuivat faktoihin ja ne oli kirjoitettu hyvin – siksi Scriptalla oli niin paljon lukijoita.


Vuodet kyllä opettivat minuakin. Faktat kiinnostavat vain pientä marginaalia ihmisistä. Jotkut sentään vilkaisevat ja toteavat mitään perustelematta: väärin laskettu. Oman maailmankatsomuksen vastaiset tiedot kielletään ja totuuden esittäjä kivitetään. Sellaisessa pimeydessä elämä on helppoa.


Uutisia siitä kuinka monta kertaa (jopa 8) turvapaikkaa on Suomesta valituskierroksineen haettu ei ollut vielä 10 vuotta myöhemminkään. Kun sain asian sisäpiirin kautta selville, kaikki tuntui aivan uskomattomalta. Pakko oli varmistusten jälkeen uskoa, että tässä on vaiettu iso ongelma. Eikä sitä ole vieläkään korjattu. Kirjoitin myös uussuomalaisista asuntomarkkinoista, joissa asumistuella maksettuja vuokra-asuntoja vuokrataan pimeästi eteenpäin ulkomaalaisille. Siitä ei ole vieläkään valtamedia kirjoittanut.


Sen sijaan WebArchive kertoisi nyyhkytarinoita henkilöistä, joilta turvapaikka on muka väärin perustein evätty. Arkisto kertoisi kultamunista, koneinsinööreistä ja muista korkeasti koulutetuista. Löytyisi uutisia siitä kuinka tulijat maksavat suomalaisten eläkkeet ja hoitavat vanhukset laitoksissa.


Anteeksi – mitä ja keneltä

Itse kukin meistä tulee sanoneeksi ääneen asioita, mitkä kaduttavat – ainakin huomiseen asti. Kyse ainakin omasta mielestä on ollut totuuden sanomisesta tilanteessa, josta siitä ei ole mitään hyötyä, mutta joka on pahoittanut kuulijan mielen.


Keneltä riikka pyytäisi anteeksi. Seurasin säännöllisesti Vieraskirjan keskusteluja, mutta tuo nimimerkki ei ole jäänyt mieleen. Useimmiten somen kommenteilla on lukijoita paljon vähemmän kuin huoltoaseman vessan seinäkirjoituksilla. Vieraskirjaa eivät lukeneet ulkomaalaiset lainkaan, koska kielimuuri. Eivätkä sitä lukeneet hyvät ihmiset kuin poikkeustapauksissa. Samansuuntaisesti ajattelevilta maahanmuuttokriittisiltä ei voi pyytää anteeksi.

15 vuotta myöhemmin tehtävä anteeksipyyntö tahoilta, jotka eivät silloin olleet mitenkään osallisia asiassa, on poliittista teatteria. Kuka voisi antaa anteeksi? Ainakaan Jodelissa meteliä pitävät eivät ikinä anna anteeksi mitään. Väärän mielipiteen ääneen sanomista ei saa koskaan anteeksi,vaikka kuinka anelisi armonantoa ja eläisi hyvien ihmisten mieliksi kuin k-si sukassa. Sen sijaan taposta tuomittu saa anteeksi ja tuomion kärsittyään yhteiskunta tekee rahallisesti kaikkensa, että hänen pahat tekonsa unohdetaan. Jos pahantekijä pysyy kaidalla tiellä, media ei koskaan nimellä muistuta, että tappaja se oli 15 vuotta sitten.


Onko maahanmuutto ja maahanmuuttokriittisyys aivan eri asioita

Nollatoleranssi on ok sen jälkeen kun rasismi on määritelty. Samanlainen nollatoleranssi myös rikoslain määrittelemiin rikoksiin. Sen jälkeen elämme paratiisissa.


Presidentti Niinistö sanoi, että rasismi ja mahdolliset maahanmuutosta aiheutuvat ongelmat ovat täysin eri asioita. Hän on väärässä. Rasismiksi väitetty maahanmuuttokriittisyys johtuu juuri maahanmuutosta. Vääriä ajatuksia ei ole esitetty chileläisistä, ei vietnamilaisista venepakolaisista eikä Ukrainan sotaa pakenevista. Koska he eivät ole olleet sosiaaliturva-maahanmuuttajia eivätkä ole tuoneet mukanaan väkivaltaa suomalaisia kohtaan.


