top of page

Huoli henkilötunnusten loppumisesta

On hallituksella suunnitelmat. Mutta miksi pitää harhauttaa?


Vuonna 2021 syntyi 49.583 lasta. Jos joka päivä syntyisi keskimäärin sama määrä poikia ja tyttöjä, menisi nykyisiin henkilötunnuksiin 136 numeroa 999 mahdollisesta. Jos juhannuksen jälkeen 9 kk kuluttua syntyisi tuplamäärä lapsia, silloin käytettäisiin 272 numeroa. Suurten ikäluokkien lapsimäärät olivat suurimmillaan 108.000 vuodessa ja numerot riittivät.

Tietoviikko 8.7.22

Jos pelätään numeroiden loppuvan kesken, varaudutaan siihen, että yhdelle syntymävuodelle tulisi 265.000 tulijaa ja numerot riittäisivät juhannuksen aiheuttamalle huippupäivällekin.


Kun tulijat ovat enimmäkseen 15-40 vuotiaita, varaudutaan siihen, että Suomeen tulee 6,6 miljoonaa maahanmuuttajaa muutamassa vuodessa. Sen takia perustellaan uutta menetelmää maahanmuutolla. Toinen hyvä syy tietenkin on 3.-25. sukupuolen rekisteröinti merkitsemättä heitä mieheksi eikä naiseksi. Eikä tunnusta tarvitse vaihtaa jatkuvasti kun sukupuolen voi vaihtaa ees-taas.


Numerot voivat loppua, jos jatketaan tammikuun 1. päivän merkitsemistä syntymäajaksi aina kun ei tiedetä tulijasta mitään. Tuo ongelma ratkeaa sillä, että arvotaan syntymäaika – väärin se on kuitenkin. Ja toki voi tulla ongelmia, jos 75 % 6,6 miljoonasta tulijasta on miehiä ja kaikki esiintyvät 17-vuotiaina. Toki paras ratkaisu olisi estää tulijoiden pääsy Suomeen. Riittäisi rahat ja tunnukset.


Tällaisen vyöryn jälkeen voi miettiä, kumpi tuhoutuu ensin: Suomalainen yhteiskunta vai henkilötunnusjärjestelmä.


**Kustannusten hallinnan kannalta tärkeintä on, ettei nykyisiä jo annettuja henkilötunnuksia muuteta. Nehän on merkitty miljooniin asiakirjoihin, joista lukuisat eivät ole konekielisessä muodossa.

Comments


bottom of page