top of page

Afrikan vilja-aitta ja lehtineekerit

Päivitetty: 15. elok. 2023

Suomen pisin joki Kemijoki on 550 km pitkä. Afrikassa on 47 Kemijokea pitempää jokea. Niiden yhteispituus on 68.202 km.


Maapallolla Eurooppa, Aasia, Oseania ja Amerikat ovat viljantuotannossa omavaraisia, Afrikka ei ole. Esimerkiksi Venäjältä ja Ukrainasta viedään viljaa Afrikkaan. Amerikan ylituotanto viedään maailmanmarkkinahintaan kehitysapurahoilla Afrikkaan.


Suomi on pieni arktinen valtio, jossa viljantuotanto hehtaaria kohden on 2777 kg hehtaarilta. Irlannissa ja Afrikan Mauritiuksella sato on kolminkertainen.


Suuria tuottajamaita Afrikassa ovat Egypti (7133 kg) ja Etelä-Afrikka (5125). Suomen kanssa samalla tasolla on Etiopia (2768). Ero tulee siitä, että Suomessa asukkaita on 5,5 ja Etiopiassa 120 miljoonaa. Suomen maapinta-ala on 303.912 km2, Etiopian yli 3 kertaa suurempi noin miljoona km2.


Yhdysvalloissa maapinta-ala on 9 miljoonaa km2 ja siellä satoisuus maailman huippua, 8268 kg/ha. Sen takia siellä on ylituotantoa, joka tarvitsee vientikanavat.


Kiinan satoisuus on 6321 kg, maapinta-ala 9,6 milj km2 ja asukkaita 1,4 miljardia, Intian 3479 kg, 3 milj km2 ja 1,4 mrd. Aasian maat ovat suunnilleen omavaraisia.


Entä jos Afrikka olisi maapallon vilja-aitta?

Afrikka voisi olla koko maailman vilja-aitta, koska siellä on mitä parhaat edellytykset siihen: halpaa työvoimaa, viljavaa maata, lämmintä ympäri vuoden. Satoja voitaisiin saada useampia vuodessa.


Paikka paikoin Afrikassa on veden puute ja siitä aiheutuva kuivuus. Tämä este olisi helposti poistettavissa siirtämällä vettä putkistoa pitkin viljelysmaille. Jokivettä on niin paljon, ettei suolan poistoa merivedestä tarvita. Putkistojen rakentaminen olisi mitätön osa annetusta kehitysavusta. Saharaa ei lasketa.


Oheisessa kartassa on Afrikan suurimpia jokia. Pienkuvassa on kartta maista, joihin Kemijokea pitempien jokien valuma-alueet ulottuvat.


Afrikan omavaraisuus ja viljanvienti tuhoaisi isojen viljamaiden ylijäämäviljan rahakkaan viennin. Sen takia Afrikan maatalouteen ei haluta investoida ja tarvittavien lainojen antaminen estetään.


Schneiderin mukaan kehitysmaiden maatalouteen panostaminen on jäänyt säästö­liekille osin siksi, että nykytila hyödyttää rikkaita maita. Euroopan maat haluavat viedä voimakkaasti tuettuja maataloustuotteitaan maailmalle. Halpatuotanto taas hankaloittaa sitä, että globaalissa etelässä investoitaisiin maatalouteen.

Esimakua Afrikan mahdollisuuksista on saatu Kenian reilun kaupan ruusuista. Kenian ruusutuotanto on mm. tuhonnut Suomen ennen niin tuottavan ruusuviljelyn. Monet suomalaiset ruusuviljelijät ovat lopettaneet tai tehneet konkurssin, koska ne eivät ole pärjänneet hinnoilla Keniasta tuotavien ruusujen kilpailussa.


Somaliasta voisi tulla Afrikan rikkaimpia maita. Se edellyttäisi muissa maissa asuvien somalien kotiinpaluuta ja itsensä niskasta kiinni ottamista. Somalian kautta kulkevat Shebele (1820 km) ja Jubba (1660 km) joet. Somalian nykyinen viljasato on vain 503 kg hehtaarilta.

Pauli Burundissa Tanganyika-järven rannalla, taustalla Kongo
Pauli Burundissa Tanganyika-järven rannalla, taustalla Kongo

Somalian itärannikolla, merenpohjan alla, on huomattava määrä öljyä. Arviot öljyn määrästä vaihtelevat eri lähteiden välillä, mutta puhutaan useista kymmenistä miljardeista barreleista. Tälläisen mittavan öljymäärän hyödyntäminen tekisi maasta yhden maailman 20 suurimmasta öljyntuottajasta.”