Lisäys 12.7.23 klo 17:14

//Ranskassa lähinnä maahanmuuttajanuorten mellakointi aiheutti miljardivahingot. On oletettavaa, etteivät mellakoitsijat edes tienneet minkä vuoksi he hajoittivat ja polttivat paikkoja ja autoja. Mentiin joukon jatkoksi tekemään tuhoja. Aivan samoin kuin Yhdysvalloissa BLM-mellakoinnissa.


Kun katsoo ihmisten kommentteja nimimerkki riikan kirjoituksista näkee saman sokeuden. Huudetaan ja mekastetaan tietämättä edes mistä on kyse. Saatikka, että selvitettäisiin mikä on totuus. Surullista on, että valtamedia on lähtenyt vauhdittamaan tätä arvotonta näytelmää hakemalla kaikki lausuntoautomaatit Itä-Suomen yliopiston Tolvasta myöten höpöttämään omiaan. Helsingin Sanomien nykyinen linja häpäisee lehden yli 130 vuotisen historian Suomen tärkeimpänä mediana. HS:n tapa uutisoinnissa on valikoida kokonaisuudesta osia, jotka vahvistavat toimittajien omaa agendaa. Häpeällistä.


Kun katsoo kuvia Tampereen mielenosoituksista ja TikTokin videoita syyskuun mielenosoitukseen valmistautumisesta tulee mieleen, ettei kyse ole perussuomalaisista eikä heidän puheenjohtajastaan. Kyse lienee siitä, että laiskat vätykset ovat peloissaan siitä, että sosiaaliturvan leikkaukset pakottaisivat heidät töihin. Se miten Suomen käy laman kourissa, ei suunsoittajia kiinnosta pätkän vertaa.


Some on tulvillaan vihapuhetta perussuomalaisia vastaan. On vaikeaa uskoa, että neljä viidesosaa kansasta vihaisi niin rankasti yhtä viidesosaa mielipiteittensä takia. Jos nämä suunsoittajat ovat tosissaan, ollaan kohta kuin Jugoslaviassa sen hajotessa.


Vasemmiston (sosialismia kannattavien) arvomaailmassa on jotain pahasti vinksallaan. Se hyväksyi Tarja Halosen läheiset yhteydet kommunistivaltio DDR:n kanssa jopa niin pitkälle, että hänet valittiin kaksi kertaa presidentiksi. Nykyinen somemellakointi ja median valikoiva uutisointi on jatkumoa Halosen aikakauden yhteiskuntavääristymille.//***

Ikävät puheet syntyvät vastauksina öykkäröintiin. Kumpi tässä tilanteessa on se vihapuhuja:


Kuulovammaisten lasten vanhemmat olivat yhteisellä matkalla 1983 Tallinnassa tutustumassa kuurojen kouluun ja päiväkotiin. Laivamatkan jälkeen ennen illallista kokoonnuimme porukalla yhteen huoneeseen juttelemaan ja ottamaan lasilliset viiniä. Meitä oli noin 20. Ryhmään kuulunut akateeminen rouva esitti meille ylpeänä miehensä: ”Hei, tässä on mieheni MTV:n tärkeä johtaja. Nyt voitte esittää ohjelmatoivomuksia suoraan MTV:n ylimmälle johdolle.” Sanoin siihen spontaanisti: ”Joo, lauantai-iltaisin maikkarilta tulee parhaaseen katseluaikaan ohjelma Kestääkö kantti. Voisiko sen lopettaa.” Huoneeseen laskeutui jäätävä hiljaisuus ja minua katsottiin pahalla silmällä. Anteeksi en pyytänyt ja sain kuulla olevani ilkeä ihminen kuukausia matkan jälkeen. Sain vihamiehiä ja parhaan miespuolisen ikuisen ystävän koskaan. Myös hän koki tuon mahtailun johtajamiehestä sopimattomana öykkäröintinä. Koska kuurous on elämän sattuma, joka ei katso ovatko vanhemmat duunareita tai vuorineuvoksia. Enemmistö ei tosiaankaan ole aina oikeassa.

Comments


bottom of page