Somalit ovat saaneet länsimaissa opetusta ja monet heistä olivat valmiita koneinsinöörejä. Nyt jos koskaan Somalia tarvitsee omat osaajansa rakentamaan Somalia Afrikan huippuvaltioksi. Koska heillä ei ole öljynjalostuksen ammattilaisia, heidän tulee olla tarkkoja siitä, etteivät kansainväliset öljy-yhtiöt huijaa heitä. Tarkkuus vaatii myös oman maan johdon korruption estämisen.


Somalit ovat valinnan edessä. Otetaanko vastuu omasta elämästä vai jatketaanko toisten almuilla ja siivellä elämistä? Kävisikö niin, että suomalaiset muuttaisivat Somaliaan. Oltaisiinko meille yhtä vieraanvaraisia kuin me olemme heille olleet.


Somalian bkt/asukas on 462 USD, rajanaapuri Kenian USD 2099. Lukuja ei oikein voi verrata Euroopan maihin, mutta noiden kahden maan keskinäisen suhteen se kertoo selkeästi.


En ole viljelyksen enkä kukkaviljelyn tuntija. Maalaiskylän poika olen edelleen. Nuorena tein paljon maatalouskirjanpitoja. Olen keskustellut kirjoituksen käsittelemistä asioista alan kokeneen ammattilaisen kanssa.


Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

IlkkaPohjalainen-lehti halusi jatkaa rasismiuutisointia viikonloppuna 32. Vaikka kaikki oli jo sanottu moneen kertaan, lehti keksi kuin keksikin paikallisen näkökulman. Se selasi kolmen paikallispoliitikon some-päivitykset Facebookissa usean kuukauden ajalta. Kun paikallispoliitikoilla ei ollut oikein mitään omaa sanottavaa, he olivat jakaneet muiden tekemiä postauksia. Näin minäkin jouduin mukaan.


Kokoomuksen paikallispoliitikko oli jakanut kaksi Facebook-päivitystäni kesäkuussa (12.6. ja 7.6.) Toinen käsitteli väestöräjähdystä ja toinen sitä kuinka kaikki maahanmuutosta aiheutuneet ongelmat olivat nähtävissä jo 1990-luvulla paitsi väkivallan merkittävä lisääntyminen Suomessa.

Harri Koskela on yksi tuhannesta

Lehti halusi kommenttejani kirjoituksiini. Vastasin, ettei ole mitään tarvetta kommentoida. En halunnut suoraan sanoa, ettei kysymyksiin tyyliin ”Oletko jo lakannut hakkaamasta vaimoasi” ole mitään mieltä kommentoida. Etenkään kun vastaus ei ole kyllä tai ei ja asian monisäikeisyyden avaamista ei kuitenkaan julkaistaisi.

Kaarlo Somerto-niminen toimittaja kysyi: 1. ”Tulkitsin itse tuon invaasio-sanan (alleviivattuna) tarkoittavan tässä viitekehyksessä afrikkalaisten maahanmuuttajien valloitusta – onko tulkinta oikea?” Hyvä esimerkki median tekemistä väärentämisistä. Invaasio Wikisanakirjan mukaan tarkoittaa ”maahantunkeutuminen, maahanhyökkäys. Tiibetin hengellinen johtaja Dalai-lama varoittaa Eurooppaa muslimien ja afrikkalaisten invaasiosta.”


Olen luonnonlapsi kirjoittajana enkä ole siihen saanut kansakoulua kummallisempaa koulutusta. Siksi en juurikaan käytä sivistyssanoja. Kirjoitan nopeammin kuin puhun, joten ei siinä ehdi miettimään jokaisen sanan sisältöä jokaiselle lukijalle ja toimittajalle erikseen. Olen käyttänyt sanaa ajatellen sen tarkoittavan suurta määrää laittomasti maahan tulevia. Tunkeutumista se on, mutta ei valloittamista. Väkivalloin Suomeen ei tarvitse tulla, koska täällä on valmiina järjestelmä, joka toivottaa jokaisen tervetulleeksi ja aloittaa heidän palvelemisensa heti rajanylityksen jälkeen.


Jutussa syyllistetty kokoomuksen valtuutettu Harri Koskelakaan ei tulkitse sanaa valloitukseksi (kuva). Miten voisikaan kun se on toimittajan keksimä tulkinta.

Toisessa kirjoituksessa käsittelen maahanmuuton ennustettuja seurauksia. Toimittaja Somerto kysyi: ”Toisessa lihavoidussa kohdassa tulkitsen Libanonin esimerkin johdosta, että ”tietyllä lailla uskovilla” viittaatte muslimeihin. Ajatteletteko, että jos enemmistöuskonnoltaan kristityssä valtiossa muslimien määrä väestöstä ylittää 30 prosentin rajan, kyseinen valtio tuhoutuu väistämättä väkivaltaan ja muuhun kurjuuteen?”


Minun ei tarvitse selittää ajatuksiani kenellekään. Jos ei ymmärrä, en minä sille mitään voi. Jokainen tulkitsee miten oma maailmankatsomus sen mahdollistaa. Ensinnäkin tuo ajatus 30 %:n rajan ylityksen vaikutuksista on esitetty julkaistussa tutkimuksessa. Jos jokainen sana pitäisi todistaa, ei kukaan ehtisi kirjoittamaan yhtään mitään.


Sen voin tässä selittää, miksi en käytä Facebookissa muslimisanaa, vaan käytän kiertoilmaisuja. FB-robotti hakee päivityksistä kiellettyjä sanoja ja kun niitä sekä ilmiantoja on tietty määrä, kirjoitus poistetaan. Tätä poistoa yritän välttää esimerkiksi käyttämällä sanalyhennettä mslm.

Kirjoitin 2017 Iltalehdessä Libanonista jutun (kuva). Libanon oli omassa DX-kuuntelu-nuoruudessani kristitty maa, jossa oli 2,2 miljoonaa asukasta. Muslimi-invaasion jälkeen Libanonin 5,9 miljoonasta asukkaasta (2017) kristittyjä oli kolmannes. Jokainen vähänkin maailmaa seuraavaa tietää, mitä Libanonille kävi jo paljon ennen kristittyjen jäämistä vähemmistöön. Sitä ei varmaankaan Tampereella opeteta.


Onkohan Tampereen yliopiston tiedotuksen opinnoissa joku sanojen vääntökurssi, koska tällaisia yhteen sanaan tarttuvia kirjoituksia kesän aikana on valtamediassa ollut useita.


”3. Ajatteletteko, että lapsikuolleisuuden vähentyminen, ja malarian ehkäisyn ja HIV-lääkkeiden saatavuuden parantuminen länsimaiden rahoilla on huono asia?”

Olin kirjoittanut väestöräjähdyksen syynä olevan kehitysapu, sekä myös malaria-ja HIV-lääkityksen käyttö, jotka ovat vähentäneet lapsikuolleisuutta ja lisänneet keski-ikää.


IlkkaPohjalainen-lehti voisi edes kerran käsitellä väestöräjähdyksen, maastamuuton ja ilmastomuutoksen keskinäisiä suhteita. Kun rasismi on nyt kaluttu, aikaa riittäisi todellisten asioiden selvittämiseen. Autan alkuun. Kehitysavun lopettaminen johtaisi kehitysmaiden asukkaiden oman vastuun ottoon. Koska kehitysapua kuitenkin halutaan antaa, voisi ehtona olla, että miehet apua saavassa maassa eivät saa hankkia kolmea lasta enempää.


Toimittaja halusi nollata ymmärrykseni kirjoittamalla paljastusartikkelissaan, että ”Kyseessä on julkisuudessa aiemminkin esiintynyt tilintarkastaja Pauli Vahtera, joka on aiemmin toiminut myös perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuna Vantaalla.” Tämän tiedon hän erikseen tarkisti minulta tekstiviestillä.


Tosiaan olin vuosina 2012-2017 (4 v 4 kk) valtuutettuna Vantaalla. Se oli elämäni turhauttavin tehtävä. Silloin ajattelin, että valtuusto toimisi paremmin, jos valtuutettujen määrä puolitettaisiin. Tänään se tulee alentaa aluevaltuustojen takia yhteen kolmasosaan. Valtuustolla ei ainakaan suurissa kaupungeissa ole mitään merkitystä, koska kaikki sinne tuotavat asiat on jo sovittu muualla. Saimme sentään korjata yhden kirjoitusvirheen, joka oli huomattu vasta esitysten lähettämisen jälkeen.


Toimittajien yksi ase hampaisiinsa otettua kansalaista vastaan on kiire. Journalistin ohjeet hoidetaan muodollisesti, mutta ei sisällöllisesti. Kun Vantaan Sanomat kirjoitti minusta perättömän häväistysjutun (2015), toimittaja soitti minulle juuri kun olin pysäköimässä autoani asiakastapaamiseen mennäkseni. Toimittaja kysyi minulta asiasta, josta olin aivan puulla päähän lyöty. Kun en osannut sanoa sillä hetkellä mitään, veti lehti monen palstan jutun kuvineen lehden seuraavaan numeroon. Jutun perättömyys myönnettiin pari kuukautta myöhemmin pikku-uutisella ilman kuvaa.


IlkkaPohjalaisen toimittaja soitti perjantaina kello 9.39. Hän lähetti kysymyksensä sähköpostilla klo 10.04. Vastausaikaa annettiin kello 12.00 asti. Entä jos olisin ollut asioitani hoitamassa tuolloin.


Kun toimittajat lyövät leimakirveitä ihmisiin, he eivät huomioi, että ainakin jotkut ihmiset ajattelevat itse, eivätkä kulje lauman mukana niin kuin toimittajat sopulilauman. Leima on ikuinen. En ole osallistunut mihinkään puoluepoliittiseen toimintaan vuoden 2017 jälkeen. No, toimittajat eivät pääse ilkkumaan hautakivelle ”persu se oli”, koska olen määrännyt itseni tuhkattavaksi ja tuhkan sirotettavaksi paikkaan, jota ei kerrota kenellekään.


Jos en olisi ajatellut itse valtaenemmistön ajatuksia vastaan olisi maailmassa ainutlaatuinen tiliote tositteena-järjestelmä jäänyt keksimättä eikä Suomi olisi 1990-luvulla ollut maailman kärjessä sähköisen internetissä pidettävän taloushallinnon osalta. Eikä kukaan olisi vieläkään laskenut, kuinka monta miljardia euroa humanitaarinen maahanmuutto Suomelle maksaa. Enemmistö on niin omahyväistä, etteivät he liikoja ajattele.


Olin 20 vuotta vuosina 1991-2011 YLEn taustatoimittajana MOT-, AMOK-, A-Studio, Ajankohtainen kakkonen, Silminnäkijä jne ohjelmissa. Työni oli selvittää asioiden taustat etenkin taloudellisten merkitysten osalta. Koin työn mielekkääksi ja antoisaksi, enkä silloin huomannut toimittajissa heidän poliittisia ajatuksiaan. Kaikki muuttui YLE-veron tultua 2013. Sen jälkeen ajankohtais- ja uutistoimittajilla ei ollut mitään pidikkeitä ja he muuttuivat poliittisiksi (vihervasemmistolaisiksi) maailmanparantajiksi. Minun kaltaisellani faktojen ja korrelaatioiden tutkijalla ei tuollaisessa ympäristössä ole mitään käyttöä. Riittää kun studioon kutsutaan ”asiantuntijoita” puhumaan niitä näitä (vrt. edellinen kirjoitukseni ”Rasismin vastainen teatteri”).


Toimittajista on tullut laiskoja. On helppo kirjoittaa uutisia netistä kaivetuista sanoista ja kirjoittamalla sanelusta asiantuntijoiden ja maahanmuuttajien puheita. Osasyyllinen uutisten pinnallisuuteen toki on kiire: joka päivä pitää tehdä klikkauksia tuottavia uutisia.


***

Kiitos IlkkaPohjalaisen toimittaja Kaarlo Somertolle. Ilman hänen vähän onnettomia kysymyksiään en olisi tullut ajatelleeksi Afrikkaa maailman vilja-aittana.

***


Tue blogin toimintaa https://www.vahtera.blog/tilaus


Blogisivuston ylläpito maksaa ja lisäksi joudun maksamaan eräistä tietopyynnöistä. Samaan aikaan Suomen asioita sekoittavat henkilöt saavat hulppeita palkkoja ja bonuksia.


Siksi pienikin tuki on paljon, jos useampi taho osallistuu vapaaehtoisen tilausmaksun maksamiseen.


Yritykset saavat vähentää tilausmaksun omassa kirjanpidossaan sekä arvonlisävero (10%)- että tuloverotuksessa, koska sivustolla käsitellään paljon yrittämiseen ja verotukseen liittyviä asioita.


bottom of page